Rui Pedro je bil izjemno učinkovit v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Rui Pedro je bil izjemno učinkovit v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Obračun prve in zadnje ekipe na lestvici se je končal s pričakovano zmago Ljubljančanov, v Stožicah pa se je zbralo le 1200 gledalcev. Zmajem je uspel najboljši prvenstveni start v samostojni Sloveniji, a to navijačev še ni prebudilo. Zelo zanimivo bo videti, kakšen bo obisk na derbiju z Mariborom, ki bo 15. oktobra ob 20.15.

Kraševci, ki so pogrešali kaznovana Denisa Kouaa in Elvisa Letaja, so predvsem v prvem polčasu prikazali zelo dobro predstavo. Na koncu so imeli več strelov (10:15, v okvir 7:8) in tudi kotov (2:4).

Khali v vratnico, da Costa v prečko
Olimpija ni našla pravega ritma v uvodnih minutah in imela je veliko srečo, da se ni znašla v zaostanku, ko je v 13. minuti Nabil Khali zadel vratnico. Takoj zatem je zapretil tudi Mihael Briški. Sežanci so v 17. minuti še drugič zatresli okvir vrat, takrat je s strelom z glavo prečko zadel Coba da Costa.

Zelo uspešni trener Riera ne zagovarja kvantitete, ampak kakovost

Rui Pedro postavil potek srečanja na glavo
Ljubljančani so se prebudili po pol ure igre. Dvakrat je posredoval Jan Koprivec po strelih Svita Sešlarja in Ruija Pedra. Na drugi strani je moral posredovati tudi Denis Pintol po močnem diagonalnem strelu da Coste. Tabor je imel številne lepe priložnosti, zmaji pa so povedli v 37. minuti, ko je po podaji Sešlarja z 18 metrov Rui Pedro z desno nogo poslal žogo v mrežo. Strel ni bil močan, zato pa zelo natančen.

V 40. minuti je po desni strani pred domačega vratarja prišel Jakoslav Stanković, vendar je bil nenatančen. Tik pred odmorom je imel veliko priložnost za 2:0 Mustafa Nukić, ki je z desetih metrov popolnoma neoviran žogo poslal visoko čez vrata.

Mojstrski lob Ruija Pedra po sijajni podaji Elšnika
Nukić je imel v 51. minuti še eno lepo priložnost, ko je bil sam pred Janom Koprivcem, vendar se je vratar Sežane izkazal. Odločitev je padla v 67. minuti, ko je Koprivec žogo iz svojega kazenskega prostora poslal na sredino igrišča, Timi Max Elšnik jo je z glavo vrnil za sežansko obrambo, v prazen prostor je stekel Rui Pedro in s prefinjenim lobom matiral Koprivca, ki je stal preveč zunaj vrat.

Tabor je še nekajkrat prišel do zelo obetavnih strelov, ki pa so bili večinoma premalo natančni. Olimpija je nadzorovala dogajanje na igrišču in vpisala še deseto zmago na enajsti tekmi sezone.

Portugalec Rui Pedro z dvema goloma zagotovil zmago Olimpiji

Daku v 94. minuti zagotovil točko Muri
Domžale in Mura so se ob Kamniški Bistrici razšle z delitvijo točk (2:2). Ob vseh težavah (poškodbe, bolezni in kazni) sta ekipi pogrešali precej nogometašev, a kljub temu sta prikazali enakovredno tekmo, statistično je bila boljša Mura, ki je tudi zapravila enajstmetrovko pri 1:1. Ekipi pa po novi točki ostajata na petem oziroma šestem mestu lestvice.

Matej Podlogar je dosegel prvi domžalski gol. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Podlogar je dosegel prvi domžalski gol. Foto: www.alesfevzer.com

Po živahnem uvodu, v katerem ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, so Domžalčani povedli v 29. minuti – po podaji Arnela Jakupovića je zadel Matej Podlogar z nizkim strelom iz osrčja kazenskega prostora. Toda črno-beli so takoj vrnili, v 32. minuti je namreč z glavo lepo zadel Tio Cipot po podaji Martina Šrolerja s prostega strela z desne strani.

Kmalu po začetku drugega dela je imel Franko Kovačević pri gostiteljih izjemno priložnost za novo vodstvo, a je z glavo zgrešil z vsega treh metrov. Domžalčani so bili odločnejši v teh trenutkih, v 61. minuti je Jakupović prišel do strela iz bližine, vendar mu je Mihelak preprečil veselje. V 63. minuti pa bi gostje lahko kaznovali zapravljene priložnosti, saj so prišli do najstrožje kazni, a jo je Mirlind Daku, ki je že pri zaletu kazal neodločnost, zapravil, izkazal se je Mulalić.

Tio Cipot je izenačil v 32. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Tio Cipot je izenačil v 32. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Ta je posredoval tudi malce zatem po strelu Kaia Cipota, v 77. minuti pa so rumeni povedli. Jakupović je z desne strani natančno podal pred gol, kjer je bil najvišji Ivan Durdov in z glavo zadel za 2:1. Durdov je tako vpisal svoj šesti gol in se na vrhu lestvice strelcev začasno izenačil s Koprčanom Andrejem Kotnikom, Olimpijinim Mustafo Nukićem in Dakujem.

