Ljubljančani so vodili z 1:0, nato pa zapravili enajstmetrovko in številne priložnosti. Sledila je nepričakovana kazen. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani so vodili z 1:0, nato pa zapravili enajstmetrovko in številne priložnosti. Sledila je nepričakovana kazen. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpiji se je v orlovem gnezdu nasmihala četrta zaporedna zmaga, a se je kljub premoči zgodil nepričakovan zasuk. Tijanić je najprej izenačil izid v 88. minuti iz enajstmetrovke po igranju z roko Maria Jurčevića v kazenskem prostoru. Ljubljančani so nato vse sile usmerili v napad, kar se jim je v zadnjih sekundah tekme maščevalo. Po lepi akciji in dvojni podaji s Tomom Žurgo je žoga prišla do Tijanića, ki je z diagonalnim strelom drugič matiral Nejca Vidmarja.

Zadetki s tekme Triglav – Olimpija

Olimpija zapravila enajstmetrovko
Olimpijo je v vodstvo že v 28. minuti po samostojnem prodoru v vodstvo popeljal Asmir Suljić. Zmaji se bodo tepli po glavi zaradi zapravljene enajstmetrovke v 58. minuti, ki bi jim najbrž že prinesla tri točke. Mimo gola je ustrelil Stefan Savić.

Silovit uvod ni prinesel nagrade
Ljubljančani so odlično odprli dvoboj. V uvodnih dvajsetih minutah so uprizorili številne nevarne akcije, navkljub lepim priložnostim Savića, Matica Črnica, Suljića in Vitalijsa Maksimenka pa je kranjska mreža – tudi zaradi bravuroznih obramb 19-letnega Jalna Arka – čudežno ostala nedotaknjena.

Pred golom kranjskega vratarja je bilo zagotovo najbolj vroče v 12. minuti, ko je Savić po strelu z roba kazenskega prostora zadel vratnico, isti igralec se je osem minut pozneje sijajno znebil domačih obrambnih igralcev, po njegovem strelu z enajstih metrov pa je po sijajnem posredovanju Arka ostalo pri 0:0.

David Tijanić je z 11-m suvereno premagal Nejca Vidmarja. Foto: www.alesfevzer.com
David Tijanić je z 11-m suvereno premagal Nejca Vidmarja. Foto: www.alesfevzer.com

Suljić le matiral Arka
Prevlada izbrancev gostujočega trenerja Roberta Pevnika se je nadaljevala tudi sredi prvega polčasa. V 23. minuti so prvič na dvoboju zapretili tudi gostitelji, strel Muamerja Svrake z velike razdalje pa je ubranil Vidmar. V 28. minuti so Ljubljančani vendarle unovčili svojo premoč. V glavni vlogi je bil Suljić, ki se je sprehodil ob neodločni kranjski obrambi in zadel za 1:0. Po prejetem golu je ritem igre nekoliko padel, tehnično podkovani Ljubljančani pa so imeli vse vajeti igre v svojih nogah.

Sorodna novica Mertelj: Brez navijačev se težko rojevajo dobre zgodbe in delajo dobre stvari

Priložnosti za drugi gol ostale neizkoriščene
Na začetku drugega polčasa so do sape prišli tudi Gorenjci, v 54. minuti je bil strel Svrake z 20 metrov malenkostno previsok, nato pa so pobudo znova prevzeli Ljubljančani. V 58. minuti je domači branilec Kristjan Arh-Česen v svojem kazenskem prostoru zrušil Suljića, po njem je tolminski sodnik Matej Jug brez obotavljanja pokazal na belo točko, 11-metrovko pa je slabo izvedel Savić in ostalo je pri 1:0.

V naslednjih dveh minutah so si Ljubljančani priigrali dve novi priložnosti, po strelih Savića in Brkića pa se izid ni spremenil. Tako je bilo tudi v 72. minuti, po pravem "fliperju" v domačem kazenskem prostoru Suljić in "rezervist" Rok Kronaveter nista povišala na 2:0.

Triglav edini 100-odstoten v spomladanskem delu
Kranjčani so tako v spomladanskem delu dosegli že tretjo zmago in so edini 100-odstotni v novem letu. Olimpija je po dveh zmagah prvič ostala praznih rok.

