Gneča pred vrati Rudarja. Maribor je imel veliko terensko premoč, a je bil v napadu premalo učinkovit, tako da se je moral že drugič zapored zadovoljiti z remijem. Vijoličasti so igrali brez poškodovanih Marka Šulerja, Jana Mlakarja in Blaža Vrhovca. Foto: www.alesfevzer.com
Gneča pred vrati Rudarja. Maribor je imel veliko terensko premoč, a je bil v napadu premalo učinkovit, tako da se je moral že drugič zapored zadovoljiti z remijem. Vijoličasti so igrali brez poškodovanih Marka Šulerja, Jana Mlakarja in Blaža Vrhovca. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović
Luka Zahović je imel v 2. minuti veliko priložnost za vodstvo Maribora, a je Marko Pridigar ubranil njegov poskus. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Alvir je dosegel drugi gol za Domžale. Foto: www.alesfevzer.com
Goli s tekme med Ankaranom in Domžalami
Rudar v Ljudskem vrtu osvojil točko

Mariborčani so imeli veliko priložnost že v 2. minuti, ko se je po globinski podaji Alexandra Cretuja Luka Zahović sam znašel pred Markom Pridigrajem, a je Pridigraj dobil dvoboj "na štiri oči".

Prečka A. Cretuja, vratnica D. Vršiča
Vijoličasti so imeli tudi v nadaljevanju pobudo, medtem ko so se Velenjčani večinoma branili. V 10. minuti je po podaji iz kota Cretu stresel prečko, malo pozneje pa je Dare Vršič po odbiti žogi meril mimo vrat. Vršič je v 25. minuti dobro sprožil z roba kazenskega prostora, a je zadel le Pridigarjevo desno vratnico. Vodilni zadetek Maribora je visel v zraku.

Novo veliko priložnost za Maribor je v 32. minuti zapravil Jasmin Mešanović, ki se je po podaji Dareta Vršiča na levi strani sam prebil pred Pridigarja, a je on odbil žogo čez vrata.

(Sumljivo) razveljavljen zadetek Rudarja
Nato pa se je v 34. minuti zatresla domača mreža, a so sodniki zaradi domnevno nedovoljenega položaja razveljavili zadetek Josipa Tomaševića. Handanović je najprej odbil poskus Davida Kašnika, žoga se je odbila do Tomaševića, ki jo je nato pospravil v mrežo. S počasnega posnetka ni bilo videti, da bi šlo za nedovoljeni položaj oziroma ofsajd. Polčas se je tako končal z 0:0. Statistika: posest žoge 64:36, streli 11:2, streli v okvir vrat 5:1 - vse za Maribor.

Tučić zadel za vodstvo Rudarja
In kdor ne da, dobi. Maribor je bil namreč za jalove napade kaznovan v 56. minuti, ko je Rudar izpeljal protinapad, v katerem je Robert Pušaver z desne strani poslal predložek v sredino, kjer je Milan Tučić z glavo matiral Handanovića.

Hotić podal, Tavares izenačil
Domači trener je na vodilni gol Rudarja odgovoril z dvojno zamenjavo: v igro sta vstopila Dino Hotić in Marcos Tavares. In le tri minute po prihodu na zelenico je dvojica zrežirala izenačenje. Hotić je podal iz kota, Tavares pa je z glavo ukanil Pridigarja. Malo pozneje je imel lepo priložnost v protinapadu še Bajde, a je bil Pridigar na mestu. Bajdeta je v 78. minuti zamenjal Damjan Bohar. Prekmurcu se je že v naslednjih sekundah ponudila lepa priložnost za gol, a je z roba kazenskega prostora streljal mimo leve vratnice Pridigarja.

Po golu Mešanovića kazalo na zmago Maribora
Vijoličasti so v končnici pritiskali za vodilni zadetek in ga dočakali v 85. minuti, ko je Tavares žogo po dolgi podaji Cretuja spustil na drugo stran do Mešanovića, ki jo je nato z nekaj metrov pospravil za hrbet Pridigarja.

