Luka Zahović je to sezono dosegel pet golov, kar tri je dosegel na tekmi proti Celjanom. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović je to sezono dosegel pet golov, kar tri je dosegel na tekmi proti Celjanom. Foto: www.alesfevzer.com
V uvodni tekmi dneva je Gorica z 2:0 ugnala Ankaran Hrvatine. Oba gola je dosegel Bede Amarachi Osuji. Foto: www.alesfevzer.com
Vezist Senijad Ibričić, eden najboljših igralcev letošnje sezone Prve lige, je za eno leto podaljšal pogodbo z Domžalami. Foto: EPA
Zadetki s tekme Ankaran Hrvatini – Gorica
Eksplozija Zahovića, pokopal je Celjane

Zahović je s tremi zadetki pokopal Celjane in poskrbel za prvo zmago Maribora v zadnjih petih obračunih s Celjani. Mariborčani so se s 15. zmago znova prebili pred Domžalčane na drugo mesto, Celjani pa po devetem porazu ostajajo na petem mestu.

3.500 gledalcev v Ljudskem vrtu je spremljalo zanimiv derbi, ki je postregel s kar petimi zadetki. Po prvem polčasu je bil izid izenačen (1:1), v drugem polčasu pa se je igra dodatno razživela, padli so trije goli.

Nogometaši Maribora so imeli več priložnosti, 10-krat so streljali v okvir vrat, Celjani pa štirikrat.

Zahović zadel za vodstvo Maribora
Mariborčani so povedli v 16. minuti. Dino Hotić je z globinsko podajo v kazenskem prostoru našel Luko Zahovića, ki je mojstrsko ustavil žogo, nato se otresel enega izmed gostujočih branilcev, preigral še vratarja Metoda Jurharja in žogo poslal v prazna vrata za 1:0.

Požeg Vancaš vrnil Celjane v igro
A odgovor Celjanov je sledil kmalu. V 25. minuti si je namreč Rudi Požeg Vancaš izmenjal dvojno podajo z Juciejem Lupeto, nato pa z okoli 14 metrov matiral Jasmina Handanovića. Lepa akcija celjskega dvojca.

Vratnica preprečila veselje Zahoviću
V 30. minuti bi Mariborčani lahko znova povedli. Zahović se je sam prebil pred Jurharja, že poslal žogo prek njega, a mu je veselje preprečila vratnica. Odbita žoga je prišla do Martina Kramariča, ki pa je nastreljal odlično postavljenega branilca Dušana Stojinovića.

Zahović do odbitka in gola
Hitro po vrnitvi na zelenico so gostitelji znova povedli. Odlično strelsko formo je še enkrat potrdil Zahović. Mariborsko akcijo je začel Hotić, podal je v kazenski prostor, z glavo je poskusil Aleks Pihler, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Celja, na njegovo žalost je do odbitka prišel prav Zahović, ki je brez težav zabil za 2:1.

Celjani so po golu imeli nekaj pobude, a je bila ta bolj ali manj jalova z le nekaj nenevarnimi streli.

Tretji gol najlepši
Sledile so minute Maribora, ki jih je ta unovčil za povečanje vodstva. Zahović je tako 20 minut po svojem drugem golu proslavil tretjega, in to najlepšega na tekmi. Ob neodločnem Stojinoviću je po podaji Pihlerja v protinapad tekel Zahović, ga prehitel in nato spretno z leve strani žogo med nogama Jurharja poslal v mrežo. V 84. minuti je imel priložnost za povišanje prednosti Jasmin Mešanović, a na koncu v kazenskem prostoru zgrešil vrata Celja.

Celjanom je upanje povrnil Jucie Lupeta, ki je v 89. minuti z natančnim diagonalnim strelom z leve strani premagal Handanovića (3:2), takoj zatem pa je na drugi strani do strela iz bližine prišel Kramarič, a mu žoge ni uspelo spraviti v mrežo, tako da je ostalo pri 3:2.

Osuji junak Gorice
V uvodni tekmi dneva je Gorica z 2:0 ugnala Ankaran Hrvatine. Oba gola je dosegel Bede Amarachi Osuji. Novogoričani so bili v prvem polčasu podjetnejši tekmec, premoč pa so z golom kronali šele v drugem polčasu. V 57. minuti je Miha Gregorič z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, od koder je močno streljal Osuji in zadel (1:0).

V 82. minuti je z izvrstnim posredovanjem še višje novogoriško vodstvo preprečil Primož Bužan, ki je žogo po strelu Amela Džuzdanovića iz bližine odbil čez gol. A že po sledečem kotu je znova klonil, povsem sam je sredi kazenskega prostora ostal Osuji in drugič na tekmi zadel za končnih 2:0 in svoj peti gol sezone.

