Marcos Tavares je potrdil dobro formo pred novimi evropskimi izzivi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares je potrdil dobro formo pred novimi evropskimi izzivi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marijan Pušnik
Trener Celja Marijan Pušnik v Prvi ligi letos še ne pozna poraza. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Žigon
Dejan Žigon je v 32. minuti dosegel že šesti zadetek v letošnjem prvenstvu. Foto: Ervin Čurlič
Kljub hudi vročini živahen primorski derbi
Olimpija zapravila vodstvo z 2:0
Maribor uspešno opravil generalko pred tekmo v Zagrebu

Na generalki za Dinamo trener vijoličastih Darko Milanič ni eksperimentiral. Na igrišče je poslal vse najboljše z izjemo kaznovanega Arghusa. V uvodnih 20 minutah maloštevilni gledalci niso videli tako rekoč ničesar. Nato so prvi zapretili Domžalčani prek Gorana Vuka, a je Jasmin Handanović njegov strel ubranil. V 41. minuti so Mariborčani povedli. Marcos Tavares je v kazenskem prostoru prišel do žoge in streljal iz obrata, žoga je zadela Darka Zeca, spremenila smer in presenetila 17-letnega vratarja Gregorja Zabreta.
Drugi polčas je bil živahnejši, obe ekipi sta ustvarili več priložnosti. V 63. minuti bi domači lahko potrdili vodstvo. Past za prepovedani položaj je bila neuspešna, Robert Berić se je znašel pred Zabretom, ki je že bil premagan, a je žoga zletela tik mimo desne vratnice. V nadaljevanju je Berić zapravil še eno priložnost, s petih metrov je žogo poslal čez gol. Kazen je sledila v 74. minuti, ko je po predložku Žige Kousa z glavo izenačil Ivan Knezović. Maribor je odgovor našel pri Tavaresu tri minute pred koncem. Goran Cvijanović je natančno podal z desne strani, Tavares pa z glavo zadel za končnih 2:1.
Celjani ostajajo neporaženi
Olimpija je proti Celju po četrt ure vodila z 2:0, a se je morala na koncu zadovoljiti samo s točko. V 5. minuti je po podaji Iniga Sarasole v prazen prostor pritekel Antonio Delamea Mlinar, si žogo s prsmi podaljšal in nato v dvoboju iz oči v oči ugnal še vratarja Matica Kotnika. Ta je v 15. minuti v kazenskem prostoru zrušil hitrega Williama Franklina Vicenteja, z bele točke pa je bil uspešen Boban Jović. Na 2:1 je v 26. minuti znižal Roman Bezjak po lepi globinski podaji, ko se je znebil Sretena Sretenovića.
V drugem polčasu so se Celjani bolje kosali z Olimpijo, ki pa je bila dvakrat blizu zadetka, toda Andraž Šporar ni izkoristil Kotnikove napake , Sretenoviću pa je veselje preprečila vratnica. Celjanom se je trud obrestoval v 75. minuti, ko je rezervist Bilali Lutfi po odbiti žogi iz bližine izenačil na 2:2. V 80. minuti je strel Nejca Plesca z roba kazenskega prostora ustavila vratnica.

Koper prejel prva dva zadetka
V primorskem derbiju je Gorica z 2:0 premagala Luko Koper. Koprčani so v Novi Gorici doživeli prvi letošnji poraz, prejeli so tudi prva dva zadetka v sezoni. Gostitelji so ob 33 stopinjah Celzija povsem zasluženo osvojili vse tri točke, saj so bili večino tekme boljši in konkretnejši tekmec.
V 10. minuti je prvi nevarno zapretil Miha Gregorič, ki je z glavo zatresel okvir koprskih vrat. Tri minute zatem so imeli domači znova udarec iz kota, po katerem je Milan Bubalo v kazenskem prostoru igral z roko, z 11-metrovke pa je zadel Uroš Celcer. V 15. minuti so imeli gosti priložnost za izenačenje, a je Ivica Guberac strel z bele točke zapravil. Zatem je dvakrat poskusil Vasjo Simčiča ukaniti še Miroslav Čovilo, a brez uspeha, zato pa so se v 32. minuti znova veselili domači, ko je z roba kazenskega prostora za 2:0 zadel naboljši strelec lige Dejan Žigon.

