Po treh tesnih porazih na dosedanjih soočenjih v sezoni so mlinarji v drugem polčasu sredne tekme 34. kroga le prišli na svoj račun in premagali zmaje prvič po petih medsebojnih zaporednih porazih. Trojica Ester Sokler-Filip Čuić-Samsindin Ouro je v desetih minutah nadaljevanja zrežirala preobrat za 2:1.

Gol zapostavljenega zmaja Nukića

Slavje igralcev Olimpije po vodilnem golu Mustafe Nukića, a na koncu so Ljubljančani prvič letos ostali praznih rok na srečanju z Radomljani. Foto: www.alesfevzer.com
Slavje igralcev Olimpije po vodilnem golu Mustafe Nukića, a na koncu so Ljubljančani prvič letos ostali praznih rok na srečanju z Radomljani. Foto: www.alesfevzer.com

Zeleno-beli rezervisti so podjetno začeli tekmo in po dobre četrt ure tudi kronali pobudo. Z leve strani je podal Rui Pedro, njegov predložek pa je z glavo v gol pretvoril Mustafa Nukić. Sedmi prvenstveni gol za pri Rieri sicer zapostavljenega napadalca Olimpije, ki se je po zadetku s prstom na ustnicah obrnil proti svoji klopi. Šele ob zaostanku so se Radomljani prebudili in začeli groziti, zlasti prek spomladi razpoloženega strelca Soklerja.

Deseti gol Soklerja za izenačenje

Če ni bilo izenačenja ob izteku prvega dela, pa so se mlinarji razveselili izenačenja že v 5. minuti nadaljevanja, ko je svoj 10. ligaški gol dosegel Ester Sokler. Nigerijski vezist Samsindin Ouro, ki je vstopil na začetku 2. polčasa, je s hitro podajo v globino zaposlil Soklerja, ki je za las izigral nastavljeno ofsajd zanko gostov. 23-letni vroči napadalec je suvereno zatresel mrežo Denisa Pintola, a nato sta se začela dolg pregled posnetkov in risanje črt, na koncu pa je VAR razglasil izenačenje na 1:1. Že nekaj minut zatem je imel Sokler novo veliko priložnost, a se je z obrambo izkazal Pintol.

Trojica Sokler-Čuić-Ouro, ki je zrežirala preobrat Radomelj na začetku drugega polčasa. Foto: www.alesfevzer.com
Trojica Sokler-Čuić-Ouro, ki je zrežirala preobrat Radomelj na začetku drugega polčasa. Foto: www.alesfevzer.com

Čuić izkoristil drugo Ourovo podajo

Po uri igre so Radomlje vseeno povedle z 2:1: z leve strani je močan in hiter predložek poslal razigrani Ouro, Sokler je bil za las prekratek, a zato je bil na pravem mestu na drugi vratnici drugi rezervist gostiteljev Filip Čuić. Preobrat Radomljanov v 10 minutah!

Do konca so varovanci Oliverja Bogatinova nadzirali igro, tudi menjave in vstop treh prvokategornikov pri Olimpiji niso več spremenili ravnotežja moči. Osma ligaška zmaga Radomelj, ki suvereno ostajajo v Prvi ligi, in opozorilo Albertu Rieri, da ljubljanski rezervisti ne prinašajo dodane vrednosti v boju za dvojno krono.

Riera spočil igralce proti Kalcerju

Velikonja zapravil 11-m, ne pa tudi gola

Predzadnji Novogoričani so v boju za obstanek gostili Celje, ki je iskalo potrditev uvrstitve v Evropo. Že v 5. minuti je gostujoči napadalec Kargbo ob kotu podrl Hrko in Gorica si je priigrala najstrožjo kazen. K beli točki je pristopil Etien Velikonja, vendar je celjski vratar Matko Obradović prebral namero in s parado ubranil 11-m, a je bil pri odbitku prvi Velikonja, ki je z drugim strelom mirno zadel za vodstvo vrtnic.

