Haris Kadrić je v izdihljajih tekme rešil Olimpijo in ji priboril nove tri točke v boju za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Haris Kadrić je v izdihljajih tekme rešil Olimpijo in ji priboril nove tri točke v boju za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Skender je pot glavnega trenerja Olimpije začel z zmago. Priboril mu jo je mladi Haris Kadrić, ki je na zelenico stopil le nekaj trenutkov prej. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Skender je pot glavnega trenerja Olimpije začel z zmago. Priboril mu jo je mladi Haris Kadrić, ki je na zelenico stopil le nekaj trenutkov prej. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so se ob Kamniški Bistrici vso tekmo mučili z gostitelji, v prvem polčasu je Anteju Vukušiću veselje po nevarnem strelu preprečila vratnica.

Na uvodu drugega polčasa je Endrija Cekicija zamenjal Roman Bezjak, ljubljanski napadi so se nadaljevali, a brez nevarnega zaključnega strela. Za trenutek so tekmo prekinili gostujoči navijači, ki so prek ograje na zelenico zmetali nekaj bakel.

Ko je že kazalo, da se bo obračun v Domžalah končal brez zadetkov in delitvijo točk, pa je mrežo vendarle zatresel Haris Kadrić. 20-letni Velenjčan je zadel iz bližine po podaji z leve strani.

Gostitelji so obračun končali z igralcem manj, zaradi prekrška na polovici nasprotnika je Nikola Vujadinović v 95. minuti prejel še drugi rumeni karton.

Kadrić zadel za zmago Olimpije v Domžalah
Mariborčani so dosegli 16. zmago v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani so dosegli 16. zmago v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Bajde zadel s kančkom sreče
V Ljudskem vrtu je Maribor premagal velenjski Rudar (3:0). Kljub veliki razliki na lestvici je bil vsaj prvi polčas precej izenačen. Gostje so bili celo konkretnejši, v 5. minuti je tako po strelu Roberta Pušaverja s strani moral posredovati Handanović. Gregor Bajde je bil prvi z nevarnim poskusom za domače, toda njegov strel z glavo z okoli osmih metrov ni bil natančen. Se je pa isti igralec oddolžil že dve minuti pozneje. Marcos Tavares je po podaji z desne strani žogo odbil, zadela je Bajdeta v glavo, ta pa je potem žogo, tik preden bi jo vratar Velenjčanov ujel, še potisnil v gol.

Lelić zadel vratnico
Rudar se ni predal, lepo priložnost je imel v 21. minuti Sanjin Lelić, toda po strelu z desne strani je žoga končala tik ob vratnici, minuto zatem pa je po izgubljeni žogi Maribora do priložnosti prišel še Mičo Kuzmanović, toda Handanović se je ob njegovem poskusu izkazal. Podobno je bilo v 32. minuti, po kotu Rudarja sta žogo s skupnimi močmi odbila Handanović in Cretu. Še bližje izenačenju pa je bil Rudar v 36. minuti, ko so gostje ušli obrambi domačih, Lelić se je sam znašel pred Handanovićem in sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je končala v vratnici.

Marcos Tavares je z razdalje premagal vratarja Mateja Radana za svoj četrti zadetek v letošnjem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je z razdalje premagal vratarja Mateja Radana za svoj četrti zadetek v letošnjem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

V polno tudi Tavares in Santos
Tavares je v nadaljevanju poskrbel, da so Mariborčani lažje zadihali. V 51. minuti je po njegovem strelu od daleč Jovan Pavlović žogi spremenil smer in končala je v mreži za 2:0. Maribor je pozneje prevzel pobudo in uspešneje ustavljal Velenjčane, Luka Zahović, ki je v igro vstopil nekaj minut prej, pa je v 70. minuti iz bližine za las zgrešil gol. V polno pa je nato v 77. minuti zadel Felipe Santos, ki je izkoristil neodločno obrambo tekmecev in po obratu z roba kazenskega prostora meril natančno za dokončno potrditev mariborske zmage. To bi lahko povišal Andrej Kotnik v 87. minuti, toda Radan je žogo po njegovem močnem strelu odbil.

