Robert Koren bo svoje bogate izkušnje delil z mladimi nogometaši Mure. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren bo svoje bogate izkušnje delil z mladimi nogometaši Mure. Foto: MMC RTV SLO

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance bo zadolžen za razvoj in pravilno usmeritev trenerjev in igralcev v starostnih selekcijah do 14, 15, 17 in 19 let. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. maja 2026.

Koren v Mursko Soboto prihaja z ogromno izkušnjami iz igralske kariere. Bil je kapetan slovenske reprezentance, igral pa je tudi med elito angleškega prvenstva, kjer je branil barve Hull Cityja in West Bromwich Albiona.

V Sloveniji je igral za Celje in Dravograd, na norveškem za Lillestrøm, v Avstraliji pa za Melbourne City.

"Vesel sem, da sem se pridružil Muri. Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi sam sem večkrat igral na Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi črno-bele," je v izjavi za klub dejal zdaj 42-letni Koren.

"Klub mi je predstavil svoj projekt, sem ambiciozen in takoj sem se videl v njem. Vsi imamo isti cilj in ta je, da se čim več mladih nogometašev dobro razvija. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pri tem pomagam," je še dodal igralec sredine igrišča, ki je za Slovenijo odigral 61 tekem in dosegel pet golov.

S Slovenijo se je med drugim uvrstil na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki in tam dosegel edini gol ob zmagi na prvi tekmi skupinskega dela proti Alžiriji.