Nilton je v sezoni 2008/09 odigral 28 tekem v Prvi ligi za Maribor. Na igrišču je bil 2035 minut. Foto: www.alesfevzer.com
Nilton je v sezoni 2008/09 odigral 28 tekem v Prvi ligi za Maribor. Na igrišču je bil 2035 minut. Foto: www.alesfevzer.com

Vezist z Zelenortskih otokov je večino kariere igral na Portugalskem, kjer je v Ligi Primeira odigral 110 tekem.

S Koprom se je veselil pokalne lovorike
V Prvi ligi je debitiral v dresu Kopra, v sezoni 2006/07 je na 25 tekmah dosegel šest zadetkov. V finalu Pokala Slovenije v Celju je bil v začetni postavi Kopra, ki je premagal Maribor z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel Aleksander Rajčević v 80. minuti.

Zavzel se je za prihod Tavaresa v Ljudski vrt
V sezoni 2007/08 se je preselil na Ciper, kjer je igral za Ethinikos, nato pa se je vrnil v Slovenijo, kjer je bil eden izmed nosilcev igre Maribora. Vijoličasti so se po šestih letih veselili naslova državnega prvaka.

Nilton je bil v začetni postavi tudi na odločilni tekmi proti Celju v Ljudskem vrtu, ko je Maribor 9. maja 2009 z golom Daliborja Volaša v 60. minuti potrdil naslov prvaka.

V Ljudskem vrtu ima posebno mesto, saj se je močno zavzel za prihod Marcosa Tavaresa, ki je nato postal legenda kluba in najboljši strelec v zgodovini Prve lige.

To sta bili njegovi edini lovoriki v profesionalni karieri, ki jo je končal leta 2012. Za reprezentanco Zelenortskih otokov je odigral osem tekem.