Ante Šimundža je lani popeljal Maribor do Lige prvakov, letos pa že zapušča klop Maribora. Foto: BoBo
Ante Šimundža je lani popeljal Maribor do Lige prvakov, letos pa že zapušča klop Maribora. Foto: BoBo
Maribor - prvak Slovenije 2014/15
Odkar so Mariborčani konec maja slavil nov naslov državnih prvakov, je šlo marsikaj navzdol. Poraz v slovenskem superpokalu, hitro slovo od Evrope in nazadnje boleč poraz v državnem prvenstvu proti Olimpiji 0:3 ... Foto: www.alesfevzer.com
Zahovič: Če je Maribor pravi, je prvak
Šimundža po polomu na derbiju odstopil


43-letnik je odstopil po nedeljskem porazu na derbiju proti Olimpiji, ki je v Ljudskem vrtu slavila z 0:3. Njegov naslednik še ni znan. Ekipo bo do preklica vodil dosedanji pomočnik Saša Gajser.

"Po tehtnem premisleku sem prišel do spoznanja, da ekipa ne daje, česar je sposobna, da ni energije, ki jo želim, zato se umikam s položaja trenerja. V teh letih so si sledili izjemni uspehi, a smo žal prišli do točke, ko se ne najde tista potrebna energija za doseganje visokih ciljev. Odhajam s klopi, ponosen, kot nekdanji igralec in trener, vedno bom ostal vijoličen," je povedal Šimundža.

Ob njem je bil na novinarski konferenci tudi športni direktor Zlatko Zahović. "Anteju se lahko zahvalim za opravljeno delo. Z njim smo dosegli največje uspehe v zgodovini. A šport je nepredvidljiv in ne izide se vse po željah. Včeraj ni slavila boljša ekipa, ampak bolj lačna uspeha," je povedal Zahović in dodal: "Vse je še sveže, tako da o novem trenerju še nismo razmišljali. Do nadaljnjega bo ekipo vodil pomočnik (Gajser). To je najbolj vroč nogometni stol v državi."

Šimundžo je odnesel slab začetek sezone. Najhujši udarec so Mariborčani doživeli konec julija, ko jih je v drugem predkrogu Lige prvakov izločila kazahstanska Astana, kar je pomenilo konec evropske sezone.

Tudi v prvenstvu jim ni šlo po načrtih. V šestih krogih so po treh zmagah, remiju in dveh porazih zbrali deset točk. Kaplja čez rob je bila slaba predstava proti Ljubljančanom, ki so jih popolnoma nadigrali in dosegli prvo prvenstveno zmago v Mariboru od rojstva nove Olimpije leta 2005.

43-letni Šimundža je Maribor prevzel konec septembra leta 2013, ko je nasledil Anteja Čačića. Z vijoličastimi je osvojil dva naslova državnega prvaka in jih v prejšnji sezoni popeljal do skupinskega dela Lige prvakov.

Na klopi Maribora je vodil natanko sto tekem. Zbral je 56 zmag, 22 remijev in 22 porazov.

V MMC-jevi anketi je za Šimundžev odhod glasovalo 61 odstotkov od več kot 3.000 bralcev.

Zahovič: Če je Maribor pravi, je prvak
Šimundža po polomu na derbiju odstopil