Grega Sorčan se je že izkazal v vratih Gorice. Foto: BoBo
Grega Sorčan se je že izkazal v vratih Gorice. Foto: BoBo

Kranjčan je goriškemu nogometnemu občinstvu odlično poznan, saj je med sezonama 2014/15 in 2018/19 zbral 164 nastopov in Gorici pomagal do drugega in četrtega mesta v državnem prvenstvu. Sorčan se lahko pohvali tudi s šestnajstimi nastopi za mlajše selekcije slovenske izbrane vrste, zdaj pa bo v Novi Gorici zaostril konkurenco med vratnicama in nekdanjemu klubu pomagal pri boju za obstanek.

Po 21. krogu je Gorica na zadnjem mestu lestvice, za rešilnim osmim mestom, ki ga zaseda Celje, zaostaja devet točk, za devetouvrščenim Aluminijem pa le še dve točki.

Leko po dveh letih in pol zapušča Kidričevo
Nikola Leko se je z vodstvom Aluminija dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, s tem pa je 24-letni napadalni vezist postal prosti igralec.

Leko je v Kidričevo prišel julija 2018 in v rdeče-belem dresu zbral 46 prvenstvenih in devet pokalnih nastopov. Skupaj je v obeh tekmovanjih dosegel 15 zadetkov. Pred nadaljevanjem lanskega zaključka prvenstva si je poškodoval koleno.

"V Kidričevem sem bil dve leti in pol, želel bi se zahvaliti vsem soigralcem, s katerimi sem delil slačilnico. Hvaležen sem jim za vse slabe kot za vse dobre trenutke, saj so me prav te stvari naredile boljšo osebo. Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem in strokovnemu osebju, prav posebej bi se zahvalil fizioterapevtom in klubskemu zdravniku, ki so mi bili največja opora, ko sem si poškodoval koleno. Klubu želim vse najboljše pri izpolnjevanju ciljev, prav tako pa želim vsem igralcem vse dobro tako na osebni kot na nogometni poti," je za spletno stran kluba dejal Leko.