Iz kluba poročajo, da v prihodnjih dneh pričakujejo še nekaj novih obrazov. Enega od teh, Nedima Hadžića so medtem že predstavili.

Gre za 23-letnega bosanskega napadalca, ki je kariero začel pri Sarajevu, pri 18 letih pa prestopil v portugalski Leixoes.

Vedran Vrhovac je nogometno kariero začel pri Vitezu v Bosni in Hercegovini, ki je takrat nastopal v bosanski elitni ligi. Za tem je igral še za hrvaški Novigrad, Čelik iz Zenice ter za Željezničar iz Sarajeva.

Nazadnje je igral v Romuniji, kjer je branil vrste kluba Petrolul Ploiesti. V bosanski prvi ligi je skupno zbral 98 nastopov, od tega največ za Čelik, pri katerem je vpisal 45 nastopov, dosegel pa je tudi štiri zadetke.

Debitiral je tudi v majici z državnim grbom, ko je za reprezentanco Bosne in Hercegovine do 21 let zaigral na prijateljskem obračunu proti Malti.

Ima vse, kar potrebuje
"Nekaj dni sem že v Radomljah in moram priznati, da je občutek zelo lep. Najbolj sem navdušen nad športnim parkom. Doslej v karieri nisem imel nikoli priložnosti trenirati pod tako dobrimi pogoji. Zaradi tega sem zelo vesel, kajti tu imamo vse, kar potrebujemo. Zahvaljujem se upravi, trenerjem in soigralcem, ki so me sprejeli na najboljši možen način," je za spletno stran kluba povedal Vrhovac.

"Težko bi napovedal, kako se bo sezona za nas razpletla. Vem, da je nekaj igralcev odšlo, poleg mene pa je prišlo tudi nekaj novih obrazov. Ne glede na vse je naša dolžnost, da se čim bolje pripravimo na novo sezono. Tekmo po tekmo bomo skušali igrati po naših najboljših močeh in zbrati čim večje število točk. Na koncu sezone pa bomo videli, kaj nam to prinaša," je dodal.

Ognjen Mudrinski je bil med ključnimi igralci Maribora ob osvojitvi naslova državnega prvaka. Kot prosti igralec je bil blizu dogovora s Celjem, a zapletno se je pri načinu in izvedbi plačila. Foto: www.alesfevzer.com
Ognjen Mudrinski je bil med ključnimi igralci Maribora ob osvojitvi naslova državnega prvaka. Kot prosti igralec je bil blizu dogovora s Celjem, a zapletno se je pri načinu in izvedbi plačila. Foto: www.alesfevzer.com

V napadu Celja tudi visok Ikwuemesi

Celje je v svoje vrste pripeljal novega napadalca. To je Charles Chukwubuikem Ikwuemesi, ki je podpisal pogodbo do 30. junija 2025, so sporočili iz celjskega kluba. Kar 195 centimetrov visoki napadalec, ki bo 5. avgusta praznoval 21. rojstni dan, se je po januarskem prihodu v Slovenijo dobro znašel v Krškem. Na enajstih obračunih je za 14. ekipo 2. slovenske lige dosegel štiri zadetke in bil s tem najboljši strelec ekipe iz Posavja v lanski sezoni, so pojasnili pri Celju.

Prvi del sezone 2021/22 je Ikwuemesi preživel v Avstriji, kjer je za Vorwärts Steyr v avstrijski drugi ligi na osmih tekmah prispeval en zadetek in eno asistenco.

Prestop Mudrinskega padel v vodo

Bolj ali manj pa je jasno, da v Celje ne bo pred tedni tako opevanega prestopa Ognjena Mudrinskega. Zastopniki najboljšega strelca in igralca prejšnje sezone v Prvi ligi Telemach so Celjane obtožili, da so želeli izvesti plačila preko tujih držav, v klubu pa očitke zavračajo in neetične predloge pripisujejo taboru Mudrinskega.