Jean Philippe Mendy se je na 11. tekmi v letošnji sezoni prvič vpisal med strelce. Foto: Aleš Fevžer
Jean Philippe Mendy se je na 11. tekmi v letošnji sezoni prvič vpisal med strelce. Foto: Aleš Fevžer
Lorenzo Pasqualini, Nik Omladič in Amedej Vetrih
Nik Omladič je na prvih treh tekmah Olimpije v tej sezoni trikrat zadel s prostega strela, tokrat pa s soigralci ni znal streti obrambe Gorice. Foto: Aleš Fevžer
Darko Karapetrović in Slavko Vinčić
Trener Olimpije Darko Karapetrović protestira pri glavnem sodniku Slavku Vinčiću. Foto: Aleš Fevžer
Denis Klinar
Denis Klinar je dosegel zadnji zadetek na tekmi v Velenju. Foto: Aleš Fevžer
Brez golov med Olimpijo in Gorico
Preobrat Rudarja v drugem polčasu
Maribor gladko opravil z Zavrčem

V nedeljo ob 18.00 se bodo pred kamerami TV Slovenija pomerile Luka Koper in Domžale, v Domžalah pa bo še srečanje Kalcer Radomlje - Celje.
Mariborčani so po porazu proti Celju in remiju proti Celticu v dvoboju z Zavrčem zmagovalca odločili praktično že po četrt ure. Najprej je Jasmin Handanović odlično posredoval po poskusu Dorisa Kelenca, ki je prišel pred njega. V 9. minuti je bilo 1:0. Sintayehu Sallalich je v kazenskem prostoru s preigravanjem opravil prvi del naloge in po tleh podal do Damjana Boharja, ta pa je akcijo končal s strelom pod prečko. Šest minut pozneje se je med strelce vpisal še Luka Zahović, ko je z drsečim štartom v mrežo pospravil žogo po natančni podaji Dareta Vršiča in tako dosegel svoj tretji gol v sezoni. Vijoličasti bi lahko do odmora še povišali prednost.
Končni izid je v 75. minuti po kotu Mitje Vilerja z glavo dosegel Jean Philipp Mendy. Prvi je s štirimi podajami najboljši asistent v ligi, Francoz pa je na 11. tekmi v letošnji sezoni šele prvič zatresel mrežo. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme. Zdaj bodo Mariborčani misli preusmerili proti torkovemu povratnemu srečanju zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Prvi neodločen izid
Na 24. srečanju smo videli prvi neodločen izid v tej sezoni. Olimpijin niz zmag se je ustavil pri številki tri, Gorica pa je po uvodnih štirih porazih igrišče drugič zapored zapustila nepremagana.

V uvodu tekme so pobudo takoj prevzeli Ljubljančani, ki so imeli prvo veliko priložnost v 20. minuti. Najprej je Andraž Šporar močno sprožil z desne strani, vratar Vasja Simčič je žogo odbil do Nika Omladiča, ta pa jo je iz bližine poslal čez vrata. Na drugi strani je v 24. minuti nase opozoril Dejan Žigon, ki je poskusil z atraktivnim strelom s "škarjicami", Aleksander Šeliga pa je žogo poslal v kot.

Sledila je bolj ali manj enakovredna igra, v 44. minuti pa so gostitelji znova zagrozili, ko je spretno z glavo streljal Šporar, a žogo poslal malo mimo cilja. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani do zaključnega strela prišel še Luka Majcen, a preslabo streljal, da bi lahko Gorici, ki je predtem sicer še nekajkrat izpeljala nevarne akcije, priigral vodstvo.

