Rogaška si je na igrišču priigrala obstanek v Prvi ligi in se ob tem še prvič uvrstila v finale Pokala Slovenije, a bo zaradi neizpolnjevanja pogojev zapustila najmočnejšo slovensko ligo, hkrati pa tudi ob morebitni osvojitvi lovorike ne more zaigrati v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška si je na igrišču priigrala obstanek v Prvi ligi in se ob tem še prvič uvrstila v finale Pokala Slovenije, a bo zaradi neizpolnjevanja pogojev zapustila najmočnejšo slovensko ligo, hkrati pa tudi ob morebitni osvojitvi lovorike ne more zaigrati v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com

Pritožba Rogaške na prvotni sklep licenčne komisije pri Nogometni zvezi Slovenije je bila neuspešna, tako da ima trenutno 1. SNL zgolj devet klubov. Posledično so odpovedane dodatne kvalifikacije za popolnitev desetčlanske Prve lige. Najverjetneje bodo Prvo ligo popolnili z Radomljami in Nafto.

Finalist Pokala Slovenije nič več v Prvi ligi

Obvestilo medijem in javnosti objavljamo v celoti:

"Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA/1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025.

Licenčna komisija NZS za pritožbe je pritožbo NK Rogaška zavrnila. Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A-kriterijev za podelitev licence.

Glede na dejstvo, da licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve, se dodatne kvalifikacije med ND Lendava 1903 in NK Radomlje ne odigrajo.

O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavi lig za TL 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS."

Sorodna novica Rogaška, finalist pokala Slovenije, ostala brez prvoligaške licence

Osma ekipa Prve lige in finalist pokala

Rogaška je z dobrimi spomladanskimi predstavami osvojila osmo mesto v pretekli sezoni in na zelenici potrdila obstanek. A že predtem je bila zavrnjena vloga za nadaljnjo prvoligaško licenco in tudi evropsko. Slatinčani v petek igrajo sicer svojo najpomembnejšo nogometno tekmo – finale pokala Slovenije proti Gorici.

V Evropo Gorica ali Bravo

Tudi če Rogaška zmaga in dvigne lovoriko v Stožicah, pa bo to očitno labodji spev kluba iz Rogaške Slatine. Ob morebitni pirovi zmagi Rogaške se bo evropskega poletja v Konferenčni ligi razveselil Bravo Kostel, ki je bil četrti v Prvi ligi. Mesto pokalnega zmagovalca v predtekmovanju Evropske lige bo nato prevzel podprvak Maribor.

Če pa Gorici uspe presenečenje in osvoji četrto pokalno lovoriko, bodo v kvalifikacijah Evropske lige zaigrali Novogoričani, ki so v 2. SNL osvojili četrto mesto. Izguba prvoligaške licence vpliva tudi na sestavo druge lige, o čemer pa bo odločal izvršni odbor NZS-ja.

Sorodna novica Gorica v finale pokala po presenečenje