Zaradi obilnega deževja sta se oba mala kazenska prostora spremenila v blatni kopeli, kar pa ni vplivalo zanimivost tekme, na kateri je 500 gledalcev videlo kar 25 strelov v okvir vrat, od tega 7 v ljubljanska in kar 18 v koprska vrata, ki jih je branil Igor Nenezić. Foto: Aleš Fevžer
Zaradi obilnega deževja sta se oba mala kazenska prostora spremenila v blatni kopeli, kar pa ni vplivalo zanimivost tekme, na kateri je 500 gledalcev videlo kar 25 strelov v okvir vrat, od tega 7 v ljubljanska in kar 18 v koprska vrata, ki jih je branil Igor Nenezić. Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič in Boban Jović
Nik Omladič je v 63. minuti prvi zadel na obračunu kroga med Olimpijo in Koprom (2:2), potem ko je Boban Jović v 1. polčasu grdo zgrešil enajstmetrovko. Foto: BoBo
Matic Fink (Olimpija)
Olimpija bolj kot lovi vodilni Maribor, brani prednost pred tretjimi Domžalami, ki s tekmo manj zaostajajo le 5 točke. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares
Zdaj 29-letni Marcos Tavares je pred petimi leti okrepil Maribor, za katerega je na 164 prvenstvenih tekmah zabil že 67 golov in osvojil tri naslove slovenskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Mezga
Dejan Mezga je s petim prvenstvenim golom popeljal Maribor v hitro vodstvo. Hrvaški vezist, ki je pred meseci prejel slovensko državljanstvo, je med tednom vnovič ponovil, da je pripravljen zaigrati za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Enis Đurković
Po ogledu posnetka so po tekmi Mura 05 - Triglav popravili zapisnik, saj je gol Kranjčanov dosegel Davor Bubanja in ne Enis Đurković, kar pomeni, da je Marcos Tavares zdaj sam z 12 goli na vrhu strelcev Prve lige. Foto: Aleš Fevžer
Delitev točk v blatnih Stožicah
Maribor do nove zmage
Mura boljša od Triglava
Aluminij v Celju do točke
Domžalčani slavili v Novi Gorici

Vodilni Maribor je z gladko zmago nad Rudarjem (3:1) povečal svojo prednost pred drugouvrščeno Olimpijo na 11 točk, Ljubljančane pa že ogrožajo Domžale, ki imajo na 3. mestu s tekmo manj 5 točk manj kot "zeleno-beli".

Jović z bele točke pod oblake
Olimpija in Koper sta na večerni tekmi postregla z izredno zanimivo predstavo s skupno 38 streli, in to kljub dodobra namočenemu in vse bolj blatnem igrišču v Stožicah, kjer pa se je kljub priložnostim na gole čakalo dobro uro. V 1. polčasu je imel po upravičeno dosojeni najstrožji kazen Boban Jović izredno priložnost za gol, a je žogo z bele točke poslal visoko nad vrata med Green Dragonse.

Trije goli v šestih minutah
Drugi polčas je prinesel enega najzanimivejših polčasov sezone. V razmiku šestih minuta so padli trije goli: "zeleno-beli" so najprej povedli z natančnim strelom Nika Omladiča z roba kazenskega prostora, na kar je s udarnim diagonalnim strelom odgovoril kapetan "kanarčkov" Ivica Guberac, a je Matic Fink s pravim slalomom med koprsko obrambo posrkbel za novo vodstvo Ljubljančanov.

Zapravljeni zaključni žogi
V nori končnici sta gostujoča rezervista Luka Majcen in Jean-Philippe Mendy poskrbela za zasluženo izenačenje - po odličnem protinapadu in izsiljenem kotu je z glavo zadel temnopolti Francoz. Že v naslednjem napadu je po natančnem predložku Jovića Dejan Gerić z glavo močno zatresel prečko, sledil je protinapad Kopra in Matej Pučko je imel zmago na nogi, a je žogo poslal prek izpraznjenih vrat Olimpije.

Rudar najbolj redna stranka Maribora
Vodilni Maribor je prepričljivo s 3:1 in že desetič zapored v prvenstvu premagal Rudarja, s čimer so branilci naslova popravili vtis po domačem porazu z Domžalami (1:3) pred tednom dni.

Prvaki so proti Rudarju povedli že v 5. minuti, ko je Dejan Mezga izkoristil neodločnost velenjske obrambe in kaznoval nezbranega Matjaža Rozmana, ki je pričakoval podajo, in ne strela proti vratnici, ob kateri je stal. V nadaljevanju so "knapi" imeli več od igre, a jim je izenačenje preprečil razpoloženi povratnik po prestani kazni Jasmin Handanović.

Kapetan odločil na 29. rojstni dan
Po odmoru so "vijoličasti" zaigrali odločneje, a so morali na drugi gol počakati na prihod kapetana Marcosa Tavaresa s klopi. Že po 8 minutah je Brazilec podvojil vodstvo, kar se je na koncu izkazalo za zmagoviti gol. Nedvomno lepo rojstnodnevno darilo za kapetana Maribora, ki je ravno v soboto dopolnil 29 let.

V odprti igri na vse bolj razmočeni zelenici Ljudskega vrta je na 3:0 povišal Robert Berić, ki je samo nekaj trenutkov zatem zapravil svoj drugi gol, sledila pa je še vratnica Tavaresa. Kazen v obliki častnega gola gostov je prišla v 85. minuti, ko je Matej Podlogar z glavo le matiral Handanovića in postavil konči izid 3:1 za Maribor.

