Veliko slavje v Kranju po koncu tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko slavje v Kranju po koncu tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Poplatnik je bil s 16 zadetki tretji strelec Prve lige. Na obeh tekmah z Dravo je prevesil tehtnico na stran Kranjčanov. Foto: www.alesfevzer.com
Sešlar: Noge so se zatresle v ključnih trenutkih
Odlični Poplatnik obdržal Triglav med elito

Kranjčani so na deveti medsebojni tekmi tretjič premagali Dravo. Znova je blestel Matej Poplatnik, ki je pred 1.500 gledalci v Športnem centru Kranj dosegel dva gola in prispeval še podajo.

Izjemen uvod Ptujčanov
Prvi polčas je ponudil razburljivo dogajanje. Že v 16. minuti je Luka Šalamun prvič resneje ogrozil vratarja domačih Elvisa Džafića, v 30. minuti pa je podal pri vodilnem zadetku Jake Bizjaka, ki je zadel iz bližine. Le štiri minute pozneje je razigrani Bizjak podvojil prednost Ptujčanov, ko je z diagonalnim strelom z leve strani kazenskega prostora unovčil podajo Matthiasa Fanima za hrbet kranjske obrambe.

Elsner in Poplatnik izenačila do odmora
Ključne so bilke zadnje minute prvega polčasa. V 42. minuti je zadel Rok Elsner z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, minuto pred odmorom pa še Poplatnik, ki je zadel iz bližine. Podal je David Zec, ki je odigral zadnjo tekmo za Triglav pred selitvijo k Benfici.

Kranjčani veliko boljši v drugem polčasu
V drugem polčasu je najprej Poplatnik zapravil izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem, a je zgrešil vrata. V 51. minuti je nato žogo z glavo podal do Luke Majcna, ki je z enajstih metrov poskrbel za kranjsko vodstvo. V 76. minuti je s 15 metrov na drugi strani streljal Fanimo, a za malo zgrešil izenačenje. Minuto pozneje je pri Kranjčanih z roba kazenskega prostora streljal Tom Žurga, a ni bil natančen.

V 81. minuti je Poplatnik potrdil prvoligaški status Triglava, ko se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora z desno nogo ukanil Aleksandra Šeligo. Veteran Nastja Čeh je s prostega strela zadel le zunanji del mreže.

Po koncu tekme so se trener Siniša Brkić in njegovi varovanci veselili obstanka v Prvi ligi. Izpadel je torej le Ankaran, zamenjala pa ga bo Mura.

Kvalifikacije za popolitev PLTS, povratna tekma:
TRIGLAV - Drava Ptuj 4:2 (2:2)
1.500; Elsner 42., Poplatnik 44., 81., Majcen 51.; Bizjak 30., 34.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Zec , Elsner, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič , Kuhar ( 74./Bojić), Poplatnik ( 88./Šmit ), Majcen ( 60./Žurga).

Drava: Šeliga, Rešek, Flis, Petek, Pirtovšek, Lovenjak ( 72./Džafić), Šporn, Kolar ( 46./Čeh), Šalamun ( 51./Cuffaro), Fanimo, Bizjak .

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Prva tekma:
DRAVA PTUJ - TRIGLAV 1:2 (1:0)
800; Rešek 14.; Zec 62., Poplatnik 81./11-m
RK: Vezjak 93./Drava


Kvalifikacije za popolnitev II. SNL, prvi tekmi:
VITANEST BILJE - DRAVOGRAD A. GRUBELNIK 2:1 (0:1)
500; Humar 54., Žižmond 71.; Štruc 29.

LUŠT BELTINCI - BLED HIRTER 1:1 (1:1)
800; Mauko 10.; Pašić 19.

Povratni tekmi:
Dravograd A. Grubelnik - VITANEST BILJE 0:0
750 gledalcev

Bled Hirter - LUŠT BELTINCI 0:1 (0:0)
400; Tkalec 56.

Sešlar: Noge so se zatresle v ključnih trenutkih
Odlični Poplatnik obdržal Triglav med elito