V nedeljo bo morala Olimpija na derbiju zaigrati mnogo bolje kot v zadnjih krogih, če bo želela ostati vodilna ekipa državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
V nedeljo bo morala Olimpija na derbiju zaigrati mnogo bolje kot v zadnjih krogih, če bo želela ostati vodilna ekipa državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Po odhodu Safeta Hadžića je bila Olimpija v razsulu, kako si drugače razlagati polom proti Bravu (0:5). Novi trener Dino Skender je debitiral z zmago nad Domžalami. Tri točke so bile nujne, prinesle so mir v garderobo: "Lahko rečem, da je bilo zame izjemno pomembno, da premagamo to psihološko blokado. To je naša največja prednost glede na tekmo proti Domžalam," je povedal trener Skender, ko je Olimpijo na dopoldanskem treningu obiskala ekipa TV Slovenija.

Sorodna novica Potrpežljivi Bravo zgled nepremišljeni Olimpiji

Olimpija je imela pred epidemijo sedem točk naskoka pred Mariborom, zdaj je razlika le še ena točka. Skender ima največ dela s tem, da reši težave v obrambi. Macky Bagnack, ki je z mislimi že pri Partizanu, bo spet manjkal zaradi kartonov. Skender: "Vedno imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki lahko nadomestijo druge. Ne gre toliko za posamezne igralce, predvsem v obrambi moramo igrati kot enotno moštvo. Če bomo kakovostno igrali v obrambi, bomo lahko nadomestili izostanek vsakega obrambnega igralca."

Za potrditev vodilnega položaja bo treba izboljšati tudi učinkovitost v napadu. Kapetan Tomislav Tomić: "Pozorni moramo biti vsako minuto, igrati pametno in potrpežljivo ter upati na dober izid. Kar pa se tiče lestvice ... Že vse leto smo na prvem mestu. Menim, da smo igrali najbolje. Potem je prišla kriza, a še vedno smo na prvem mestu. Tako moramo razmišljati."

Dvoboj vodilnih ekip prvenstva bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah pred praznimi tribunami, prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Skender: Z zmago v Domžalah smo premagali psihološko blokado