Žan Karničnik (levo) je bil v 40. minuti strelec za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Karničnik (levo) je bil v 40. minuti strelec za Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Razmerje v strelih 15:5 in v okvir vrat 10:3 pove marsikaj. Olimpija je bila na zelenici veliko boljši tekmec, a ji tega ni uspelo pretvoriti v zmago. Vse do 85. minute je celo kazalo na njen poraz, nato pa je po podaji iz kota na oddaljenejši vratnici na končnih 1:1 izenačil Marcel Ratnik. Med strelce se je vpisal že petič v tej sezoni.

"Osredotočili smo se nase, vem, česa so fantje sposobni. Če želiš graditi igro, moraš obdržati žogo. Celjanom smo odvzeli glavno orožje, to je bil tudi naš cilj. Želimo si igrati napadalni slog nogometa, danes smo ga pokazali. Proti zaprti postavitvi smo si na težkem igrišču priigrali šest, sedem priložnosti. Mislim, da je to več kot dovolj. Težko je pričakovati, da jih boš na takšni tekmi imel 20," je na novinarski konferenci tekmo opisal trener Olimpije Zoran Zeljković.

"Prevečkrat se nam ponavlja, da ne izkoristimo priložnosti, tekmec pa zadene, ko ima eno ali dve," ga je v izjavi za Šport TV dopolnil Ratnik.

20-letnega branilca je Zeljković kmalu po začetku drugega polčasa poklical h klopi na krajši pogovor. Mu je dal kakšna posebna navodila? "Dejal sem mu, da ne smemo izgubiti nadzora nad tekmo, da ne 'bezljamo' in izgubljamo žog. Spomnimo se, kako se je končala prva tekma tukaj v prvem delu sezone. Konec avgusta si je Celje pripravilo ogromno priložnosti in zmagalo s 4:2. Mislim, da je Ratnik celotno srečanje odigral zelo dobro. Pri prekinitvah je še posebej nevaren, v tej sezoni je dosegel že kar nekaj zadetkov."

Olimpija nadigrala Celje, a osvojila le točko

Pogovoril se bo z navijači

Gostitelji so bili tudi zelo blizu zmagi, v 90. minuti je Redi Kasa zadel vratnico, že predtem sta okvir vrat stresla tudi Peter Agba in Marko Brest. "Na žalost nam ni uspelo, kar smo si želeli, zmanjkalo nam je tudi malo sreče. A nismo se predali in do zadnje minute napadali. Ekipa ima karakter, veseli me, da se ne predajamo in se borimo. Verjamem, da bodo gledalci to prepoznali in začeli prihajati še v večjem številu. Že danes sem bil zelo zadovoljen z obiskom in navijanjem. Priigrali smo si veliko priložnosti, nisem pa zadovoljen z učinkovitostjo. Objokujem predvsem zadnjo priložnost, ko bi Kasa moral streljati v daljši kot, kjer je imel vse odprto."

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Vzdušje v Stožicah, kjer se je uradno zbralo nekaj manj kot 4000 gledalcev, je bilo prijetno, Zeljkovića je zmotilo samo dogajanje v 31. minuti, ko so tekmo začasno prekinili navijači Olimpije Green Dragonsi.

"Z enim dejanjem navijačev nisem bil zadovoljen, in to jim bom tudi povedal. Ko so po pol ure igre na zelenico zmetali zvitke papirja, smo bili ravno v dobrem naletu, ki smo si ga sami prekinili. Verjamem, da je bilo dobronamerno, bi se pa rad pogovoril z navijači o tem na sestanku. Priletele so tudi nekatere stvari, ki ne spadajo na igrišče. To vedno obsojam."

Olimpijo že v četrtek čaka nov obračun, ko se bo na prvoligaškem derbiju osmine finala Pokala Pivovarna Union na stadionu ŽAK-a v Spodnji Šiški pomerila s Koprom. V nedeljo pa bo gostovala na Fazaneriji pri Muri.

"Pred nami sta težki tekmi, a imamo širok kader. Opravljali bomo svoje delo še naprej, potem bomo videli. 'Mrtvi' se štejejo na koncu," je sklenil Zeljković, ki je za derbi oblekel majico z motivom legendarnega boksarja Muhammada Alija, da bi svoje varovance ves čas opominjal, kakšen boj od njih pričakuje.

