Robert Prosinečki je v igralski karieri pustil velik pečat tudi v slovenski ligi. Foto: EPA
Robert Prosinečki je v igralski karieri pustil velik pečat tudi v slovenski ligi. Foto: EPA

Poteza je kar malce presenetljiva, saj se je zdelo, da Skender še vedno uživa podporo vodstva, čeprav je zaostanek za Mariborom narasel na sedem točk. Izkupiček Skenderja od oktobra je bil sedem zmag, pet remijev in štirje porazi, a bolj kot suhoparna statistika je v oči bodla neprepričljiva igra zmajev.

Jezni ljubljanski navijači so vso nedeljsko tekmo skandirali proti hrvaškemu trenerju, a ta je po remiju z Domžalami (1:1) na novinarski konferenci jasno povedal, da o odstopu ne razmišlja.

Sorodna novica Skender po novi razprodaji točk ni več trener Olimpije, Koper premagal Aluminij

Manj kot tri ure za tem so iz kluba sporočili, da je Skender odstavljen. Očitno sta športni direktor Mladen Rudonja in Skenderjev brat Marin, tesno povezan z Rudonjo, potegnila potezo, všečno privržencem ljubljanskega kluba.

Morda je naglica že posledica tega, da imajo v Stožicah novo ime na klopi Olimpije. Po poročanju časopisa Delo bo Olimpijo v nadaljevanju vodil nihče drug kot legendarni Robert Prosinečki.

53-letni Prosinečki, ki je med drugim branil barve Dinama, Crvene zvezde, Real Madrida in Barcelone, je igral za Olimpijo v sezoni 2002/2003. Takrat je bil tudi soigralec Rudonje, s katerim sta se spoznala v Portsmouthu.

Po izjemni igralski karieri je "veliki žuti" zaplul v trenerske vode. Najprej je bil pomočnik trenerja pri Zagrebu in hrvaški reprezentanci. Leta 2010 je prevzel Crveno zvezdo. Sledila je pogodba s turškim Kayserisporjem, nato pa selektorska služba pri Azerbajdžanu ter nato še pri Bosni in Hercegovini. Nazadnje je Prosinečki sedel na klopi turškega Denizlisporja, ki ga je zapustil novembra leta 2020.

Prosinečki je imel v zadnjih letih precej zdravstvenih težav. Z družino živi v Zagrebu, novembra pa je v pogovoru za net.hr priznal, "da išče službo in upa, da bo kmalu nekaj našel". Morda je to prav vodenje Olimpije, kar bi pomenilo dobrodošlo osvežitev za slovenski nogometni prostor.