Najbližje zadetku Omladič in Arčon
Na začetku drugega polčasa so si Ljubljančani hitro priigrali kar nekaj priložnosti, med drugim dvakrat Šporar in Aleksandar Rodić. V 63. minuti je s slabih 20 metrov močno streljal Omladič, a se je z izvrstno obrambo izkazal Simčič, ki je žogo s konicami prstov odbil čez vrata. Novogoričani so se večinoma zgolj branili, šele v 84. minuti je Sandi Arčon prišel do strela, a meril previsoko. Že v sodniškem dodatku je imel Arčon izjemno priložnost za zmagoviti zadetek, ko je bil po podaji Stephena Makinwe povsem sam pred Šeligo, imel veliko časa za pripravo na strel, a nato žogo poslal po sredini v naročje ljubljanskega vratarja.
Rudar v drugem polčasu napravil preobrat
Velenjčani so proti Krki po prvem polčasu zaostajali, v drugem pa pripravili preobrat. Rudar je tako prekinil niz dveh porazov, Krka pa je doživela že četrtega zapored. Novomeščani so povedli v 10. minuti, ko je osamljeni Martin Kramarič na desni strani zadel po akciji Josipa Fučka in Martina Šabana. Izid je v 50. minuti poravnal Ivan Firer po visoki podaji Milana Kocića v kazenski prostor. Četrt ure pozneje je Klemen Bolha po kotu dosegel svoj prvoligaški prvenec za vodstvo "knapov" z 2:1, potem ko je Kocić v akciji prej zatresel prečko.

V 68. minuti je dodatno vodo na Rudarjev mlin speljal Lamin Diallo, saj si je zaradi grobega prekrška nad Kocićem prislužil predčasno prhanje. Številčno premoč so gostitelji unovčili v 80. minuti, ko je Denis Klinar s približno sedmih metrov žogo poslal pod prečko po novi Kocićevi podaji. V 87. minuti je Krka na igrišču ostala le z deveterico, saj je drugi rumeni karton dobil Nikola Žižić.

6. krog:
OLIMPIJA - GORICA 0:0
300 gledalcev

Olimpija:
Šeliga, Jović, Rodić ( 81./Burgić), Matić, Šporar, Valenčič ( 71./Zajc), Delamea Mlinar, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović.

Gorica: Simčič, Vetrih, Širok, Majcen, Žigon ( 69./Arčon), Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Pasqualini ( 87./Makinwa), Vanin ( 73./Enow), Johnson.
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


RUDAR - KRKA 3:1 (0:1)
370; Firer 50., Bolha 65., Klinar 80.; Kramarič 10.
RK : Diallo 68., Žižić 87./oba Krka

Rudar: Rozman, Stjepanović ( 46./Babić), Firer, Črnčič, Kocić ( 86./Saramati), Jelić ( 71./Rošer), Jahić, Klinar, Bolha, Radujko , Knezović.

Krka: Obradović, Žižić , Fuček , Jurić, Šaban ( 58./Novosel), Ihbeisheh, Diallo , Kramarič ( 77./Novak), Dežmar , Rašić, Perić ( 70./Kramar).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


MARIBOR - ZAVRČ 3:0 (2:0)
2.500; Bohar 9., Zahović 15., Mendy 76.
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Sallalich, Vršič ( 87./Ndiaye), Mertelj, Bohar ( 68./Mejač), Mendy ( 81./Tavares), Zahović.
Zavrč: Ranilović, Roškar , Kristić, Datković, Dedić ( 59./Dugolin), Cvek , Šafarić, Matjašič, Težak ( 80./Brdar), Kelenc ( 72./Antolek), Kresinger.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 18.00:
LUKA KOPER - DOMŽALE (TV SLO 2/MMC)
KALCER RADOMLJE - CELJE (Domžale)

Lestvica:
DOMŽALE              5  5 0 0  7:0 15
MARIBOR              5  4 0 1 10:6 12
ZAVRČ                6  4 0 2  7:7 12
OLIMPIJA             4  3 1 0  9:2 10
CELJE                5  3 0 2  8:3  9
LUKA KOPER           4  2 0 2  3:4  6
RUDAR                6  2 0 4  5:8  6
GORICA               6  1 1 4  6:6  4
KRKA                 6  1 0 5  6:15 3
KALCER RADOMLJE      5  0 0 5  5:15 0

Brez golov med Olimpijo in Gorico
Preobrat Rudarja v drugem polčasu
Maribor gladko opravil z Zavrčem