Aleksandar Rodić je v Domžalah izenačil na 1:1. Foto: Aleš Fevžer
Aleksandar Rodić je v Domžalah izenačil na 1:1. Foto: Aleš Fevžer
Tomaž Avbelj
Tomaž Avbelj je v 5. minuti poskrbel za veselje domačih navijačev. Foto: Aleš Fevžer
Green Dragons
Nogometaše Olimpije je v Domžalah po lastnih navedbah spodbujalo 226 članov Green Dragonsov. Foto: Aleš Fevžer
Darko Karapetrović, Mile Ačimović in Dejan Djuranović
Trener Olimpije Darko Karapetrović, športni direktor Olimpije Mile Ačimović in trener Radomelj Dejan Djuranović v pogovoru pred tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Tretja zmaga Zavrča
Visoka zmaga Olimpije v Domžalah
Sobotni zadetki 4. kroga Prve lige

Novinec v prvi ligi, Radomlje, je tekmo - tako kot vse letošnje - gostil v Domžalah. Radomljani so imeli rekorden obisk 2.000 gledalcev, ki ga je spodbudila tudi radovednost, kaj lahko pokažejo zmaji. Dozdajšnji rekord tekem Radomelj je znašal 1.500 gledalcev z lanskega pokalnega dvoboja z Mariborom.
Gostitelji so upali vsaj na prvo prvoligaško točko, a jim ni uspelo, tako da so po četrtem zaporednem porazu zdrsnili še za Gorico, na zadnje mesto na lestvici.

Zmaga Olimpije je imela grenak priokus. Nepridipravi so namreč nekaterim gostujočim igralcem iz slačilnice ukradli denarnice, mobilne telefone in avtomobilske ključe. Po naših neuradnih informacijah naj bi tatvine izvedli posamezniki iz navijaške skupine Green Dragons. Kot je znano, Dragonsi zaradi nezadovoljstva s predsednikom kluba Izetom Rastoderjem bojkotirajo domače tekme Olimpije, tokrat pa so prišli na stadion ob Kamniško Bistrico.


Skupina Green Dragons se je na naše pisanje v zgornjem okvirčku odzvala z naslednjim sporočilom na svojem profilu na Facebooku: "Rtv ima neuradne informacije, da za tatvino stojijo naši člani. So ti ljudje objavili kaj na temo naše dobrodelnosti pred kratkim ali pa npr. to, da nas je danes v Domžalah bilo 226 in da smo 90 minut glasno spodbujali igralce, ki jim je težko spodobno pozdraviti najzvestejše navijače?! Skupina Green Dragons se od tega neljubega dogodka distancira in ga obsoja! BREZ NAS NI OLIMPIJE!!!"


Omladič znova zadel iz prostega strela

Ljubljančani so se uvodoma malce mučili, nato pa bili praktično vse do konca boljši tekmec, kar so predvsem v drugem polčasu znali potrditi tudi z zadetki.
Radomlje so tekmo začele izvrstno in že v 5. minuti povedle, potem ko je Tomaž Avbelj zadel iz bližine po podaji z desne strani. Olimpija je nato pritisnila, domači pa so čakali na protinapade. V 41. minuti so gostje le izenačili. Andraž Šporar je podal v kazenski prostor, Aleksandar Rodić pa je iz obrata matiral Filipa Drakovića.

V 52. minuti je Nik Omladič žogo s prostega strela, tako je zadel že proti Krki, poslal čez živi zid v desni spodnji kot domačih vrat za vodstvo Olimpije z 1:2. Do konca tekme sta v polno merila še Kenan Bajrić in Marko Vukčević. Prvi je mrežo zatresel po pobegu Šporarja po levi strani, drugi pa z nizkim in natančnim strelom po podaji Omladiča.

Pri Kalcer Radomljah so v izjavi za javnost zapisali, da globoko obžalujejo neljubi dogodek in dodali: "Varovanje je bilo organizirano v skladu z varnostnim načrtom. Krivca bo pokazala policijska preiskava, ki še poteka. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da pripomoremo k čim hitrejši razrešitvi zadeve."


