"Po več kot petih letih se vračam domov, z res posebnimi, prijetnimi občutki. Cilji so visoki, tako moji kot klubski. Upam, da bom z dobrimi igrami zadovoljil pričakovanja kluba in navijačev, hkrati pa tudi svoja. Vračam se s pridobljenimi koristnimi izkušnjami. Odločitev, da sem sprejel izziv v Angliji in takrat odšel iz Maribora, ocenjujem kot pravilno. Spoznal sem, kako zadeve potekajo v tujini, kako je igrati, ko so na nasprotni strani zelo hitri igralci na višji ravni. Sledilo je dragoceno nabiranje izkušenj v članskem nogometu v Domžalah, zdaj pa sem pripravljen izpolniti zahteve Maribora in verjamem, da lahko pokažem, kar zmorem," je za spletno stran Maribora povedal Šoštarič Karić, ki je z vijoličastimi podpisal triletno pogodbo.

Brnić prišel iz Dugopolja

Novi član slovenskih prvakov je postal tudi hrvaški krilni napadalec Ivan Brnić. 20-letnik iz Makarske izhaja iz šole Hajduka, kjer se je prebil tudi do dresa članskega moštva. Lani poleti je zapustil Poljud, v pretekli sezoni pa je na hrvaških drugoligaških igriščih za Dugopolje na 26 tekmah zbral 11 zadetkov in šest podaj.

"Odšla sta Đorđe Ivanović in Marko Alvir, morali smo se odzvati tudi na teh igralnih položajih. Pripeljali smo igralca z izkušnjami iz mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, enega najbolj izstopajočih posameznikov v drugi hrvaški ligi, ki so si ga želeli tudi nekateri večji klubi. Prepričal ga je naš projekt, klubske ambicije, predvsem pa spoznanje, kaj je Maribor," je dejal športni direktor Marko Šuler.

Dodal je, da so z Brnićem dobili tehnično dovršenega igralca, konkretnega v zaključkih akcij, ki je lahko dodana vrednost v napadalnem delu, kjer je moštvo doživelo precej sprememb.

V poletnem prestopnem roku so v klub iz štajerske prestolnice prišli še Roko Baturina, Marko Božić in Marko Zalokar.