Uroš Korun bo kariero nadaljeval na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Korun bo kariero nadaljeval na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com

Jure premore bogato nogometno znanje in izkušnje, ob tem pa je tudi karakterno pravi nogometaš za nas. Za njim je fantastična kariera, seveda pa sem prepričan, da mu bo igranje v Celju nedvomno pomagalo še do kakšnega dobrega prestopa in da bo naše sodelovanje koristno za obe strani.

Simon Rožman, trener Celja
Jure Travner
Jure Travner je nazadnje branil barve Readinga. Foto: Osebni arhiv Jureta Travnerja

Travner je v Celju igral do leta 2009, nato pa se je preizkusil v tujini. S Celjani se je dogovoril za sodelovanje do konca sezone, so sporočili iz kluba.

Vabljeni k napovedovanju izidov!
Pravega nogometnega predaha je konec, saj je tu že nova sezona slovenskega državnega prvenstva, ki se začenja že v petek, s tem pa se vrača tudi Nostradamus! Vabljeni k napovedovanju izidov!

Kot mentor bo lahko vplival na mlado moštvo
29-letni branilec je po odhodu iz Celja prestopil v Watford, od tam je sledila selitev k St. Mirrenu. Poleti 2011 je prestopil k Ludogorcu, naslednjo sezono se je vrnil v Slovenijo, kjer je Muri pomagal do preboja v kvalifikacije za Evropsko ligo. Naslednjo sezono in pol je igral v Bakuju, zadnje pol sezone pa je bil član Readinga. "Jure premore bogato nogometno znanje in izkušnje, ob tem pa je tudi karakterno pravi nogometaš za nas. Za njim je fantastična kariera, seveda pa sem prepričan, da mu bo igranje v Celju nedvomno pomagalo še do kakšnega dobrega prestopa in da bo naše sodelovanje koristno za obe strani. Kot mentor bo lahko namreč odlično vplival na naše mlado moštvo," je za celjsko spletno stran povedal trener Simon Rožman.

Korun odšel iz Domžal na Poljsko
Le tri dni pred začetkom slovenskega državnega nogometnega prvenstva so Domžale, tretjeuvrščena ekipa pretekle sezone, ostale brez 28-letnega obrambnega igralca Uroša Koruna, ki bo svojo nogometno kariero nadaljeval na Poljskem. Z ekipo Piasat Gliwice je podpisal dveletno pogodbo, so sporočili iz domžalskega kluba. Nekdanji član Vranskega, Celja in velenjskega Rudarja je v Domžale prišel pred petimi leti in zanje v državnem prvenstvu odigral 103 tekme in dosegel pet zadetkov. Na Poljskem se bo pridružil svojemu nekdanjemu soigralcu Saši Aleksandru Živcu, ki je na severovzhod Evrope iz Domžal odšel pred slabim letom.

Še zmeraj morajo paziti na vsak evro
"Za evropski del sezone smo želeli ostati popolni, kar nam je uspelo, a to žal ni zadostovalo za napredovanje. Za Urošem je izjemna sezona in z dobrimi igrami mu je nazadnje uspelo prestopiti v tujino, kjer se še ni preizkusil. Ne glede na to, da je naše finančno stanje v zadnjem času zelo dobro, moramo še vedno paziti na vsak evro in tako je več deset tisoč evrov visoka odškodnina za nas pomemben dejavnik, da smo mu to tudi omogočili. S poslom smo zadovoljni in veseli, da je še enemu našemu igralcu uspel korak naprej v svoji karieri. Urošu seveda ob tem želimo veliko sreče na novi poti," je ob prestopu Koruna v desetouvrščeno ekipo poljskega prvenstva povedal Matej Oražem.

V Zavrč Muslimović in Pihler
Medtem se je Zavrč okrepil z Zlatanom Muslimovićem in Aleksom Pihlerjem. Izkušeni Muslimovič je nekdanji reprezentančni napadalec Bosne in Hercegovine, ki se je na klubski sceni uveljavil v vrstah Ascolija, Padove, Riminija, Messine, Parme, Atalante, PAOK-a in drugih klubov, medtem ko je vezist Pihler, nazadnje je nastopal za kranjski Triglav, mladi reprezentant Slovenije, ki ima pred seboj še dolgo nogometno kariero.

Okrepili so se tudi v Gorici. V novi sezoni bosta goriški dres oblekla Miran Burgič in Uroš Celcer, pri Olimpiji pa so sporočili, da ostaja Ezekiel Henty.

Jure premore bogato nogometno znanje in izkušnje, ob tem pa je tudi karakterno pravi nogometaš za nas. Za njim je fantastična kariera, seveda pa sem prepričan, da mu bo igranje v Celju nedvomno pomagalo še do kakšnega dobrega prestopa in da bo naše sodelovanje koristno za obe strani.

Simon Rožman, trener Celja