Po Chelseaju vrnitev v stvarnost

Po uvodni zmagi nad Krko sta bili preloženi kar dve tekmi "zeleno-belih", ki jim je vmes uspel projekt poletja - prijateljska tekma s Chelseajem, s katero so prvič sploh napolnili Stožice, ob tem pa pokazali dobro igro (1:2). Sledila je še vrnitev Milenka Ačimovića na mesto športnega direktorja, po krajših pripravah na Čatežu pa se je že zavrtel kadrovski vrtiljak, katerega glavni izkupiček je nakup mladega nadarjenega vezista Mihe Zajca.

Zavrč še tretjič uspešen v gosteh
Na prvi nedeljski v Novem mestu je na srečanju lanskih novincev in hrvaško obarvanih moštev Zavrč z 2:3 ugnal Krko in tako po Velenju in Celju še tretjič slavil zmago v gosteh. Novomeščani dopuščajo daleč največ priložnosti tekmecem, tako je bilo tudi tokrat, saj je bila statistika strelov v okvir vrat 7:11.

Po prvem polčasu so Zavrčani vodili z 0:3. Matka Obradovića je dvakrat premagal Doris Kelenc, najprej z 11-metrovke po prekršku domačega vratarja nad Karlom Težakom, nato pa še po lepi podaji Dina Kresingerja. Vmes se je Kresinger tudi sam vpisal med strelce, potem ko je na golovi črti prišel do odbite žoge po strelu Marka Roškarja z glavo. Pri izidu 0:1 je Martin Šaban za Krko stresel vratnico.
V drugem delu je dva zadetka dosegel rezervist Žiga Kastrevec in ublažil poraz Dolenjcev. V 56. minuti je bil najvišji v skoku po podaji Jake Ihbeisheha, pet minut pred koncem pa je znova zadel z glavo. Več gostiteljem kljub kar nekaj obetavnim priložnostim ni uspelo. Zadnje pol ure so igrali z igralcem več, saj je Andrej Dugolin prejel rdeči karton po prekršku nad Marinom Perićem.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

Domžale:
KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA 1:4 (1:1)
2.000; Avbelj 5.; Rodić 41., Omladič 52., Bajrić 72., Vukčević 81.
Radomlje: Draković, Zukić, Vrhunc ( 77./Seferović), Avbelj, Zavrl, Cankar, Snoj, Jakovljevič ( 46./Lidjan), Cerar ( 60./G. Vuk), Stojilković, Rems .

Olimpija: Šeliga, Jović, Bajrić, Delamea Mlinar, Mitrović , Kapun, Matić, Rodić ( 68./Burgič), Šporar ( 87./Đurković), Omladič, Valenčič ( 62./Vukčević).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


KRKA - ZAVRČ 2:3 (0:3)
400; Kastrevec 56., 86.; Kelenc 20./11-m, 38., Kresinger 36.
RK: Dugolin 61./Zavrč
Krka: Obradović , Žižić, Diallo, Dežmar, Rašić, Jurić, Šaban ( 74./Novosel), Ihbeisheh, Kramarič, Fuček ( 46./Kastrevec ), Carević ( 46./Perić).

Zavrč: Ranilović, Datković, Kristić, Dedić, Roškar, Šafarić, Težak ( 64./Cvek), Matjašič , Kelenc ( 82./Brdar), Dugolin, Kresinger ( 72./Benić).
Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Odigrano v soboto:
LUKA KOPER - CELJE 0:2 (0:1)
400; Omoregie 29., Bajde 50.
RK: Mitrović 66./Luka Koper
RUDAR - DOMŽALE 0:1 (0:1)
800; Knezović 14./ag
RK: Klinar 89./Rudar
MARIBOR - GORICA 2:1 (2:1)
5.000; Tavares 35., Bohar 40.; Makinwa 13.

Lestvica:                            
DOMŽALE              4  4 0 0  5:0 12
MARIBOR              3  3 0 0  6:3  9
ZAVRČ                4  3 0 1  6:4  9
OLIMPIJA             2  2 0 0  7:2  6
CELJE                4  2 0 2  5:2  6
LUKA KOPER           3  2 0 1  3:3  6
RUDAR                4  1 0 3  2:5  3
KRKA                 4  1 0 3  5:10 3
GORICA               4  0 0 4  2:6  0
KALCER RADOMLJE      4  0 0 4  5:11 0

Tretja zmaga Zavrča
Visoka zmaga Olimpije v Domžalah
Sobotni zadetki 4. kroga Prve lige