Albert Riera je za Bordeaux igral pred 20 leti. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera je za Bordeaux igral pred 20 leti. Foto: www.alesfevzer.com

Na spletni strani Bordeauxa so potrdili, da so prekinili sodelovanje z dosedanjim trenerjem Francozom Davidom Guionom. O prihodu Španca pa še niso obvestili javnosti.

41-letni Riera je v slovenskem nogometu pustil velik pečat. V prejšnji sezoni je z Olimpijo osvojil naslov državnega prvaka. Poleti je odšel v Celje in ga prav tako popeljal na vrh lestvice. Po enajstih krogih imajo Celjani dve točki prednosti pred Koprom in šest pred Olimpijo.

Bordeaux je klub slavne preteklosti. Gre za šestkratnega francoskega prvaka, ki je leta 2022 zasedel zadnje mesto in izpadel v drugo ligo. Zaradi finančnih nepravilnosti je Bordeaux pred prejšnjo sezono celo nazadoval v tretjo ligo, a so ga nato pomilostili, potem ko so predstavili način prestrukturiranja dolga.

Celje brez Matka do konca jeseni

Celje bo moralo do konca jesenskega dela igrati brez najboljšega strelca Aljoše Matka (šest zadetkov), ki si je na sobotni tekmi proti Bravu (2:1) v drugem polčasu zlomil stopalnico. V nedeljo je bil operiran v novomeški bolnišnici.

"Žirondinci", ki jih je pred sezono okrepil prvi strelec slovenske lige prejšnje sezone Žan Vipotnik, v sezono niso vstopili najbolje. Po desetih krogih so z enajstimi točkami na 13. mestu v 20-članski ligi. Brez zmage so na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah. Vipotnik je na devetih dvobojih dosegel en zadetek.

Bordeaux je bil nazadnje francoski prvak leta 2009. Štirikrat so bili tudi francoski pokalni prvaki. Leta 1996 so igrali v finalu Pokala Uefa.

Riera je za Bordeaux igral od leta 2003 do 2005. Na 66 tekmah je zabil devet golov.