Rok Kronaveter je za Olimpijo igral že na pripravljalni tekmi proti Žilini v Kranju. Foto: Reuters
Rok Kronaveter je za Olimpijo igral že na pripravljalni tekmi proti Žilini v Kranju. Foto: Reuters

Po Denisu Klinarju in Aljažu Kreflu, ki sta prišla iz Rudarja, so Ljubljančani podpisali pogodbe s tremi novimi igralci. 16-letni Vodišek je vratar slovenske kadetske reprezentance, 17-letni ofenzivni vezist Tijanić pa je prišel iz Interblocka.

28-letni Kronaveter je stari znanec slovenskih zelenic. Kariero je namreč začel pri mariborskem Železničarju, od tam je prestopil v ptujsko Dravo, pozneje pa še v velenjski Rudar, od koder ga je pot vodila v Nemčijo k Energie Cottbusu in na Madžarsko v Györ, nazadnje je bil član romunskega Petrolula Ploiestija.

"V Ljubljano sem prišel osvajati lovorike. Olimpija je brez dvoma še vedno velik klub z bogato zgodovino, ki si želi vrnitve na vrh slovenskega klubskega nogometa. Vsak, ki želi igrati v zeleno-belem dresu, mora pustiti dušo in srce na zelenici. Veseli me, da se z vsakim dnem moštvo krepi, kar je nekakšna napoved za novo, rezultatsko uspešnejše obdobje. Verjamem, da se bomo do konca poletnega prestopnega roka še dodatno okrepili in krenili v boj za nove zmage. Zanimajo nas le največje stvari," je ob podpisu pogodbe dejal Kronaveter.