Drugi polčas se je začel s po dvema streloma na obeh straneh, nato pa je imel lepo priložnost za povišanje vodstva Kris Jogan, ki je po kotu močno sprožil, vendar se je izkazal Ermin Hasić. Koprčani niso resneje zapretili, tako da je Gorica brez večjih težav zadržala vodstvo.
Rošer edini strelec na stadionu Ob jezeru
Rudar je dosegel prvo zmago, z 1:0 je bil boljši od Triglava. Edini zadetek je v 20. minuti z 11-metrovke dosegel Uroš Rošer, potem ko je nekdanji član Velenjčanov Petar Stojnić napravil prekršek nad Elvisom Bratanovićem. Gostje so bili še najbližje zadetku v 87. minuti, ko je sprožil Anže Jelar, žoga je oplazila enega izmed igralcev, vendar to ni zmedlo Matjaža Rozmana, ki je žogo odbil in ohranil minimalno prednost svoje ekipe.

Prva liga, 6. krog:
GORICA - LUKA KOPER 2:0 (2:0)
450; Celcer 13./11-m, Žigon 32.
Guberac (Luka Koper) je v 15. minuti zastreljal 11-metrovko.

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, A. Jogan , M. Mevlja, Celcer, Vetrih ( 74./Rojc), Ndiaye, Žigon, Arčon ( 90./Pavič), K. Jogan ( 77./Bremec).

Luka Koper: Hasić, Žibert ( 46./Čadikovski), Guberac, Majcen , Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić , Palčič, Čovilo ( 34./Popović ), Pučko ( 61./Lotrič), Bubalo.
Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


MARIBOR - DOMŽALE 2:1 (1:0)
1.500; Tavares 41., 87.; Knezović 74.

Maribor:
Handanović, Milec , Rajčević, Potokar , Mejač, Mertelj, Mezga ( 59./Črnic), Cvijanović ( 92./Rep), Ibraimi ( 89./Dodlek), Tavares, Berić.

Domžale: Zabret, Skubic, Zec ( 64./Šimunović), G. Vuk, Osmanaj ( 86./Balokog), Knezović, Rems, Majer, Vancaš Požeg ( 68./S. Vuk), Husmani , Kous.
Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


RUDAR - TRIGLAV 1:0 (1:0)
350; Rošer 20./11-m

Rudar:
Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer ( 73./Stjepanović), Čonka ( 63./Podlogar), Rotman , Berko, Jahić, Bratanović, Klinar, Bizjak ( 49./Firer).

Triglav: Curanović, Šturm, Zolić ( 54./Šušteršič), Roškar , Sever ( 54./Šujica), Ovčina ( 72./Jelar), Dolžan , Poplatnik, Kongnyuy, Pokorn , Stojnić.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


OLIMPIJA - CELJE 2:2 (2:1)
1.000; Delamea Mlinar 5., Jović 15./11-m; Bezjak 26., Lutfi 75.

Olimpija:
Šeliga , Jović, Zarifović, Sretenović, Sarasola , Delamea Mlinar ( 65./Zorc), Božič, Trifković, Omladič ( 46./Šporar), Nikezić ( 76./Baskera), Vicente.

Celje: Kotnik , Korošec, Krajcer, Bajde ( 74./Horvat), Gobec, Vrhovec, Kolsi, Tomažič Šeruga ( 46./Lutfi ), Močić ( 66./Plesec), Žitko , Bezjak.
Sodnik: Peter Šart (Prevalje)


Nedelja ob 17.00:
MURA 05 - ALUMINIJ

Lestvica:
MARIBOR 6 4 2 0 9:3 14 CELJE 6 3 3 0 7:4 12 LUKA KOPER 6 3 2 1 5:2 11 GORICA 6 3 1 2 11:8 10 DOMŽALE 6 3 0 3 5:5 9 OLIMPIJA 6 2 2 2 11:8 8 ALUMINIJ 5 2 0 3 4:7 6 RUDAR 6 1 2 3 4:10 5 TRIGLAV 6 1 1 4 1:4 4 MURA 05 5 0 1 4 4:10 1
Kljub hudi vročini živahen primorski derbi
Olimpija zapravila vodstvo z 2:0
Maribor uspešno opravil generalko pred tekmo v Zagrebu