Živkovićev hat-trick v Kranju
Nogometaši Aluminija so s 4:1 premagali Triglav v Kranju. V prvem delu obračuna izjemno previdni Kidričani so izkoristili že svojo prvo priložnost. Pobudnik akcije je bil Marcel Čermak, po njegovi globinski podaji se je David Flakus Bosilj izognil prepovedanemu položaju, ušel domačim obrambnim igralcem in z lepo odmerjenim in natančnim strelom v 19. minuti ukanil domačega vratarja Jalna Arka. Izbranci gostujočega trenerja Slobodana Gruborja so na najboljši mogoči način odprli drugi polčas. Že v drugi minuti nadaljevanja se je po močnem strelu Anteja Živkovića z roba kazenskega prostora še drugič na tekmi zatresla kranjska mreža za 2:0. Gorenjci se niso predali. Le pet minut pozneje je glavni sodnik Matej Jug po igri z roko Sanina Muminovića v kazenskem prostoru pokazal na enajstmetrovko, ki jo je realiziral rezervist Marko Gajić. V 64. minuti so Kidričani znova zadeli in povišali na 3:1. Po kombinirani akciji in podaji Flakusa Bosilja je s sedmih metrov Živković dosegel drugi zadetek na tekmi.

V 72. minuti domači rezervist Albin Ahmetaj ni izkoristil lepe podaje Luke Majcna oziroma se je po njegovem strelu izkazal gostujoči vratar Luka Janžekovič, šest minut pozneje pa je Živković dosegel hat-trick za končni izid 4:1.


Prva liga, 29. krog

Nedeljske tekme:
TRIGLAV – ALUMINIJ 1:4 (0:1)
Gajić 52.; Flakus Bosilj 19., Živković 47., 64., 78.

Triglav: Arko, Milanović, Kumer (13./Šalja), Arh Česen, Mertelj (68./Ahmetaj), Udovič (46./Janković), Rogelj, Mlakar, M. Wilmots (46./Gajić), Bečiri (68./Majcen), Čerimagić.

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Petek, Horvat (75./Grajfoner), Čermak, Vrbanec (88./Pečnik), Muminović, Klepač (80./Štor), Šaka, Flakus Bosilj (75./Matjašič), Živković.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Hat-trick Živkovića v Kranju

DOMŽALE - OLIMPIJA 0:1 (0:0)
Kadrić 90.
RK: Vujadinović 95./Domžale

Domžale: Mulalić, Žinič, Vuklišević, Pišek (55./Jakupović), Ibričić, Vujadinović, Podlogar (71./Vuk), Makovec, Sikimić, Svetlin (71./Mavretič), Husmani.

Olimpija Ljubljana: Vidmar, Bagnack, Menalo (89./Kadrić), Cekici (46./Bezjak), Vukušić (90./Kamy), Jurčević, Samardžić, Ostrc (72./Elšnik), Andrejašić, Savić, Tomić.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)

Vrhunci tekme Olimpija - Domžale

MARIBOR – RUDAR 3:0 (1:0)
Bajde 14., Tavares 51., Santos 77.

Maribor: Handanović, Milec, Peričić, Mitrović (32./Koblar), Kolmanič, Dervišević, Cretu (67./Vrhovec), Pihler (66./Kotnik), Požeg Vancaš (46./Felipe Santos), Bajde, Tavares (66./Zahović).

Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Pavlović, Vošnjak, Krefl, Trifković, Črnčič (78./JOvan), Jovanović (63./Kitek), Lelić, Kuzmanović (46./Koprivnik), Radić (78./Panadić).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

Analiza po tekmi Maribor - Rudar z izjavami

Odigrano v soboto:
CELJE – CB24 TABOR SEŽANA 1:1 (0:0)
Kerin 70.; Krivičić 52.

BRAVO – MURA 1:0 (0:0)
A. Matko 57.

Lestvica:                              
OLIMPIJA         29 17  5  7  56:35  56
MARIBOR          29 16  7  6  52:28  55
CELJE            29 14 10  5  58:29  52
ALUMINIJ         29 14  6  9  49:33  48
MURA             29 12 11  6  46:35  47
BRAVO            29 11  7 11  41:44  40
TABOR SEŽANA     29  9  6 14  34:44  33
DOMŽALE          29  8  6 15  39:53  30
TRIGLAV          29  8  4 17  35:67  28
RUDAR            29  0 10 19  26:67  10
Bajde povedel Maribor v vodstvo
Tavaresov četrti gol v letošnji sezoni
Santos po lepi akciji zaključil za 3:0