Almedin Ziljkić je dal fantastičen gol. Foto: www.alesfevzer.com
Almedin Ziljkić je dal fantastičen gol. Foto: www.alesfevzer.com

Koper bi se z morebitno zmago lahko precej oddaljil, kar je Dino Skender poudaril po tekmi: "To je bila za nas zelo pomembna tekma, saj bi nam Koper z zmago ušel za sedem točk. So zelo neugodna in zelo dobra ekipa, čestitam tudi njim. Moji fantje so odigrali pravo tekmo. Dobro smo začeli, takoj zadeli prečko in nato pravi čas dosegli zadetek. Koper je potem šel na vse ali nič, pritisnil je, bil je precej agresiven, ni nam bilo lahko. Vedeli smo, da se bomo morali postaviti v trden blok in čakati na protinapade. Koper v drugem polčasu z izjemo terenske pobude ni imel izrazitih priložnosti, mi pa bi lahko dosegli še zadetek ali dva, a na žalost nismo. Junaška, 'fajterska' tekma, vsa čast fantom. Osvojili smo zelo pomembne tri točke."

Sorodna novica Mojstrovina Ziljkića popeljala Olimpijo tik za Koper

"Moramo osvajati točke"
Skender ima svoj pogled na obrambo in napad: "Fantom sem povedal, da moramo biti v obrambi resna ekipa, dokler ne bomo igre dvignili do ravni, ki si jo želimo. Potrebovali bomo čas, preprosto moramo zmagovati in osvajati točke. Obrambo lahko natreniraš v krajšem času, igra v napadu je malo dolgoročnejši proces. Fantje so odlično oddelali, drugič zapored nismo prejeli zadetka. Zdaj bo tudi v napadu lažje igrati in pokazati, kar znamo."

Ziljkić ves teden ni treniral
Tekmo je z izjemnim golom od daleč odločil Almedin Ziljkić, a Skender je priznal, da dolgo sploh ni bilo jasno, ali bo Ziljkić lahko igral: "Imel je nekaj težav, do petka nismo vedeli, kaj je, sumili smo celo, da ima počeno koščico v stopalu. Hvala Bogu ni bilo tako. Ves teden ni treniral, malce tvegano ga je bilo poslati v ogenj, saj že prej ni imel kontinuitete tekem. Proti Mariboru ni igral zaradi kartonov, potem je bil v reprezentanci Bosne in Hercegovine. Tudi on se je zelo dobro žrtvoval v obrambi in menja neke navade. To ga je nagradilo, to je pot, po kateri moramo iti."

Ziljkić zagotovil Olimpiji tri točke na Bonifiki

Zeljković: Lahko bi dosegli kaj več
Na drugi strani je bil trener Kopra Zoran Zeljković prepričan, da so bili gostitelji boljši, a je tekmecu priznal: "Olimpija je dosegla zadetek, mi ga nismo, zato zasluženo slavi. Mislim, da smo dominirali, večji del tekme smo jih držali na njihovi polovici. Čeprav nam manjka veliko igralcev, smo odigrali zelo solidno tekmo in si priigrali nekaj položajev, iz katerih bi lahko dosegli več. Iz poraza ne bomo delali panike, upam pa, da se bomo kaj naučili. Malo me jezi, da smo prejeli zadetek na enak način kot na prejšnji tekmi, kar pomeni, da nas to ni izučilo. Zdaj nas čaka pokalna tekma proti Olimpiji, v prvenstvu pa bomo gostovali v Mariboru. Do reprezentančnega premora je zelo pomembno, da ostanemo stabilni in se potem vrnemo še močnejši. Upam, da se bodo poškodovani nogometaši čim prej vrnili."

Skender po zmagi v Kopru: To je prava pot

Nukić: Potegnili smo se nazaj
Mustafa Nukić
je priznal, da je Olimpija v drugem polčasu bolj ali ne čakala na protinapade: "Obe ekipi sta pokazali polno tempa. Bila so obdobja, ko smo prevladovali mi, in obdobja, ko so prevladovali oni. V drugem polčasu so pritisnili, mi smo se povlekli nazaj in čakali na protinapade. Imeli smo svoje priložnosti, da bi lahko prej odločili tekmo, a nam je zmanjkalo nekaj svežine. Tudi sam bi lahko zadel, ampak najpomembnejša je zmaga. Po protinapadu, ko pretečeš dolgo razdaljo, je težko ostati miren pri zaključnem strelu. Zdaj dajemo manj zadetkov, a jih tudi manj prejemamo. Če je to recept za uspeh, se je treba tega držati. Zdaj bo tudi Koper pod pritiskom in bo težje sproščen na naslednjih tekmah. Je pa prvenstvo dolgo, treba je ostati miren in uspešen na vseh tekmah, če želiš ostati na vrhu."

Barišić začutil mišico
Maks Barišić
je za Koper odigral 77 minut, predčasno je odšel v slačilnico zaradi bolečine v mišici: "Olimpija se je dobro postavila v obrambi, prihajali smo pred vrata, a je na koncu zmanjkalo nekaj osredotočenosti. Moramo dvigniti glave in iti pozitivno naprej, porazi so sestavni del nogometa. Ne bi iskal težav v tem, da smo bili oslabljeni, saj so vsi fantje, ki so dobili priložnost, pokazali dobro igro. Preprosto se nam ni izšlo. Pred toliko gledalci in obema navijaškima skupinama je bilo res lepo igrati, škoda, da podpore nismo nagradili z zmago. Menjava v 77. minuti? Malo sem začutil mišico, nadaljeval sem še deset minut, potem pa sem moral zapustiti igro. Upam, da ni nič hujšega."