Aljoša Matko je na zadnjih treh tekmah Celja dosegel kar pet golov in pripomogel k nizu treh zmag grofov nad Bravom, Mariborom in Gorico. Foto: EPA
Aljoša Matko je na zadnjih treh tekmah Celja dosegel kar pet golov in pripomogel k nizu treh zmag grofov nad Bravom, Mariborom in Gorico. Foto: EPA

Ob tesnem in zavzetem pokrivanju Novogoričanov so Celjani prevzeli pobudo šele po pol ure. Veliko priložnost so imeli s prostega strela, ki ga je izvedel Luka Bobičanec, a mu je vratar Matevž Dajčar s parado preprečil prvi gol v dresu grofov. A izenačenja v prvem polčasu ni bilo, kljub razmerju strelov v okvir vrat 4:3 za goste.

Matko dokončal celjski preobrat

Nadaljevanje je hitro prineslo izenačenje, potem ko je goriška obramba zaspala ob prekinitvi. Celjski kapetan Denis Popović je hitro izvedel prosti udarec, Mark Zabukovnik pa mirno in natančno zaključil uigrano kombinacijo.

Celjani po preobratu ugnali Gorico

Pritisk Štajercev se je še stopnjeval in v 66. minuti je bilo 2:1 za Celje. Po desnem boku je prodrl Nejc Ajhmajer, ki je z nizkim predložkom omogočil neoviran strel z glavo, in vroči Aljoša Matko je dosegel enajsti gol sezone.

Sklepni juriš Gorice ni obrodil sadov in pod vodstvom Agrona Šalje so vrtnice doživele prvi poraz, s čimer ostajajo le dve točki pred zadnjim Taborom iz Sežane. Na drugi strani je Celje zdaj tudi teoretično potrdilo nastop v kvalifikacijah za Konferenčno ligo.

Šalja o boju Gorice za obstanek: Še vedno smo preveč plašni

34. krog:


KALCER RADOMLJE – OLIMPIJA 2:1 (0:1)
300; Sokler 50., F. Čuić 61.; Nukić 18.

Kalcer Radomlje: Velić; Hrvoj, Zulić, Dobrovoljc, Ševelj; Gnjatić, Nlandu (88./Sever); Cerar (46./Ouro), Štorman (46./F. Čuić), Nuhanović; Sokler (81./Korun).

Olimpija: Pintol; Lasickas, Milović, Estrada (65./Sualehe), Karamatić; Gavrić, Krdžalić (65./Elšnik); Nukić, Posavec, Pedro (65./Baldé); Špehar.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


GORICA – CELJE 1:2 (1:0)
300; Velikonja 6.; Zabukovnik 54., Matko 66.
Obradović je v 6. minuti ubranil 11-m Velikonje.

Gorica: Dajčar; Krajnc, Hrka, Mevlja, Brekalo (85./Mlakar); Ankrah; Velikonja (71./Karrica), Ahmetaj (85./Vekić), Stankovski (58./Baruca), Juncaj (71./Agić); Kolobarić.

Celje: Obradović; Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Karničnik; Zabukovnik; Matko, Kouter, Popović (87./Vrbanec), Bobičanec (84./Bizjak); Kargbo (33./Bajde).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


Četrtek ob 17.30:
BRAVO – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 20.15:
KOPER – DOMŽALE


Že odigrano:
MARIBOR – MURA 3:1 (2:1)
2000; K. Cipot 3./ag, Morris 16./ag, Vipotnik 69.; Zličić 22.


LESTVICA

OLIMPIJA          34 23  4  7 59:35 73 
CELJE             34 17 10  7 49:34 61 
MARIBOR           34 18  6 10 67:41 60 
KOPER             33 14  8 11 43:33 50 
DOMŽALE           33 11 13  9 45:38 46 
MURA              34 11 13  9 44:42 46 
KALCER RADOMLJE   34  8 14 12 33:53 38 
BRAVO             33  9  7 17 31:38 34 
GORICA            34  4 12 18 28:53 24 
CB24 TABOR SEŽANA 33  3 13 17 27:60 22