Vladimir Vermezović. Foto: Twitter
Vladimir Vermezović. Foto: Twitter

60-letnega Srba bo najverjetneje nasledil Anton Žlogar. Ta je bil nazadnje selektor mladinske slovenske vrste, sicer pa ima nekaj klubskih trenerskih izkušenj iz Krasa Repna, Brd in Triglava. Iz Mure so sporočili, da bodo novega trenerja uradno predstavili na novinarski konferenci v sredo.

O prekinitvi sodelovanja z Vermezovićem pa so pri Muri zapisali, da "podoba ekipe na igrišču v zadnjem času ni bila takšna, kot bi si želeli, zato se je klub z Vermezovićem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe".

Tako se Vermezović poslavlja po petih mesecih in petnajstih tekmah v prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Mura je pod njegovim vodstvom odigrala trinajst tekem v prvenstvu in ob tem dosegla pet zmag, tri remije in pet porazov, v pokalnem tekmovanju pa so Sobočani premagali Dokležovje in Hodoš.

Mura bi sicer v sredo morala igrati tekmo 22. kroga v Kopru, a so jo preložili zaradi incidenta, ki se je zgodil v nedeljo na domači tekmi proti Mariboru. Termin tekme s Koprom bo znan naknadno, tako kot tudi usoda obračuna z Mariborom, ki je bil prekinjen v 58. minuti pri vodstvu vijoličastih z 2:0.

Mura je po 20 krogih na šestem mestu lestvice s 25 točkami, za vodilnimi Celjani, ki imajo tekmo več, zaostaja za 26 točk.