"Küpi karto" je te dni slogan, ki je preplavil Pomurje. Foto: MMC RTV SLO

Pomurci so se množično odzvali na akcijo Mure, ki je za prvo domačo tekmo po epidemiji (prihodnjo soboto) izdala posebne vstopnice. Devet dni pred tekmo so jih prodali že bistveno več, kot so zmogljivosti tamkajšnjega stadiona, za TV SLO poroča Bojan Peček.

Zoran Zelko je eden tistih, ki so se odločili, da kupijo kar vse simbolne vstopnice – na voljo jih je 33, vsaka stane pet evrov. "Zdaj so takši časi, ka je fajn, če podpiraš svoj klub."
Na 33 vstopnicah so portreti vseh igralcev, trenerjev in tudi portret navijačev Black gringosov.

Vstopnice prodajajo v kar 53 pomurskih črno-belih gostilnah, kjer bodo kupci vstopnic lahko gledali Murine tekme, ker na stadion zaradi novega koronavirusa ne smejo. "Mislim, da je to izjemna promocija tako za nas gostince kot za klub in Prekmurje. Ideja je odlična, povpraševanje je izjemno," je povedal gostinec Simon Cör.

Za tekmo brez gledalcev prodanih več vstopnic od kapacitete Fazanerije

Jaka Maučec iz Nogometnega kluba Mura poudarja, kako povezovalen je nogomet: "Velik poudarek dajemo povezovalni vlogi nogometa in verjamemo, da smo s to akcijo povezali ne le Pomurje, ampak celotno Slovenijo, da se z nogometom ljudje družijo, povezujejo."

Državno prvenstvo v nogometu se bo v petek po trimesečnem premoru nadaljevalo z dvobojem med Aluminijem in Muro, nedeljski obračun Domžal in Maribora (ob 20.30) pa si boste lahko v prenosu ogledali na TV SLO 2.