Marko Šuler je igralsko kariero končal pred slabima dvema letoma. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler je igralsko kariero končal pred slabima dvema letoma. Foto: www.alesfevzer.com
V Ljudski vrt se je vrnil Marko Šuler

37-letni Korošec bo že v sredo z moštvom odpotoval na priprave v Turčijo. "Zahvaljujem se za zaupanje, s ponosom sem prejel vabilo Oliverja Bogatinova k sodelovanju in se z velikim zagonom lotevam dela. Ob izraženi pobudi kluba je bilo težko reči ne. Moja vloga bo povezava med športnim delom in slačilnico, med igriščem in pisarnami, z namenom, da s skupnimi močmi dvignemo celoten projekt še na višjo raven. Občutki so pozitivni, glede na ekipo in klubski potencial gre za velik izziv. Temelji so zelo dobro postavljeni, je pa mogoče narediti nove korake naprej, za kar si bomo vsi skupaj prizadevali," je Šuler povedal za klubsko spletno stran.

Interesi se ne križajo, funkciji se ne prekrivata. V Dravogradu zadeve potekajo po zastavljenih tirnicah, funkcija predsednika je bolj povezovalna. Z mojo vključitvijo v delovanje najtrofejnejšega slovenskega kluba lahko predvideno sodelovanje le še utrdimo. Zamisel NK Maribor je, da se poveže s katerim izmed klubov v bližnji ali širši okolici, saj vemo, kako velik je preskok med mladinskim in članskim nogometom.

O sedenju na dveh stolčkih

Za Maribor je igral od januarja 2014 do maja 2019, ko je po naslovu državnega prvaka končal kariero. Skupaj je zbral 174 nastopov.

"Poznam igralce, poznam utrip slačilnice. Moja vloga bo, da pomagam s svojimi izkušnjami in znanjem. Tudi večji klubi se obračajo k temu načinu dela, še z eno vlogo v pisarnah in slačilnici. Izmenjal sem mnenja s športnim direktorjem, v daljših pogovorih tudi s trenerjem. Stališča so enotna, imamo podobne poglede na nogomet in razvoj kluba, kar mi je zelo všeč. Glede na to, v katero smer gre nogomet, bo potrebna precejšnja mera inovativnosti, poseganja po novih pristopih. Naslov prvaka je vsako leto osnovni cilj, naslednji cilj pa je Evropa," je še dejal udeleženec SP-ja 2010 v Južni Afriki.


Treninge vratarjev Maribora v Turčiji bo vodil kar Jasmin Handanović

Spored pripravljalnih tekem Maribora v Beleku

Petek, 22. januarja:
MARIBOR – ČUKARIČKI

Ponedeljek, 25. januarja:
MARIBOR – ŠAHTAR DONECK

Četrtek, 28. januarja:
MARIBOR – CRVENA ZVEZDA

Nedelja, 31. januarja:
MARIBOR – LUDOGOREC

Pogovor z direktorjema NK Maribor Bojanom Banom in Oliverjem Bogatinovom
Najboljši strelec mladinske lige posojen v Gorico

18-letni napadalec Žan Vipotnik je iz Maribora do konca sezone posojen v Gorico, kjer bo iskal prve članske minute. V zadnjih petih sezonah je kot član selekcij U-15, U-17 in U-19 na 105 tekmah dosegel 145 zadetkov. V jesenskem delu 1. slovenske mladinske lige je na osmih tekmah prispeval 16 golov in je daleč najboljši strelec lige. Ima tudi štiri nastope za mlajše reprezentančne selekcije.

22-letni vratar Nino Irgolič pa je iz Maribora odšel v Bravo. Kot so pojasnili pri klubu iz Ljubljane, Prekmurec v prestolnico prihaja kot zamenjava za rezervnega vratarja Matijo Orbanića, ki bo moral na operacijo ramena. Prvi vratar Šiškarjev je Igor Vekić.


Poraz proti zadnjeuvrščeni ekipi poljske lige

Olimpija je v torek odigrala prvo tekmo na pripravah v Umagu. Proti poljskemu prvoligašu Podbeskidzie Bielsko-Biała (trenutno je na lestvici Ekstralige zadnji) je izgubila z 0:2 (Sitek 33., Marzec 51.). Ekipo je prvič vodil trener Goran Stanković.

V soboto se bodo zeleno-beli pomerili z zadnjeuvrščenim moštvom srbskega prvenstva Bačko. Sledili bosta še tekmi proti Kapfenbergu iz Avstrije (29. 1.) in Levskemu iz Sofije (30. 1.).

Postava Olimpije:
Prvi polčas: Vidmar, Fink, Korun, Samardžić, Pavlović, Zeljković, Sešlar, Kurež, Baskera, Vombergar, Ivanović.

Drugi polčas: Sekulić (64./Vidovšek), Boakye, Andrejašič, Jukičić (75./Ratnik), Šme, Perković, Zeljković, Petrović, Bosić, Ivanović (64./Lun Bončina), Vombergar (64./Sešlar).

Azinović znova na Krasu

Tabor iz Sežane bo v nadaljevanju sezone v Prvi ligi TS lahko računal na starega znanca, saj se v ekipo po polletnem igranju za avstrijski Horn vrača Antonio Azinović. Hrvaški branilec je bil v prejšnji sezoni kapetan sežanske ekipe. Tabor je jesenski del končal na šestem mestu.