Albert Riera sporoča slovenski nogometni javnosti, da sploh še ni sprožil napovedanega postopka zaradi Olimpijinega dolga, medtem ko je vodstvo kluba že razglasilo pravno zmago. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Albert Riera sporoča slovenski nogometni javnosti, da sploh še ni sprožil napovedanega postopka zaradi Olimpijinega dolga, medtem ko je vodstvo kluba že razglasilo pravno zmago. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Med ponedeljkovo novinarsko konferenco, med katero NK Olimpija kljub pričakovanjem ni razkrila imena novega trenerja, je direktor kluba Igor Barišić poudaril, da je zeleno-beli klub v najboljši finančni kondiciji do zdaj. Poravnali so 90 odstotkov starih dolgov. Rešili so tudi spora z Dinom Skenderjem (primer je umaknjen z mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (CAS)) in Albertom Riero (Fifa je presodila v korist Olimpije, da mu ni dolžna več nič).

"Uefa oziroma Fifa v zadevi Alberta Riere in NK Olimpija Ljubljana ni izdala nikakršne odločitve, saj niti pred Uefo niti pred Fifo ni potekal noben tozadevni postopek. Še več, Albert Riera namreč sploh še ni sprožil postopka zoper NK Olimpija Ljubljana, tako da je izjava direktorja Igorja Barišiča zavajajoča in neresnična. Albert Riera ob tem obžaluje, da klub tudi po njegovem odhodu nadaljuje objavljanje neresnic v povezavi z njim," se glasi izjava Rierovega odvetnika, ki na Barišićevo izjavo meče popolnoma drugačno luč.

Fifa je prav tako odločila, da Albertu Rieri ne dolgujemo tega, kar je on mislil, da mu dolgujemo. Rieri nam ni treba plačati ničesar. Ta zadeva je prav tako končana.

Besede direktorja Olimpije Igorja Barišića na ponedeljkovi novinarski konferenci

Albert Riera je lani popeljal Olimpijo do dvojne krone, nakar z vodstvom ljubljanskega kluba ni našel dogovora za nadaljevanje zgodbe. Ob tem naj bi Olimpija tudi ostala dolžnica španskemu trenerju, ki je nato med različnimi ponudbami presenetljivo izbral Celje in z njim spisal uspešno poletno zgodbo. Naslov državnega in pokalnega prvaka Slovenije ter vodstvo s Celjani v novi sezoni Prve lige so medtem Rieri prinesli novo službo. Njegov nekdanji klub Bordeaux ne blesti v drugi francoski ligi in se je ob težavah spomnil na Riero, ki zdaj vodi žirondince, katerih član je tudi slovenski reprezentančni napadalec Žan Vipotnik.