148. gol Marcosa Tavaresa v prvi slovenski ligi. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
148. gol Marcosa Tavaresa v prvi slovenski ligi. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Vijoličasti v prvem delu povsem nenevarni
Mariborčani so se brez devetih igralcev in kaznovanega trenerja Darka Milaniča v prvem polčasu mučili proti Gorici. Pripravili si niso nobene omembe vredne priložnosti. Le en strel na gol Gregorja Sorčana, še ta v 44. minuti, ko je Jasmin Mešanović z 20 metrov streljal mimo gola, nazorno kaže muke vijoličastih v prvih 45 minutah.

Zadetki s tekme Maribor – Gorica

Tavares in Zahović zabila v razmiku petih minut
4.000 gledalcev v Ljudskem vrtu je v uvodnih desetih minutah drugega dela videlo več razburljivih dogodkov kot ves prvi polčas. Najprej je do priložnosti prišla Gorica, Etienu Velikonji žoge ni uspelo poslati v mrežo, nato je dva nevarna napada brez uspešnega zaključka izpeljal Maribor, ki je v 51. minuti vendarle tudi povedel. Po lepem predložku Žana Kolmaniča je 148. gol v prvi slovenski ligi zabil kapetan Marcos Tavares, za katerega je bil to 500. nastop v mariborskem dresu.

V 56. minuti je Luka Zahović izkoristil neodločnost branilca Gorice Žige Lipuščka, ga pretekel in v samostojni akciji matiral Grego Sorčana.

Goričani v zaključku grozili, a niz porazov podaljšan na osem
Andrej Kotnik je v 75. minuti z glavo zadel za priključek, vendar Goričani osmega zaporednega poraza niso mogli preprečiti, čeprav so v zaključku grozili. V zaključku sodnik posredovanja branilca vijoličastih Saše Ivkovića nad Lipuščkom ni okarakteriziral kot prekršek za enajstmetrovko.

V soboto ob 20.30 derbi v Stožicah
Mariborčani imajo pred sobotnim derbijem v Ljubljani proti Olimpiji deset točk naskoka.

Takole je Luka Zahović ukanil Grego Sorčana. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Takole je Luka Zahović ukanil Grego Sorčana. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

22. krog:
TRIGLAV - OLIMPIJA 2:1 (0:1)
1.600; Tijanić 87./11-m, 95.; Suljić 28.
Savić (Olimpija) je v 58. minuti z 11-metrovke streljal mimo vrat.

Triglav: Arko, Rogelj (od 90. Karamatić), Kumer, Arh Česen, Mlakar, Mertelj, Tijanić, E. Kryeziu, Svraka (od 62. Kopač), Crnov (od 84. D. Kryeziu), Žurga.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Burin, Maksimenko, Jurčević, Brkić (od 83. Putinčanin), Tomić, Črnic (od 64. Kronaveter), Suljić, Savić, Kidrič (od 72. Lukanović).

Rumeni kartoni: Mertelj, Kumer, Arh-Česen, Kopač; Suljić, Jurčević, Tomić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Triglav v končnici potopil Olimpijo

MARIBOR - GORICA 2:1 (0:0)
4.000; Tavares 51., Zahović 56.; Kotnik 75.

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Felipe Santos (od 69. Kramarič), Mešanović (od 81. Vršič), Tavares, Zahović (od 86. Žugelj).

Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc, Oršolić (od 63. M. Kavčič), Šipek, Osuji (od 79. Hodžić), Smajlagić (od 63. Kotnik), Velikonja.

Rumeni kartoni: Klinar; Oršolić, Celcer.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Maribor Olimpiji pobegnil na +10

Nedelja ob 13.30:
KRŠKO - CELJE

Ob 15.30:
RUDAR - MURA

Ob 17.30:
DOMŽALE - ALUMINIJ
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Darko Milanič si je tekmo ogledal v družbi slovenskega selektorja Matjaža Keka. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Darko Milanič si je tekmo ogledal v družbi slovenskega selektorja Matjaža Keka. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Ekipa
ZRPGToč.
Maribor22164259:1852
Olimpija22126448:3142
Domžale2187641:3031
Aluminij2193935:3230
Celje2178626:3329
Mura2168727:2626
Triglav22741131:4525
Gorica22571027:3722
Rudar21631223:4721
Krško21361215:3315