Domžalčani so v 86. minuti ostali brez Durdova, ki je bil izključen po prekršku nad Kaiem Cipotom. To pa so Sobočani izkoristili v 94. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Mirlind Daku.

Zadetki s tekme Domžale – Mura

Bravo dvakrat v okvir vrat, Koper pa dvakrat v polno
Na večerni tekmi na Bonifiki je Koper ugnal Bravo z 2:0. Izbranci Zorana Zeljkovića so se veselili sedme zmage, čeprav predvsem v prvi polovici prvega polčasa nikakor niso bili pravi in je prevladoval Bravo.

Ljubljančani, ki so pogrešali obolelega Luko Štora, so začeli odločneje. V 5. minuti je Martin Kramarič poskusil od daleč, Adnan Golubović pa je žogo odbil. Pritisk Brava je trajal, a tudi Tamar Svetlin ni bil natančen.

Zadetka s tekme Koper – Bravo

Koper, pri katerem sta zaigrala tudi napadalna novinca Rudi Požeg Vancaš in Bright Edomwonyi, je bil v podrejenem položaju. Vse se je spremenilo v 38. minuti. Po prostem strelu Luke Vešnerja Tičića z leve strani je z glavo zadel Žan Benedičič in se tako na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce.

Primorci, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Omarja Correie in poškodovanega Anisa Jašaragića, so drugi polčas začeli odločneje. Tudi Bravo je bil še vedno nevaren. V 59. minuti se je žoga od domačega branilca Franja Prceja odbila v prečko.

Na drugi strani je Bede Osuji po protinapadu prišel pred ljubljanskega vratarja Gala Lubeja Finka, a je streljal mimo vrat. Odločitev je padla v 69. minuti, ko je rezervist Danilo Šipovac v idealnem trenutku z desne strani podal do Andreja Kotnika, ki je z nizkim strelom s 15 metrov zatresel mrežo. To je bil njegov sedmi gol, s katerim je na vrhu lestvice strelcev skupaj z Murinim Mirlindom Dakujem.

V 85. minuti bi se lahko Bravo vrnil v igro, ko je po napaki Daria Kolobarića sam pred Golubovića prišel Kramarič, vendar je zadel le vratnico. Piko na i zmagi bi lahko v sodniškem dodatku postavil Požeg Vancaš, a je slabo izvedel strel in zgrešil cilj ob tem, ko je bil vratar gostov iz vrat.


11. krog:
DOMŽALE – MURA 2:2 (1:1)
800; Podlogar 29., Durdov 76.; T. Cipot 32., Daku 94.
RK: Durdov 86./Domžale
Daku (Mura) je v 63. minuti zapravil 11-m.

Domžale: Mulalić, Mutavčić, Schoissengeyr, Đurić, Alić, Offenbacher, Markuš, Kovačević (60./Saitoski, 88./Hodžić), Jakupović, Podlogar (67./Strajnar), Durdov.

Mura: Mihelak, Pucko (od 46. Kuzmić), Sadriu (88./Baić), K. Cipot, Beganović, Šimkus (58./Maruško), Klepač, T. Cipot, Šroler (72./Shabanhaxhaj), Kous, Daku.

Sodnik: Alen Bubek (Vogrsko)


OLIMPIJA – CB24 TABOR SEŽANA 2:0 (1:0)
1200; Rui Pedro 37., 67.

Olimpija: Pintol, Sualehe (63./Estrada), Crnomarković, Ratnik (81./Karamatić), Lasickas (63./Elšnik), Doffo, Sešlar, Kvesić, Rui Pedro, Ziljkić (75./Aldair), Nukić (75./Krefl).

Tabor: Koprivec, Iscaye, Briški, Ovsenek, Živulić (84./Mahne Vatovec), Kocić, Korošec (78./Kljun), Ad. Zeljković (78./Kaleba), Khali (34./Hameed), da Costa (78./El Afghani), Stanković.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


KOPER – BRAVO 2:0 (1:0)
500; Benedičič 38., Kotnik 69.

Koper: Golubović, Pavlović, Kambič (61./Palčič), Prce, Novoselec, Benedičič (80./Mittendorfer), Vešner Tičić, Požeg Vancaš, Osuji (75./Kolobarić), Kotnik (75./Krajinović), Edomwonyi (46./ Šipovac).

Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić (83./Trontelj), Milić, Kavčič, Nsana (71./Maružin), Trdin, Kramarič, Kurtović, Svetlin, Flakus Bosilj (80./Šaranić).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Nedelja ob 15.00:
GORICA – MARIBOR

Ob 17.30:
CELJE – KALCER RADOMLJE

Lestvica:                             
OLIMPIJA            11 10 0 1 23:9  30
KOPER               11  7 0 4 18:10 21
CELJE               10  5 4 1 16:11 19
MARIBOR             10  4 2 4 17:16 14
MURA                11  3 5 3 17:18 14
DOMŽALE             11  3 4 4 16:17 13
BRAVO               11  3 1 7  8:11 10
KALCER RADOMLJE     10  2 4 4  9:18 10
GORICA              10  2 2 6  8:12  8
CB24 TABOR SEŽANA   11  1 4 6  8:19  7