Pilipčuk se zaveda, da bodo cilji za naslednjo sezono postavljeni visoko. Foto: nk-celje.si
Pilipčuk se zaveda, da bodo cilji za naslednjo sezono postavljeni visoko. Foto: nk-celje.si

Pilipčuk je nazadnje vodil ruskega drugoligaša Olimp iz moskovskega predmestja Dolgoprudni, bil je tudi pomočnik trenerja pri Spartaku iz Moskve, ko je klub vodil italijanski strateg Massimo Carrera. V vlogi pomočnika je nastopal tudi pri ruskih klubih Šinik Jaroslavl, Dinamo Moskva, Baltika Kaliningrad in Ahmat Grozni.

Glavni trener je bil pri Dacii iz Kišinjeva, Olimpiku iz Donecka, pa pri latvijskem Spartaksu iz Jurmale in beloruskem Dinamu iz Minska. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je igral na položaju napadalnega vezista, v dresu izraelskega kluba Maccabi Petah Tikva je na 71 tekmah dosegel 24 zadetkov, nastopal je še za Maccabi Herzliyo in Maccabi Netanyo.

Ekipo si je ogledal na dveh tekmah v lanski sezoni
"Vodenje Celja predstavlja zanimiv izziv. Ekipo sem si lahko v živo ogledal na dveh tekmah v lanski sezoni in si ustvaril določen vtis. Dejstvo je, da bo za čisto sliko o kadru treba še nekaj dodatne analize, ki jo bomo s strokovnim štabom naredili v uvodnih dneh priprav, a sem mnenja, da lahko s trdim delom naredimo veliko dobrega," je za spletno stran dejal Pilipčuk.

"Jasno je, da so cilji in ambicije kluba zelo visoki, in to moramo spoštovati. Vsi igralci bodo dobili priložnost za dokazovanje, jaz pa si moram prizadevati, da sistem igre prilagodim igralcem in iz njih iztržim največ," je še dodal. V torek bo s svojimi pomočniki vodil uvodni trening.

Celjani so preteklo sezono končali na osmem mestu, potem ko so imeli precej višje zastavljene cilje. Trener Simon Rožman je prejšnji teden zapustil klop in se preselil v Domžale.