Maribor je po dvojni kroni novo sezono začel s še eno osvojeno lovoriko. Foto: BoBo
Maribor je po dvojni kroni novo sezono začel s še eno osvojeno lovoriko. Foto: BoBo
Mariborčani po letu 2009 znova dvignil superpokal

Prvi večni derbi nove sezone med Mariborom in Olimpijo je postregel z všečno igro, na koncu pa so se pred 4.000 gledalci v Ljudskem vrtu zmage veselili vijoličasti (2:1). Odločilni zadetek je v 78. minuti dosegel Agim Ibraimi.

Milanič: Odpraviti moramo črne minute
Milanič osvojenega superpokala ni pretirano slavil, saj se zaveda, da uvod v sezono še ni pravi pokazatelj resnične moči ekipe: "Jasno je, da smo zadovoljni z osvojitvijo še ene lovorike. Zadovoljen sem tudi s tekmo samo, želja, da bi bili iz tekme v tekmo boljši, se uresničuje, prav tako je popolnoma jasno, da nismo v pravem tekmovalnem ritmu, a danes smo igrali zelo dobro. Glede tekme bi morali v prvem polčasu doseči še kakšen gol, že takrat zaključiti, saj je potem sledilo pet slabih, pasivnih minut v drugem polčasu, ki so precej razbile našo igro, a smo zmogli dovolj znanja in moči, da nam je uspelo zmagati. Naša naloga je, da stopnjujemo formo iz tekme v tekmo. Ta padec na začetku drugega polčasa se nam dogaja, takrat smo preveč pasivni in računamo na druge. Bolje se nam uspe braniti, ko smo dlje od gola, ko nimamo podpore, ko je igralcev manj. Tega ne smemo več delati. Komazec danes še ni mogel igrati, saj še ni dokumentov, upam, da jih dobimo čim prej. Zdaj še ni nekih sklepov glede nadaljevanja sezone, to je neki maraton skozi celo sezono, če želiš biti na koncu prvi. Naredili bomo vse, da bomo, kakšna pa bo razlika, pa bo odvisno tudi od drugih."

Ibraimi dal 300 odstotkov
Ibraimi je zadetek dosegel proti svojemu nekdanjemu klubu: "Mislim, da smo zasluženo zmagali. Olimpija je bila dober konkurent, a smo izkoristili svoje priložnosti. Smo prvaki, zato se z Olimpijo ne obremenjujemo, smo pa veseli kakovostnih nasprotnikov. To, da sem zadel, to ni pomembno, lahko bi tudi kdo drug, pomembno je, da smo zmagali. Igral sem proti nekdanjemu klubu, zato je bila to zelo pomembna tekma, nisem dal samo 100 odstotkov, pač pa 300, res sem bil motiviran. Zdaj nas čaka tekma proti Gorici, nato pa proti Železničarju."

V Olimpijinem taboru razočarani
Šiljak obžaluje predvsem trenutek po izenačenju, ko so imeli Ljubljančani pobudo: "Imam mešane občutke. Povem lahko, da smo vsi skupaj malo razočarani, posebej zato, ker smo imeli prevlado na igrišču, a so Mariborčani zadeli, povedli z 1:0. Nato smo se vrnili v igro, nadzirali potek, a dobili nesrečen gol za 2:1, čeprav smo imeli kar nekaj lepih akcij. Težko je povedati, to so mladi fantje, treba je iz vsakega poraza povleči kakšen nauk, gledati moramo naprej. Bili smo zelo blizu lovoriki, a se ni izšlo. Ostanejo nam naslednje tekme, čim prej se moramo regenerirati, pripraviti za naprej. Manjkali so nam nekateri igralci, na katere sem računal, pogodbe so podpisane, a niso pravočasno prejeli dovoljenj."

Mariborčani po letu 2009 znova dvignil superpokal