Kar šest golov v Velenju
Rudar je na zadnji tekmi sobotnega dne s 4:2 ugnal Aluminij. Gostitelji so povedli že v osmi minuti. Po napaki domače vrste je do žoge prišel Dominik Radić, streljal je z 12 metrov, z nizkim diagonalnim strelom je ugnal Matijo Kovačića. Svoj četrti gol v sezoni je Radić dosegel v 33. minuti. Na 3:0 je že v 47. minuti povišal Djair Parfitt-Williams, ki je s približno 14 metrov z leve strani žogo poslal tik ob nasprotno vratnico.

Nekaj upanja gostom je v 49. minuti povrnil Ibrahim Mensah, ki je po podaji Francesca Tahiraja žogo poslal v mrežo le malce z desne strani za svoj sedmi gol v sezoni.

Velenjčani so v 62. minuti znova pobegnili za tri gole, ko je po zmedi v kazenskem prostoru iz bližine zadel Parfitt-Williams. Gosti so po tem golu hitro odgovorili, na 4:2 so se približali v 65. minuti, ko je po podaji Siyarja Kepirja sam pred vratarja prišel Tahiraj. A več Aluminij ni zmogel.

Olimpija bo v nedeljo ob 15.50 gostovala v Krškem. 26. krog se bo končal s tekmo med Domžalami in Triglavom.

Ibričić ostaja v Domžalah
Domžale so prejšnji teden v Velenju slavile že desetič zapored. Včeraj so iz kluba sporočili, da so z 32-letnim Senijadom Ibričićem pogodbo podaljšali za eno leto. Ibričić je v Prvi ligi to sezono dosegel šest zadetkov, s čimer je drugi najboljši klubski strelec. "Senijad je s svojim delom, pristopom in igrami v rumenem dresu pokazal in dokazal, da je eden najboljših nogometašev in osebnosti, ki so kdaj igrali v Sloveniji. Vsekakor bi lahko igral v marsikaterem drugem klubu, ki bi mu lahko finančno ponudil precej več, a se je odločil, da ostane v Domžalah. To nas seveda izredno veseli in navdaja s ponosom," je športni direktor Matej Oražem polaskal nekdanjemu reprezentantu Bosne in Hercegovine.

Tudi Ibričić je vesel, da ostaja v Domžalah. Poudarja, kako odlični so odnosi, pohvalil je tudi svojega trenerja: "Navdušen sem nad načinom dela, ki ga goji trener Simon Rožman, s katerim sva zgradila odličen odnos. Fantastično sem se ujel tudi z vsemi soigralci in ljudmi iz strokovnega štaba in uprave."


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 26. krog

Nova Gorica:
ANKARAN HRVATINI - GORICA 0:2 (0:0)
100; Osuji 57., 83.
RK: Romero 18./Ankaran Hrvatini

Ankaran Hrvatini: Bužan, Soldo, Badžim, Pahor, Gliha (61./Delgado), Nkama, Suljić, Romero, Mate, Santos (73./Zemljak), Vodeb (86./Furjan).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar, Marinič (78./Tešija), Osuji, Nagode (81./Džuzdanović), Edafe (58./Burgić).


MARIBOR - CELJE 3:2 (1:1)
3.500; Zahović 16., 49., 69.; Požeg Vancaš 25., Lupeta 89.

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivković, Milec, Pihler, Cretu, Hotić (90. /Ahmedi), Tavares (77./Mešanović), Kramarič, Zahović (81./Mlakar).

Celje: Jurhar, Brecl, Stojinović, Džinić, Vidmajer (72./Andrejašič), Pišek, Cvek (88./Predragović), Kerin (46./Pungaršek), Pečnik, Požeg Vancaš, Lupeta.


RUDAR - ALUMINIJ 4:2 (2:0)
350; Radić 8., 33., Parfitt-Williams 47., 62.; Mensah 49., Tahiraj 65.

Rudar: Pridigar, Pišek, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Bijol, Parfitt-Williams (87./Mlakar), Novak (69./Antonov), Trifković (82./Kamara), Črnčič, Radić.

Aluminij: Kovačić, Ploj, Zeba, Šme, Jakšić, Petrovič, Kepir (68./Rogina), Štor (84./Nunić), Tahiraj, I. Mensah, Kidrič (68./Marinšek).


Nedelja ob 15.50:
KRŠKO - OLIMPIJA

Ob 19.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

  PRVA LIGA SLOVENIJE, LESTVICA        
OLIMPIJA         25 18 5  2  47:11  59 
MARIBOR          25 15 7  3  42:20  52 
DOMŽALE          24 15 4  5  54:20  49 
RUDAR            25 12 4  9  36:31  40 
CELJE            25 10 6  9  42:35  36 
GORICA           25  9 4 12  26:34  31 
KRŠKO            23  7 5 11  30:40  26 
ALUMINIJ         25  5 6 14  28:47  21 
TRIGLAV          24  3 6 15  20:46  15 
ANKARAN HRVATINI 25  2 7 16  20:61  13 
                                       
Zadetki s tekme Ankaran Hrvatini – Gorica
Eksplozija Zahovića, pokopal je Celjane