Jean Philippe Mendy in Jure Balkovec sta se takole borila na tekmi Radomlje - Maribor. Foto: Aleš Fevžer
Jean Philippe Mendy in Jure Balkovec sta se takole borila na tekmi Radomlje - Maribor. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Vidmar in Sunny Omoregie
V Celju se je končal niz nepremaganosti Nejca Vidmarja. Foto: Aleš Fevžer
Miha Zajc
Miha Zajc je v Stožicah dosegel imeniten zadetek za 1:0. Foto: Aleš Fevžer
Evrogol Zajca odprl pot do visoke zmage Olimpije
Vidmar: Tisočico bi raje zamenjal za zmago
Evrogol Zajca v Stožicah
Velika točka Radomelj - tretjič zapored brez poraza
Sunny v 21. minuti povišal na 2:0
Oršić prvi v tej sezoni premagal Vidmarja

V nedeljo bo še dvoboj Zavrč - Rudar, medtem ko bo tekma Gorica - Krka zaradi zasedenosti novogoriškega stadiona (SP reševalnih psov) odigrana šele v ponedeljek.

Vidmar klonil po 1.002 minutah
Vodilne Domžale so morale prvič v tej sezoni priznati premoč tekmecem, Celjani pa so z zmago prekinili niz štirih zaporednih neodločenih izidov in hkrati svoj niz brez poraza podaljšali na enajst tekem.

Vratar Nejc Vidmar je v državnem prvenstvu klonil prvič po 1.002 minutah, v 13. minuti mu je žogo za hrbet poslal posojeni nogometaš Rijeke Mislav Oršić, ki je po podaji Blaža Vrhovca z lepo potezo iz igre vrgel enega izmed domžalskih branilcev, nato pa zatresel mrežo z natančnim strelom malo pred kazenskim prostorom. V 21. minuti je bilo že 2:0. Takrat je bil Oršić podajalec, streljal je Sunny Omoregie, žoga pa se je odbila in končala za črto. Ob koncu prvega polčasa je Benjaminu Verbiču veselje preprečila prečka.

V 72. minuti so imeli Celjani po prekršku Kenana Horića nad Danijelom Miškićem na voljo 11-metrovko, toda Valon Ahmedi je žogo poslal malo čez vrata. Domžalčani so za nameček od 85. minute igrali z igralcem manj, saj je neposredni rdeči karton prejel Nejc Skubic.

Brez Vilerja, Ibraimija, Stojanovića in Derviševića
Državni prvaki iz Maribora so v Domžalah opravili generalko pred torkovim gostovanjem v Ligi prvakov v Gelsenkirchnu pri Schalkeju. Ta je danes na svojem stadionu v 6. krogu nemškega prvenstva na porurskem derbiju proti Borussii Dortmund slavil z 2:1.
Trener Ante Šimundža je iz taktičnih razlogov malce premešal uvodno enajsterico, Mitja Viler, Agim Ibraimi, Petar Stojanović in Amir Dervišević tako sploh niso bili v ekipi za dvoboj proti Radomljam, na klopi pa sta začela Marcos Tavares in Luka Zahović.

Mariborčani so imeli v prvem polčasu jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si zaradi precej počasne in preveč kombinatorne igre niso priigrali, res pa je, da je dobro delovala tudi strnjena in organizirana obramba gostiteljev.

Zukić na golovi črti preprečil zadetek Sallalichu
V 49. minuti se je Jean Philippe Mendy lepo otresel tekmecev v kazenskem prostoru in podal do Damjana Boharja, ta pa je iz lepega položaja slabo streljal čez vrata. Le dve minuti pozneje je z 20 metrov močno streljal Dare Vršič, njegov poskus pa je ustavil vratar Vjekoslav Andrić.

V zadnji tretjini tekme sta zaigrala tudi Tavares in Zahović. V 69. minuti je Sintayehu Sallalich z lobom že ugnal Andrića, a je na golovi črti žogo izbil Aleksandar Zukić. Pet minut pred koncem so obetavno akcijo izpeljali tudi Radomljani, ko se je v bliskovitem nasprotnem napadu Dušan Stoiljković znašel sam pred Jasminom Handanovićem, toda mariborski vratar je z odličnim posredovanjem preprečil prvovrstno senzacijo.

