Darko Milanič je zadovoljen s formo svojih varovancev, Foto: Reuters
Darko Milanič je zadovoljen s formo svojih varovancev, Foto: Reuters
Boban Jović
Olimpija bo igrala brez Bobana Jovića. Foto: www.nkolimpija.si
Ibraimi, Omladič, Razdrh in Milanič pred derbijem
Večni derbi brez zmagovalca

Derbi 14. kroga bo še toliko zanimivejši, saj gre za prvouvrščeni moštvi prvenstva, ki ju po šestih zaporednih zmagah Olimpije loči samo šest točk.

Derbi med Mariborom in Olimpijo se bo začel ob 20.00. Spremljali ga boste lahko na TV Slovenija 2 in MMC-ju. V spodnji videonovici na desni strani si lahko ogledate prispevek s prvega derbija v letošnji sezoni 11. avgusta v Stožicah (0:0).

Pri zelenih stavijo na mlade moči
Moštvi sta se od leta 2009, ko je Olimpija spet v prvoligaški družbi, pomerili že nekajkrat, a je ljubljanska ekipa le enkrat zmagala. Nazadnje sta se moštvi avgusta letos v Stožicah razšli brez zadetkov. Proti Mariborčanom bodo člani Olimpije stavili tudi na mlade igralce. Anže Zorc, Andraž Šporar in Miha Zajc bodo ekipi pomagali okrepljeni z izkušnjami z nedavnih kvalifikacij reprezentance do 19 let. Zaradi poškodb bosta pri Ljubljančanih manjkala Elvis Džafić in Damjan Trifković, pa tudi Nikola Nikezić. Črnogorec ima poškodovano mišico in ta teden ni treniral. Počivati bo moral vsaj 10 dni. Že dalj časa je odsoten Đorđe Ivelja. Zaradi "slabe psihološke pripravljenosti" v Ljudskem vrtu ne bo Bobana Jovića, ki se z vodstvom kluba pogaja o podaljšanju pogodbe.
Razdrh upa, da serija v soboto ne bo prekinjena
"To bo krasna tekma, kot takšno jo je treba vzeti, torej kot lep dogodek. Derbi je nekaj posebnega in se ga veselim. Zadnji mesec je bil res naporen, odigrali smo ogromno tekem. Morali smo se odpočiti. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, odsotni so bili tudi člani reprezentance do 19 let. V vsakem primeru pa imamo samozavesten kader, ki lahko zadovolji zahteve tudi na takšnem gostovanju. Računamo na nadaljevanje serije, prišel pa bo tudi trenutek, ko bomo kakšno tekmo izgubili, vendar upam, da ne v soboto. V Ljudski vrt gremo neobremenjeni. Vzdušje je sproščeno in razmišljamo pozitivno," pravi 35-letni trener Olimpije Andrej Razdrh.

V četrtek proti Tottenhamu
Mariborska vrsta bo imela težave predvsem v obrambi, saj na tekmi ne bo kaznovanega Brazilca Arghusa, zaradi poškodbe bo manjkal Nejc Potokar. Štajerci bodo lahko računali na Gorana Cvijanovića in Roberta Beriča, ki sta v zadnjih tednih v odlični formi, kar dokazujeta tudi na tekmah Evropske lige. Maribor se bo prihodnji četrtek v tem tekmovanju meril s Tottenhamom.

Na treningih prikazali dobro formo
"Jasno je, da je pred nami tekma, ko niso potrebni dodatna motivacija in dodatni govori o tem, kako želimo zmagati na tej tekmi. Poskušali smo se v tem času osvežiti in optimalno pripraviti, mislim, da nam je to tudi uspelo. To se vidi po treningih, ko so fantje pokazali zelo dobro formo, in z izjemo Arghusa in Potokarja so na voljo vsi, tudi reprezentanti, ki so se ob dobri pripravljenosti že regenerirali. Naredili bomo vse, da se bomo vrnili na zmagovalno pot," pred derbijem razmišlja trener Maribora Darko Milanič.

Mejač: "Vajeni smo pritiskov"
Najbrž bodo v soboto na udaru mariborski branilci, saj igra Olimpija v zadnjem času precej napadalen nogomet, veliko bo tako moral pokazati Aleš Mejač. "Tudi mi smo imeli super serijo in s pozitivnimi rezultati nasprotnika se ne obremenjujemo. Vemo, da pride Olimpija dobro pripravljena, tekma bo prav gotovo zanimiva in težka, a v teh 14 dneh smo naredili korak naprej, in komaj že čakamo tekmo, kjer bomo skušali narediti vse, da tri točke ostanejo doma. Zdaj Ljubljančani igrajo v drugačni postavitvi kot v Stožicah, a smo z evropskih tekem vajeni večjih pritiskov in mislim, da se znamo odzvati na to in da se bomo znali prilagoditi. Na nas je, da razvijemo tisto prepoznavno igro," je pred derbijem dejal Mejač.

V Maribor naj bi prišlo več kot 500 navijačev Olimpije
Ljubljansko moštvo naj bi na tribunah bodrilo več kot 500 navijačev Olimpije, verjetno pa bo stadion razprodan, saj prireditelji pred tekmo ponujajo tudi brezplačen golaž. Ceste okrog stadiona bodo predvidoma pred in med tekmo ter neposredno po njej zaprte, zato se je treba na tekmo odpraviti pravočasno.

Tekmo bo sodil Damir Skomina.
Prva liga, 14. krog

Sobota ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

Ob 18.00:

RUDAR - LUKA KOPER

DOMŽALE - TRIGLAV

Ob 20.00:
MARIBOR - OLIMPIJA (TV SLO 2/MMC)

Nedelja ob 15.00:
MURA 05 - CELJE

Lestvica:
MARIBOR 13 10 2 1 28:7 32 OLIMPIJA 13 8 2 3 27:13 26 DOMŽALE 13 7 1 5 13:11 22 ALUMINIJ 13 6 1 6 15:18 19 CELJE 13 4 6 3 9:9 18 LUKA KOPER 13 5 3 5 14:16 18 TRIGLAV 13 4 2 7 9:11 14 GORICA 13 3 3 7 16:22 12 RUDAR 13 3 3 7 10:24 12 MURA 05 13 3 1 9 15:25 10
Ibraimi, Omladič, Razdrh in Milanič pred derbijem
Večni derbi brez zmagovalca