Marko Božić. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Božić. Foto: www.alesfevzer.com

Japonec je sklenil pogodbo do konca prihajajoče sezone, Kolar pa bo v Mariboru ostal predvidoma do konca sezone 2024/25.

26-letni Urata je prvi Japonec, ki je oblekel dres Maribora. Gre za levega bočnega nogometaša, ki je kariero začel pri JEF Unitedu, nazadnje pa je igral za Varaždin. Zanj je v pretekli sezoni igral na 27 tekmah in prispeval dve podaji.

Podoben Gregorju Sikošku
"Zaradi poškodbe Guerrica, ki bo odsoten kar nekaj časa, smo se morali odzvati tudi z iskanjem nove rešitve na levi strani obrambne vrste. Naš izbor je Urata, ki bo poskrbel, da bomo imeli vse igralne položaje podvojene. Po svojih značilnostih je podoben Sikošku, vrzel, ki je nastala najprej z njegovo in zdaj še z Nachovo poškodbo, bomo zapolnili z igralcem, ki smo ga spremljali v dresu Varaždina in ga tudi Damir Krznar zelo dobro pozna," je dejal športni direktor Marko Šuler.

Marko Kolar? "Iz Wisle Plock prihaja brez odškodnine, z odstotki od naslednjega prestopa nekdanjemu klubu. Želeli smo različna profila napadalcev, Marko je drugačen od Skuke. Je igralec, ki je zelo gibljiv in ima izredno energijo. Dogovorili smo se za dvoletno pogodbo, moštvu se lahko priključi takoj."

28-letnik je nogometno pot začel pri zagrebškem Dinamu, na Hrvaškem je v članski konkurenci igral za Lokomotivo, Inter Zaprešić in Sesvete, med igranjem v tujini pa je skupaj zbral več kot 100 nastopov na Poljskem za Wislo iz Krakova in Wislo Plock ter nizozemski Emmen.

Božić ostaja pri vijoličastih
Maribor je, kot je že pred dnevi najavil Šuler, podpisal tudi pogodbo z avstrijskim nogometašem Markom Božićem. Božić je pri Mariboru igral že v pretekli sezoni kot posojen član Frosinoneja, a so ga vijoličasti zdaj odkupili, dogovor je sklenjen do leta 2025: "Vemo, kaj dobimo z njim. Nismo skrivali, da smo ga želeli zadržati, saj je pustil viden vtis, ob Vipotniku, Toliću in Brniću z največjim učinkom v ofenzivnem delu," je dejal Šuler.

Maribor bo tekmovalno sezono začel 13. julija, ko bo v 1. predkrogu Konferenčne lige gostil malteško Birkirkaro.