Simon Rožman. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman. Foto: www.alesfevzer.com

"Simon je mlad trener, vendar ima izkušnje iz lig, ki so močnejše od naše. Igral je tudi v Evropi, navdušila pa nas je njegova delovna etika. Njegova vizija se sklada z našo. Ko se pogovarjate z igralci, ki jih je vodil, je jasno, za kakšnega trenerja gre," je besede predsednika kluba Ismirja Mrvića z novinarske konference povzel Radio Sarajevo.

Slovenski trener in bosanski funkcionar naj bi Domžale zapustila, potem ko je izbruhnil spor z vodstvom kluba, sta poročala Nogomania in Ekipa SN.

"Nogometni klub Domžale sporoča, da Simon Rožman in Senijad Ibričić z današnjim dnem nista več del strokovnega vodstva kluba. Pred nadaljevanjem sezone odhajata na lastno željo, dosedanji glavni trener tudi v zameno za odškodnino. Novi strateg bo imenovan v najkrajšem mogočem času, sobotno ligaško tekmo proti Rogaški pa bo vodil Matej Podlogar," so pri Domžalah zapisali na klubski spletni strani.

Sarajevo se je po porazu proti Torpedu iz Kutaisija (Gruzija) v 1. krogu kvalifikacij za nastop v Konferenčni ligi sporazumno razšlo s trenerjem Mirzo Varešanovićem in športnim direktorjem Mensurjem Doganom. Odstopila je tudi direktorica kluba Ajla Alimanović.

40-letni Rožman je v svoji karieri poleg Domžal vodil še Celje, Rijeko in Maribor. V Domžale se je vrnil junija lani, ko je s klubom podpisal triletno pogodbo. Letošnjo sezono so tudi Domžalčani začeli neuspešno, na prvi evropski oviri so izpadli proti malteškemu Balzanu.

Ibričić, nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, je po končani igralski karieri v Domžalah prevzel vlogo športnega direktorja, ki jo bo opravljal tudi v prihodnje v Sarajevu.

Domžale zapušča tudi Kovačević

Hrvaški nogometaš Domžal Franko Kovačević bo kariero nadaljeval v drugi nemški ligi pri Wehenu iz Wiesbadna, je na spletni strani potrdil slovenski prvoligaš. 23-letni napadalec je z nemško zasedbo sklenil dolgoročno pogodbo, so zapisali, podrobnosti pa niso razkrili.