Pušaver spet podal, Radić izenačil
In ko je že kazalo, da bo zmaga ostala v Ljudskem vrtu, je Rudar v 91. minuti izpeljal akcijo za izenačenje. Pušaver je spet poslal predložek pred vrata, kjer je rezervist Dominik Radić prehitel Rajčevića in žogo že v padcu z glavo preusmeril v malo mrežico nemočnega Handanovića. Še končna statistika: posest žoge 61:39, streli 22:12, streli v okvir vrat 11:3 - vse za Maribor.

Nogometna zveza Slovenije je prejela končno odločitev Športnega razsodišča v Lozani (CAS) glede pritožbe FC Kopra zoper odločitev licenčne komisije NZS-ja. CAS je pritožbo Kopra zavrnil in s tem potrdil pravilnost odločitev licenčnih organov NZS-ja, ki FC-ju Koper niso podelili licence za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18. "Odločitev Športnega razsodišča je dokaz strokovnosti licenčnih organov in kredibilnosti licenčnih postopkov Nogometne zveze Slovenije. NZS bo tudi v prihodnje dosledno izvajala vse licenčne postopke ter zagovarjal dosledno spoštovanje sprejetih pravilnikov in predpisov NZS," je odločitev komentiral predsednik NZS-ja Radenko Mijatović. Odločitev CAS-a je dokončna.


Dva gola Melnjaka ob zmagi Domžal v Novi Gorici

Že prej so nogometaši Domžal na uvodni tekmi 21. kroga v Novi Gorici s 4:0 premagali Ankaran Hrvatine. Domžalčani so povedli v 4. minuti, ko je po podaji Andraža Kirma z leve strani zadel Dario Melnjak. Varovanci Simona Rožmana so vodstvo povišali v 38. minuti, ko je najprej Agim Ibraimi z roba kazenskega prostora z desne strani zadel oddaljeno vratnico, odbito žogo pa je za hrbet Primoža Bužana pospravil Marko Alvir za svoj četrti gol v sezoni. V 64. minuti so bili prvič na tekmi blizu zadetku tudi gostje, ko je Jan Pahor po kotu zadel prečko. Le nekaj sekund pozneje pa so Domžalčani vodili že s 3:0, ko je Alvir najprej podal na desno do Kirma, ta pa pred vrata do Bizjaka, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni. Zmago gostov je v 89. minuti potrdil Melnjak s svojim drugim golom.

V sredo bosta še tekmi Celja in Gorice ter Olimpije in Aluminija, medtem ko je bil obračun Krškega in Triglava zaradi snega prestavljen na april.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 21. krog

MARIBOR - RUDAR 2:2 (0:0)
1.200; Tavares 64., Mešanović 85.; Tučić 56., Radić 91.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Viler , Pihler (61./Hotić), Cretu, Bajde (78./Bohar), Vršič (61./Vršič), Mešanović, Zahović.

Rudar: Pridigar, Vasiljević , Kašnik, Tomašević, Pušaver, Trifković (69./Bolha), Bijol, Črnčič (74./Antonov ), Parfitt-Williams (46./Radić ), Tucić, Šehić.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Nova Gorica (brez gledalcev):
ANKARAN HRVATINI - DOMŽALE 0:4 (0:2)
Melnjak 4., 89., Alvir 38., Bizjak 64.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Badžim, Pahor, Mate, Romero , Burkić, Meledje (65./ Bišević), Suljić, Santos (90./Zemljak), Bordon (46./Vodeb).

Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Ibričić (74./Hodžić), Husmani, Ibraimi, Kirm (65./Franjić), Bizjak (80./Nicholson), Alvir.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


Sreda ob 16.00:
CELJE - GORICA

Ob 18.00:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Torek, 3. aprila, ob 15.00:
KRŠKO - TRIGLAV

Lestvica:                             
OLIMPIJA         20 14 4  2  33:9   46
MARIBOR          20 13 6  1  34:13  45
DOMŽALE          19 10 4  5  37:16  34
RUDAR            19  9 3  7  25:19  30
CELJE            19  6 6  7  23:26  24
GORICA           19  7 2 10  21:27  23
KRŠKO            18  5 4  9  24:34  19
ALUMINIJ         19  4 6  9  20:28  18
TRIGLAV          19  3 5 11  16:34  14
ANKARAN HRVATINI 20  2 6 12  18:45  12
 
 
Goli s tekme med Ankaranom in Domžalami
Rudar v Ljudskem vrtu osvojil točko