Ubranjeni 11-metrovki sledil zmagoviti gol
Domžale so z zmago nad Gorico utrdile 3. mesto na lestvici. Tekma v Novi Gorici se je odločila na začetku 2. polčasa, ko je vratar gostov Nejc Vidmar najprej ubranil enajstmetrovko Nejca Praprotnika, dobrih pet minut zatem pa je Žiga Kous dosegel zmagoviti gol za goste.

Do zmage po vratarskem darilu
Zadnja Mura 05, ki se hkrati bojuje za obstanek v Prvi ligi TS in preživetje kluba, je prišla do izjemno dragocene zmage nad Triglavom. Po izmenjavi golov na začetku 1. polčasa je po dobri uri igre prišlo do prelomnega trenutka - vratar Kranjčanov Darjan Curanović je izpustil žogo iz rok, veliko darilo pa je izkoristil Marko Sačer. Prekmurci ostajajo na 10. mestu, a zdaj za osmimi Gorenjci zaostajajo samo tri točke.

Neuspešno ogrevanje za pokal
Na Areni Petrol v Celju ni bilo golov, kar pomeni, da celjska pot v Evropo vodi skozi pokalno tekmovanje, kjer se bodo "grofi" v polfinalu pokala Hervis pomerili ravno z Aluminijem, ki pa v prvenstvu ni zmagal že na 12 tekmi zapored.

Nenavadna zanimivost 26. kroga: izključena sta bila nogometaša z istim priimkom: Klemen Šturm pri Triglavu in Jani Šturm pri Gorici, oba pa sta s tekmo predčasno končala zaradi drugega rumenega kartona.

26. KROG

OLIMPIJA - LUKA KOPER 2:2(0:0)
500; Omladič 63., Fink 69.; Guberac 65., Mendy 85.
Jović (Olimpija) je v 35. minuti zastreljal 11-m.

Olimpija: Šeliga; Jović, Zarifović, Delamea, Fink ; Ivelja, Omladič , Trifković, Lovrečič ( 78./Gerić); Nikezić, Šporar ( 27./Baskera).
Luka Koper: Nenezić; Mavrič, Blažič , Hadžić; Čovilo , Bagarić ( 79./Mendy ), Guberac , Črnigoj, Bradaschia ( 66./Majcen); Brečević, Pučko ( 88./Žibert).

MARIBOR - RUDAR 3:1 (1:0)
1.200; Mezga 5., Tavares 65., Berić 77.; Podlogar 85.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević ( 33./Mevlja), Potokar, Viler, Cvijanović, Mertelj, Filipović, Mezga , Smrekar ( 58./Tavares ), Berić .

Rudar: Rozman, Jahić, Berko, Kašnik, Jeseničnik ( 83./Stakić), Rošer ( 67./Podlogar ), Radujko, Rotman, Klinar ( 80./Bolha), Eterović, Firer.

GORICA - DOMŽALE 0:1 (0:0)
250; Kous 54.
Šturm 72./Gorica
Vidmar (Domžale) je v 47. minuti ubranil 11-m Praprotniku (Gorica).

Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Širok, Šturm, Mbida, Praprotnik ( 82./Pavić), Mevlja, Gregorič ( 74./Durić), Dornik ( 58./Bremec), Jogan.

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec ( 60./Husmani), G. Vuk ( 77./Korun), S. Vuk, Halilović, Dobrovoljc, Šimunović, Balkovec, Janža ( 51./Požeg Vancaš), Kous .

MURA - TRIGLAV 2:1 (1:1)
600; Kurbus 10., Sačer 63.; Đurković 15.
Šturm 87./Triglav

Mura 05: Draković, Majer, Bohar ( 90./Maroša), Travner, Šimić, Mörec, Barbič, Ploj ( 56./ Vinko), Kurbus , Sačer , Mlinarić.

Triglav: Curanović, Šturm, Klemenčič, Jelar, Đurković , Krcić ( 76./Bukara), A. Poplatnik ( 59./M. Poplatnik), Šmit, Pokorn, Šušteršič, Bubanja.

CELJE - ALUMINIJ 0:0
300 gledalcev

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič ( 79./K. Medved), Bajde ( 68./Plesec), Korošec, Gobec, Tomažič Šeruga, M. Zajc, Žurej ( 72./Bajić).

Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Lonzarić ( 80./D. Rešek), Bloudek ( 88./Jovanović), Žagar ( 73./Pečovnik), Spahić, Drevenšek, A. Medved, G. Zajc, Črnic.

                                     
Lestvica:                            
MARIBOR        25 18  4  3  57:20  58
OLIMPIJA       25 14  5  6  51:26  47
DOMŽALE        24 13  3  8  31:23  42
LUKA KOPER     25  9 10  6  32:29  37
CELJE          25  8 10  7  25:23  34
GORICA         25  7  7 11  32:44  28
RUDAR          25  7  7 11  27:41  28
TRIGLAV        24  6  6 12  24:34  24
ALUMINIJ       25  6  5 14  22:43  23
MURA 05        25  6  3 16  31:49  21
                                     

Delitev točk v blatnih Stožicah
Maribor do nove zmage
Mura boljša od Triglava
Aluminij v Celju do točke
Domžalčani slavili v Novi Gorici