Izet Rastoder je sklical izredno tiskovno konferenco, na kateri je zagrozil z odhodom iz nogometa. Foto: Aleš Fevžer
Izet Rastoder je sklical izredno tiskovno konferenco, na kateri je zagrozil z odhodom iz nogometa. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija je na dveh prvenstvenih tekmah osvojila eno točko. Foto: Aleš Fevžer
Točka za Olimpijo na Bonifiki

"Po tekmi z Rudarjem smo bili tiho, čeprav smo bili oškodovani, saj se napake v sezoni običajno izenačijo," je začel Rastoder, a dodal, da je bil današnji odziv nujen, saj je bila Olimpija po njegovem mnenju v Kopru vnovič oškodovana, ko je tekmečev branilec z roko zbil žogo z golove črte.

Obtožil tudi Nogometno zvezo Slovenije
Kot se je izkazalo, pa je bila sodniška odločitev le kamenček v mozaiku, ki moti prvega moža ljubljanskega prvoligaša. "Nogomet je ugrabljen s strani posameznikov na NZS-ju in sodniške organizacije. Sprašujem se, ali igramo za navijače ali za posameznike, ki pobirajo dobiček. Ali ima sploh še smisel vztrajati?" se sprašuje Rastoder.

Nesprejemljivo delegiranje
Ob tem je opozoril na po njegovem mnenju nesprejemljivo delegiranje tekem, kot je bila nedeljska v Kopru ob 18. uri pri 35 stopinjah Celzija, saj je termin za navijače popolnoma nesprejemljiv. A nesmisli v delegiranju se po njegovem mnenju le nabirajo. Pri tem je spomnil na februarski pokalni derbi z Mariborom, kjer so klubi NZS opozarjali, da so razmere za tekmo nemogoče, na dan tekme je bila ta nato zaradi snega odpovedana, Olimpija pa je bila z organizacijo derbija kljub temu ob 50.000 evrov.

Derbi 3. avgusta ob 16. uri
"Te razporede delajo ljudje v klimatiziranih prostorih, ki jim je super lepo, mi pa se sprašujemo, kaj počnemo. Klubi ne vemo, od kod naj vzamemo denar za varovanje na tekmah, termini pa so razporejeni tako, da gledalce odvračajo od ogleda." Pri tem je Rastoder opozoril tudi na po njegovem nesprejemljiv termin prvega derbija nove sezone med Olimpijo in Mariborom, ki je predviden za 3. avgust. "Dobili smo informacije, da naj bi bil derbi ob 16. uri. Termin je povsem neustrezen tudi zaradi dopustov, saj so mesta prazna. Sami podcenjujemo svojo ligo," je še dejal in opozoril, da so predlagali spremembo tega termina, a doslej niso dobili nobenega odgovora.

Dvomijo, da gre za človeško napako
Ob tem Rastoder ni skrival, da klubi s TV-prenosi zaslužijo po 50.000 evrov, a, kot pravi, jih po tem, ko seštejejo stroške za sodniško organizacijo, ostane le še približno 10.000. Prav stroški sodnikov pa so prav tako na spisku dejavnikov, ki motijo v ligi, saj je bilo za tekmo v Kopru delegiranih šest sodnikov, sojenje pa slabo. "Nastaja vtis, kot da nekateri sodniki igrajo na stavnicah. Glede na storjene napake dvomimo, ali gre res za človeško napako ali pa za namerno," še pravi Rastoder.

V Olimpiji poudarjajo, da si nihče ne prizadeva za rešitve. V klubu napovedujejo, da bodo do septembra skušali najti rešitve v pogovorih z odgovornimi, naslednji korak bi bil sestanek klubov, kjer bi ugotovili, kako naprej, zadnja možnost je celo "stavka pred nogometno zvezo". "Drugače bom šel iz nogometa," še pravi Rastoder in dodaja, da svojega denarja ne bo zapravljal za ozek krog ljudi.

Točka za Olimpijo na Bonifiki