Zajc z evrogolom načel mrežo Kopra
Olimpija je proti Kopru v Stožicah povedla v 12. minuti, ko je z evrogolom s kakšnih 20 metrov mrežo gostov načel Miha Zajc. Žoga je končala v desnem zgornjem kotu. V nadaljevanju je imel na drugi strani dve priložnosti Jaka Štromajer, a je bil obakrat spretnejši vratar Aljaž Ivačič. V zadnji minuti prvega polčasa je znova zadela Olimpija, napako do takrat trdne koprske obrambe je izkoristil Andraž Šporar. V 66. minuti je iz kota podal Nik Omladič, Aris Zarifović pa je z glavo povišal na 3:0. Zmago je tik pred koncem z bele točke potrdil Omladič.

11. krog:
KALCER RADOMLJE - MARIBOR 0:0
400 gledalcev
Kalcer Radomlje: Andrić, Balkovec, Centrih, Bajalica, Zukić, Zavrl, Avbelj, Snoj, Cerar ( 69./Stoiljković), Vuk ( 82./Jakovljević ), Gajić ( 73./Smrtnik ).
Maribor: Handanović, Trajkovski, Rajčević, Šuler, Mejač , Filipović, Ndiaye ( 39./Sallalich), Vršič , Bohar ( 65./Tavares), Biton ( 71./Zahović), Mendy .
Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


CELJE - DOMŽALE 2:0 (2:0)
950; Oršić 13., Sunny 21.
RK : Skubic 85./Domžale
Ahmedi (Celje) je v 72. minuti zastreljal 11-metrovko.
Celje: Kotnik, Vidmajer, Krajcer, Žitko, Klemenčič, Miškič, Vrhovec , Verbič , Oršić, Ahmedi ( 73./Lovrečič), Sunny ( 89./Žurej).
Domžale: Vidmar, Janža , Horić, Korun, Skubic, Maksimović, Morel ( 48./Aneff), Simić ( 65./Kous ), Požeg Vancaš, Majer ( 78./Jelar), Parker.

Sodnik:
Damir Skomina (Koper)


OLIMPIJA - LUKA KOPER 4:0 (2:0)
600; Zajc 12., Šporar 45., Zarifović 66., Omladič 89./11-m
Olimpija: Ivačič, Zarifović ( 80./Bajrić), Mitrović, Delamea Mlinar, Jović, Matić , Kapun, Zajc, Omladič, Vukčević ( 88./Corn), Šporar ( 86./Đurković).
Luka Koper:
Radošević, Gregorič , Hadžić, Delić, Šme, Štulac, Žibert ( 83./Krivičić), Guberac , Srečković ( 75./Lotrič), Pučko, Štromajer ( 70./Mitrović).
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Nedelja ob 16.00:
ZAVRČ - RUDAR (na Ptuju)
Ponedeljek ob 16.00:
GORICA - KRKA

Lestvica:
DOMŽALE            11  9 1 1 15:2  28
MARIBOR            10  7 1 2 15:9  22
OLIMPIJA           10  6 3 1 18:5  21
CELJE              11  5 4 2 15:5  19
ZAVRČ              10  5 2 3  9:10 17
LUKA KOPER         11  4 0 7 12:18 12
RUDAR VELENJE      10  3 1 6 10:14 10
KRKA               10  2 1 7  9:21  7
GORICA             10  1 3 6  8:12  6
KALCER RADOMLJE    11  1 2 8  8:23  5

Evrogol Zajca odprl pot do visoke zmage Olimpije
Vidmar: Tisočico bi raje zamenjal za zmago
Evrogol Zajca v Stožicah
Velika točka Radomelj - tretjič zapored brez poraza
Sunny v 21. minuti povišal na 2:0
Oršić prvi v tej sezoni premagal Vidmarja