Anteju Šimundži je uspelo stabilizirati Maribor v spomladanskem delu. Foto: www.alesfevzer.com
Anteju Šimundži je uspelo stabilizirati Maribor v spomladanskem delu. Foto: www.alesfevzer.com

"Menim, da je točka premalo glede na prikazano. Predvsem zaradi spoznanja, da smo jo gostiteljem podarili. Pozitivno je, da smo odgarali, namenili priložnost nekaterim fantom, ki so predtem manj igrali, in smo prevladovali med tekmo. Tekmeci so igrali z dolgimi žogami, z njihove strani ni bilo nič presenetljivega in smo imeli nadzor nad igro, so bili pa z energijo, ki so jo imeli, izredno bojeviti in glede na vročino ter specifično igrišče je razplet sprejemljiv. Me pa žalosti, da smo jim podarili točko, saj so dosegli zadetek po naši napaki,” je poudaril Ante Šimundža.

Sodnik Matej Jug je znova razburil vijoličaste. Razveljavljen je bil zadetek Barišića, ki bi pomenil prednost dveh golov. Najbolj jih moti, da Jan Gorenc kot zadnji igralec v obrambi ni bil izključen po prekršku nad Markom Božićem.

Matej Jug s sodelavci je znova razburil vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Jug s sodelavci je znova razburil vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com

"Tisti ofsajdi so ofsajdi, prekrški so prekrški, ampak me žalostijo različna dojemanja pravil v nogometu. Na eni tekmi so takšna, na drugi drugačna, na tretji spet različna, čeprav gre za podobne ali enake položaje in potem je težko vedeti, za kaj gre. Verjamem, da bodo ljudje v sodniški organizaciji dali jasna navodila, kaj in kako pri določenih položajih, da bomo lahko vsi udeleženci v nogometu seznanjeni z njimi. Kajti v nekaj dneh smo videli tri iste položaje, z drugačno razlago. Kar je enkrat prednost, drugič ni. Enkrat se VAR vrne, drugič ne. Če primerjamo tekme Mura – Olimpija, Maribor – Radomlje in današnjo, je bila v dveh primerih upoštevana prednost, tokrat ne. Težko je ostati ravnodušen, pride do zmede glede pravil. Tudi glede posredovanja Gorenca sodniki pravijo, da ni bilo prekinitve čistega položaja, Božić pa je potisnil žogo mimo branilca, pred njim je bil le še vratar, vsi drugi so bili za njim. Težko je razumeti, da v takšnem primeru ni izključitve, ampak mi smo to sprejeli in šli naprej.”

Zadetki s tekem Bravo − Maribor in Mura − Koper

Vijoličasti pred derbijem v Stožicah zaostajajo sedem točk za Olimpijo
V sredo ob 18.30 bo na sporedu preložena tekma med Olimpijo in Mariborom v Stožicah. Ljubljančani so z nedeljo zmago v Domžalah prednost pred Mariborom v boju za drugo mesto povišali na sedem točk.

"Težko je hitro preklopiti s tekme, na kateri se je toliko dogajalo, ampak gremo naprej. Čaka nas največji slovenski derbi, ki je vedno revija slovenskega nogometa. Moramo biti maksimalni, želimo odigrati tekmo na najvišji ravni,” je še dodal Šimundža.

V tej sezoni je prvi derbi v Ljubljani dobila Olimpija z 2:1, v Ljudskem vrtu pa je slavil Maribor z golom Arnela Jakupovića in dvema Jana Repasa (3:1). Oba bosta aduta Anteja Šimundže tudi v sredo. Jakupović je s 15 goli prvi strelec lige. Spomladi je razigran tudi veteran Hilal Soudani, ki je tretji strelec z 11 goli, Josip Iličić pa s svojimi potezami vse bolj spominja na uspešno obdobje v Serie A. V statistiko je vpisal sedem golov in šest podaj.