Rogaška je v petek v Stožicah osvojila pokal, potem ko je po streljanju enajstmetrovk ugnala Gorico, zdaj pa se seli v najnižji rang slovenskega nogometa. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška je v petek v Stožicah osvojila pokal, potem ko je po streljanju enajstmetrovk ugnala Gorico, zdaj pa se seli v najnižji rang slovenskega nogometa. Foto: www.alesfevzer.com

S temi sklepi so določili sistem tekmovanja v 1., 2. in 3. SNL, pa tudi način izpadanja in popolnjevanja lig. Kot so pojasnili na NZS-ju, so na podlagi doseženih športnih rezultatov v sezoni 2023/24, rezultatov uradnih licenčnih postopkov in določil sklepov o popolnjevanju lig potrdili način napredovanja ter izpadanja v prihodnji sezoni.

V 1. SNL je odbor za nujne zadeve NZS odpovedal dodatne kvalifikacije za popolnitev lige. Zaradi nepodelitve licence Rogaški (ki zaradi tega ne more nastopati v 1., 2. ali 3. SNL) bo v 1. SNL v sezoni 2024/25 igralo osem preostalih prvoligašev iz prejšnje sezone (Aluminij in Rogaška sta izpadla), napredovala sta dosedanja drugoligaša Primorje in Nafta.

V 2. SNL pa bodo igrale ekipe, ki so se uvrstile od 3. do 15. mesta v prejšnji sezoni, torej tudi Tabor Sežana, izpadla ekipa iz 1. SNL (Aluminij), prvak 3. SNL vzhod (Drava) in drugouvrščena ekipa 3. SNL zahod (Slovan), potem ko se je prvak Dob odpovedal.

Rogaška, ki je sezono sklenila z osvojenim pokalom, sicer pa je v Prvi ligi zasedla osmo mesto, je ostala brez licence in se posledično seli v četrto ligo – MNZ Celje. Klub se je na odločitev odzval na Facebooku, zapis pa objavljamo v celoti.

"Nogometna zveza Slovenije je na današnji seji izvršnega odbora potrdila sestavo lig, ki spadajo pod njeno okrilje. NK Rogaška ni bila uvrščena v nobeno od teh lig, tako da po trenutni odločitvi (ki je izpodbijana) tekmovanje nadaljuje v četrtem rangu tekmovanja, to je liga v MNZ Celje. Ob tem je zanimivo, da je NZS popolnoma povozil lastna pravila in v prvo ligo uvrstil dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, v drugo ligo je prav tako uvrstila dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, celo v 3. SNL vzhod ima težave s pritožbo ene od ekip. Že tako neregularno prvenstvo se je zaključilo s še bolj neregularno sestavo lig za naslednjo sezono. Slovenski klubski nogomet iz dneva v dan postaja večja farsa. NK Rogaška čuti potrebo in dolžnost, da javnost obvesti o vsem dogajanju v slovenskem nogometu, ki ga je klub doživel v zadnjem obdobju, zato bomo v naslednjih dneh objavili izdatna pojasnila v zvezi z licenciranjem, dogajanjem na NZS-ju s podporo MNZ Celje in podrobno opisali zgodbo, ki je bila zrežirana že jeseni 2023."