Dejan Burgar je poskrbel za lepo zmago Triglava. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Burgar je poskrbel za lepo zmago Triglava. Foto: MMC RTV SLO
Wolfsburg
Wolfsburgu se je poznalo, da ima po napornih pripravah težke noge, kljub temu pa je trener Felix Magath tekmo ocenil kot dober test za njegove nogometaše. Poudaril je, da so bili Kranjčani bolj motivirani in bolje telesno pripravljeni. Wolfsburg je konec junija klonil tudi na gostovanju pri danskem prvoligašu Sonderjysku (0:2). Foto: EPA

"Volkovi", nemški prvaki izpred dveh let, so bili na pripravah v Bad Kleinkirchheimu na avstrijskem Koroškem, že v četrtek pa se odpravljajo nazaj v Nemčijo. Bundesliga se začne 5. avgusta.

Burgar zadel iz neposredne bližine
Triglav je tekmo začel nekoliko "bojazljivo", gostje so imeli nekaj priložnosti in so zadeli tudi vratnico. Simon Kjär je s petih metrov v okvir vrat meril z glavo po strelu iz kota. Sredi prvega polčasa je 1.200 gledalcev na noge spravil Burgar, ki je izkoristil napako Wolfsburgove obrambe. Po izgubljeni žogi se je za Kranjčane odprl prostor v protinapadu, v lanski sezoni najboljši strelec Triglava pa je mrežo zatresel iz neposredne bližine. Še pred odmorom je imel priložnost za izenačenje Mario Mandžukić.

Tudi v drugem polčasu nekaj priložnosti
V 55. minuti bi lahko gostitelji povišali na 2:0, a se je po strelu Anžeta Jelarja z lepo obrambo izkazal Diego Benaglio. Nato je v vrata stopil Marwin Hitz, ki ga je pred zadetkom rešil Alexander Madlung. Žogo je namreč zbil pred golovo črto, ko je bil Wolfsburgov rezervni vratar že premagan. V končnici je dvakrat zapretil Srđan Lakić, a je ostalo pri rezultatu 1:0, saj je dobro branil Miha Gracar.
Postava Wolfsburga, pri katerem je manjkal le poškodovani Diego:
Benaglio (66./Hitz); Salihamidžić (46./Polak), Kjär (46./Knoche), Madlung, Schäfer (66./Schulze); Josue (46./Cigerci), Ochs (66./Pekarik), Hasebe; Helmes (46./Ku), Mandžukić (46./Lakić), Dejagah (46./Scheidhauer).