VARljiva zmaga Olimpije v Celju

Olimpijina zmaga dvignila prah

Tako kot po tekmi proti Aluminiju se tudi po Olimpijinem dvoboju s Celjem vlečejo debate o sodniškem kriteriju oz. posameznih odločitvah. David Šmajc je v Celju po dobre pol ure igre v korist Ljubljančanov dosodil sporno enajstmetrovko – VAR-soba se ni oglasila –, ki je naposled tudi odločila tekmo. Celjani so kljub temu objokovali kar nekaj velikih priložnosti, sploh prvič v sezoni pa so ostali brez doseženega gola na uradni tekmi.

"Za celjske navijače enajstmetrovke ni bilo, za ljubljanske navijače pa je enajstmetrovka čista kot solza. Bolj skrbi dejstvo, da je Celje izgubilo to krvoločnost, da so Celjani zapravljali številne priložnosti. Olimpija je bila absolutno premagljiva, poleg tega pa je izstopal v zadnjem obdobju prevečkrat kritizirani vratar Pintol," je o dvoboju aktualnega prvaka in za zdaj najresnejšega kandidata za naslov povedal Marko Cirman in dodal: "Celjani so si za poraz krivi popolnoma sami, naleteli so na borbeno Olimpijo, pragmatično Olimpijo, ki je z dobro predstavo na sredini igrišča znala zadušiti celjsko igro, ta pa ni bila tako zelo razigrana. Z nevtralnega vidika je ta rezultat zelo zanimiv, ker se je razlika pod vrhom zmanjšala, iz ozadja pa prihaja tudi Maribor."

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je z zmago zaostanek za vodilnim Celjem zmanjšala na pet točk in prišla do najodmevnejšega izida v obdobju trenerja Zorana Zeljkovića. 43-letni Ljubljančan je v knežjem mestu po tekmi dejal, da želi videti še boljšo igro svoje ekipe, a da so zmage, ko ekipa ni v najboljši formi, zelo spodbudne. Boštjan Janežič tako razmišlja o zeleno-belih v zadnjih tednih: "Zelo toplo-hladno igra Olimpija pod Zeljkovićem. Kar na treh tekmah ni dosegla gola, je pa Zeljković šele pozneje spoznal dimenzije moštva oz. posameznikov. Veliko jih je bilo v coni udobja, treba jih je bilo oz. jih je prebuditi. Njegov začetek je zanesljivo drugačen, kot si ga je sam predstavljal. Sprva je želel ugajati navijačem, da bi bile Stožice bolj polne, ni se najbolje izšlo, zdaj pa vendarle stavi na to agresivnost, borbenost in pragmatičnost."

Sorodna novica Krznar: Stvari, ki so se dogajale okoli nas, nas ne bi smele zmotiti

Ferci prihajajo v Stožice po novo zmago

Državne prvake pred obiskom Mure v naslednjem ligaškem krogu čaka četrtkova domača tekma v 4. krogu skupine A evropske konferenčne lige. Zmaji so po treh tekmah brez točk in brez doseženega gola, ferski Klaksvik pa se s štirimi točkami bori celo za napredovanje v izločilne boje. Prav novi motivi Fercev pa so lahko tudi recept za odprto tekmo v Stožicah.

"Klaksviku so se s temi točkami, ki jih je osvojil doma, odprle možnosti, da celo napreduje. Ni tako daleč tisto drugo mesto, ni tako nemogoče, da ga Ferci ne bi osvojili. Strinjati pa se moram s tistimi – tudi z našim kolegom Sašo Jerkovićem –, ki trdijo, da poraz Olimpije na Ferskih otokih ni takšna katastrofa, kot so nekateri želeli prikazati," pred četrtkovo evropsko tekmo Olimpije pravi Jože Pepevnik.

Sorodna novica Olimpija z golom prvega strelca lige zmagala v Celju

"Malo smo pozabili, da je Klaksvik v tej sezoni resna evropska ekipa, izločil je Ferencvaroš, pa švedskega prvaka Hacken, za gol razlike izgubil proti Moldeju in Sheriffu. To so klubi, proti kakršnim so slovenski klubi v zadnjih letih po pravilu izpadali. Ravno to, da bo Klaksvik lahko igral na zmago, bi znalo odpreti prostor Olimpiji in mislim, da bomo v četrtek videli gledljivo tekmo z veliko priložnostmi."

V najnovejši epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla je beseda tekla tudi o drugi zaporedni zmagi Maribora in njegovem izkušenem Alžircu Soudaniju, o težavah Domžal in medtedenskih tekmah Lige prvakov.

Sorodna novica Soudani zagotovil tri točke Mariboru v Domžalah, Mura prvič letos slavila zmago na Fazaneriji