Zoran Zeljković v majici z motivom Muhammada Alija. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zeljković v majici z motivom Muhammada Alija. Foto: www.alesfevzer.com

Krznar: Nisem si želel takšne tekme

Celjani so na zadnjih štirih tekmah osvojili samo pet točk. "Vodili smo do 85. minute, na koncu nam ni uspelo obdržati vodstva. Tako kot v Domžalah smo znova prejeli zadetek po prekinitvi, čeprav smo sicer v obrambi igrali odgovorno in dobro. Vtis imam, da nam je manjkalo malo več poguma, da bi v obrambi stali 10 ali 15 metrov višje. S tem se ne bi samo lažje branili, ampak tudi lažje organizirali igro, kreirali protinapade in porabili manj moči. Tako pa smo zelo trpeli. Razvoj tekme je pripeljal do tega, da smo se spustili malo nazaj. Lahko nam je žal, ker smo iz rok prepustili dve točki, čeprav je imela Olimpija več od igre," je menil trener Damir Krznar.

Sorodna novica Celjani po remiju še naprej sedem točk pred Olimpijo; Soudani junak v Ljudskem vrtu

Hrvat na klopi grofov je nadaljeval: "V tekmo smo vstopili dobro, nato pa je Olimpija nekoliko okrepila pritisk na našo zadnjo vrsto. Doffo in Agba sta bila malce bolje razpoložena kot Zabukovnik in Dulca na sredini igrišča. Tam so domači osvajali žoge in počasi smo izgubili vajeti igre. Ko se v igralce naseli negotovost, manj tvegaš. Olimpija je dobro napadala na naši polovici, veliko je imela žogo. Nekajkrat nam ni uspelo priti iz gneče. Če bi tehtnico obrnili v drugo smer, bi se domači najbrž malo ustavili. Tako pa smo jih hranili z optimizmom. Dovolili smo Olimpiji, da se razigra, nisem si želel takšne tekme. Čestitke pa igralcem za agresivnost in da so se tekmecu trdo postavili po robu. Toda preveč žog je šlo skozi sredino, še posebej v prvem polčasu. V drugem nam je to uspelo zapreti. Škoda, da Kvesić v 78. minuti ni izkoristil zaključne žoge."

Popović: Če želiš biti prvak, se moraš znati spopasti tudi s pritiskom

Ljubljančani so dobro ustavili glavni motor celjske igre Denisa Popovića, večji del tekme je bil odrezan tudi Aljoša Matko. Kapetan je igral do 65. minute, po dvoboju pa je povedal: "Glede na prikazano, smo lahko zadovoljni s točko, po drugi strani pa jezni, ker smo zadetek prejeli malo pred koncem. Precej smo trpeli, ni nam uspelo sestaviti svoje igre. Olimpija je bila v vseh segmentih boljša. Imeli smo sicer priložnost Kvesića za 0:2, toda treba je čestitati Olimpiji za dobro igro. Zavedali smo se, da bo pomlad zahtevna. Če želiš biti prvak, se moraš znati spopasti tudi s pritiskom. Ekipa je tega sposobna, to želimo dokazati tudi v nadaljevanju prvenstva. Upam, da smo imeli samo slabši dan in da bomo že proti Mariboru pokazali pravi obraz."

Dvoboj kapetanov Denisa Popovića in Timija Maxa Elšnika. Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj kapetanov Denisa Popovića in Timija Maxa Elšnika. Foto: www.alesfevzer.com

Pred dvema tednoma se je Popović poškodoval v prvem polčasu tekme proti Bravu, zato je nekaj časa počival. "Odsoten sem bil deset dni, toda to ni izgovor za mojo slabšo tekmo. Olimpija je bila boljša v visokem presingu, nam pa je manjkala mirnost, da bi stopili na žogo in malo povezali igro ter izkoristili hitrost Matka in Pruceva na bočnih položajih. Morali bi bolje izkoriščati luknje, ki so se pojavljale v obrambi Olimpije. Na žalost nam ni šlo, tudi igrišče morda tega ni dopuščalo, a ne iščemo izgovorov, saj je bila zelenica za obe ekipi enaka."

Eden izmed junakov tekme, 37-letni vratar Matjaž Rozman, ki se je izkazal s številnimi obrambami, je za Šport TV dejal: "Čakali smo svoje priložnosti, nato pa preveč otročje prejeli zadetek. Bili smo blizu, žal smo jih nekaj minut pred koncem vrnili v prvenstvo, vendar je prednost sedmih točk še vedno lepa. Verjamem, da nam jo bo uspelo obdržati."

Sobotni štajerski derbi proti vijoličastim na stadionu Z'dežele bo za Celjane nov velik izpit, zato Krznar poudarja: "Na takšnih tekmah se rojevajo junaki."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Krznar in Zeljković nista bila zadovoljna po remiju v Stožicah