Marijan Pušnik uspešno krmari ljubljansko ladjo. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik uspešno krmari ljubljansko ladjo. Foto: www.alesfevzer.com
Brez golov na obračunu Domžal in Maribora
Olimpija v Zavrču potrdila jesenski primat

. Po zmagi na neugodnem gostovanju v Zavrču pri Ljubljančanih zopet vlada zadovoljstvo.

Razplet prejšnjega kroga, ki je največja tekmeca za naslov približal na šest točk, ni dal slutiti, da se bo razlika spet povečala. Toda Olimpija je v Halozah tudi brez prvega strelca Andraža Šporarja (uradno gre za lažjo poškodbo stopala) zahteven preizkus prestala z odliko in z odločilnim zadetkom Hentyja odšla iz Štajerske s polnim plenom.

Mariborčani so se v obratno smer vrnili le s točko, glede na dogodke na igrišču pa bi lahko ostali tudi praznih rok. Trenerja Krunoslava Jurčića pozimi čaka veliko dela (in morda tudi osvežitev kadra), če bo hotel v preostalih 14 krogih ogroziti Olimpijo.

Trener Marijan Pušnik je bil zadovoljen, da se je njegova ekipa vrnila po nedeljskem šoku, ko je v Stožicah slavila Gorica. Ljubljančani so se tudi oddolžili Zavrču za septembrski poraz v Stožicah.

"Po slabšem začetku, ko smo že v 5. minuti prejeli poceni zadetek, smo pokazali pravi značaj. Takšne tekme se igrajo za točke in ne za umetniški vtis. Ponovil bom še stoprvič, da imamo dovolj dolgo klop, ki je sposobna ohraniti ali celo nadgraditi delo začetne enajsterice, kar pa je velik kapital tudi za nadaljevanje državnega prvenstva," je povedal Pušnik. Strateg Olimpije zahteva od svoje ekipe vseh šest točk v preostalih dveh tekmah: "Verjamem, da se fantje zavedajo svoje odgovornosti in ne nazadnje pomembnosti zadnjih dveh obračunov z Domžalami in Krškim. Naš cilj je popolnoma jasen: zmagati še na preostalih dveh tekmah in tako na najlepši mogoči način zaokrožiti izjemen prvi del sezone."

Vijoličasti so drugič zapored izvlekli remi. Potem ko so v soboto v Ljudskem vrtu odpravili zaostanek 1:3 proti Zavrču, so bili tokrat proti Domžalam v podrejenem položaju (streli 15:5 v korist Domžal), a so vseeno niz neporaženosti podaljšali na deset tekem. Domžale so predvsem v drugem delu zapravile kopico priložnosti.

Trener Domžal Luka Elsner je bil zadovoljen z igro svoje ekipe: ''Nisem razočaran, ker nam na tekmi ni uspelo zmagati. Vesel sem, da so fantje prikazali takšno predstavo. Z zrelo igro, dobro organizacijo in z ogromno motivacijo ter željo so si priigrali kopico priložnosti, ki so žal ostale neizkoriščene. Zaradi fantov mi je še najbolj žal, da nismo zmagali, saj so si to zaslužili."

Trener Maribora Jurčić se je skliceval tudi na utrujenost: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, da nasproti nas stoji ekipa, ki je izjemno organizirana. Imamo kar nekaj poškodovanih nogometašev, poleg tega je to četrta tekma v samo desetih dneh. Imeli smo nekoliko premalo energije in to se je pokazalo v samem zaključku tekme. Vedel sem, da je to lahko kritična tekma. V drugem delu smo štartali dobro, nato pa nas je vendarle nekoliko zmanjkalo. Seveda naš cilj ni, da igramo neodločeno. Namenoma smo tvegali s takimi igralci, predvsem v zadnji vrsti, kjer vedno nekaj krpamo. Tam je nevarnost vedno največja."

21. krog se bo igral v soboto in nedeljo, 22. pa konec prihodnjega tedna.

21. KROG
Sobota ob 15.30:

RUDAR - ZAVRČ
Ob 17.30:
MARIBOR - KRŠKO
Ob 20.00:
LUKA KOPER - CELJE
Nedelja ob 13.00:
KRKA - GORICA
Ob 17.30:
OLIMPIJA - DOMŽALE

22. KROG
Petek, 11. decembra, ob 18.00:
ZAVRČ - KRKA
Sobota, 12. decembra, ob 15.00:
CELJE - GORICA
DOMŽALE - RUDAR
Ob 17.30:
KRŠKO - OLIMPIJA
Nedelja, 13. decembra, ob 17.30:
LUKA KOPER - MARIBOR

Brez golov na obračunu Domžal in Maribora
Olimpija v Zavrču potrdila jesenski primat