Miral Samardžić bo kapetanski trak predal Timiju Maxu Elšniku. Foto: www.alesfevzer.com
Miral Samardžić bo kapetanski trak predal Timiju Maxu Elšniku. Foto: www.alesfevzer.com

Izključenega Samardžića, ki bo tako manjkal tudi na četrtkovem večnem derbiju z Mariborom, so štiri tekme kazni doletele zaradi "udarjanja s komolcem v predel glave nasprotnega igralca in predkaznovanosti".

33-letni Samardžić se bo lahko vrnil šele v zadnjem kroga jesenskega dela, ko bo Olimpija 19. decembra gostila Gorico.

Mandarić zelo zadovoljen s predstavami Timija Maxa Elšnika
Elšnik je podaljšal pogodbo z Olimpijo vsaj do 30. junija 2023. 22-letnik, ki je v Stožice prišel na polovici lanske sezone, ima eno ključnih vlog v zeleno-belem moštvu. Ob podaljšanju pogodbe mu je predsednik Mandarić namenil posebno čast in ga predlagal za novega kapetana moštva.

"Vsi v Olimpiji smo lahko ponosni na mlade, energične in klubu zveste igralce, med katere zagotovo spada Timi. Pokazal je pravi karakter na igrišču, nas navduševal s svojo igro in se tudi zunaj igrišča izkazal za zelo pozitivno osebo. S podaljšanjem pogodbe smo si zagotovili, da bo tudi v prihodnje prispeval k uspehom Olimpije. Še več, odločil sem se, da mu namenim kapetanski trak. Prihodnost kluba gradimo na mladih igralcih in prav je, da mlademu kakovostnemu in zagnanemu igralcu, kot je Timi, ponudimo to priložnost. Po vsem, kar je do zdaj pokazal, si zasluži kapetanski trak in ne dvomim, da bo to nalogo opravljal v dobro kluba, odgovorno in povezovalno," je poudaril Mandarić.

Timi Max Elšnik na derbiju kot kapetan Olimpije