Aris Zarifović je s strelom z glavo dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Aris Zarifović je s strelom z glavo dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Zarifović: Zasluženo smo v finalu
Zarifović popeljal Olimpijo v vodstvo

Prvi polčas je bil precej izenačen, za odtenek so bili sicer boljši gostitelji, ki pa jim nikakor ni uspelo predreti dobro postavljene ljubljanske obrambe. V zaključku prvega polčasa so varovanci Igorja Bišćana nato pritisnili na vrata Matjaža Rozmana in v 42. minuti tudi povedli – po predložku iz kota je z glavo zadel Aris Zarifović.

V deseti minuti nadaljevanja je prvi v drugem polčasu resneje zapretil Leon Benko, ki je iz obrata sprožil diagonalni strel, vendar je oprezni Rozman žogi preprečil let v mrežo. Celjani so si prizadevali izid izenačiti, priigrali so si kar nekaj polpriložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Najnevarnejši je bil poskus Amadeja Brecla, ki je po kombinaciji s prostega strela izsilil obrambo Aljaža Ivačiča. V končnici so Ljubljančani zapravili dve priložnosti za še višjo zmago, nenatančna sta bila Abass Issah in Branko Ilić.

Pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi

Celje - OLIMPIJA 0:1 (0:1) 1:2
2.370; Zarifović 42.

Celje: Rozman, Pišek, Cvek, Vizinger (70./Predragović), Džinić, Požeg Vancaš, Stojinović, Brecl, Vidmajer (56./Andrejašič), Lupeta, Pečnik (56./Lotrič).

Olimpija: Ivačič, Apau, Zarifović (64./Ilić), Uremović, Štiglec, Čanađija, Tomić, Alves (83./Kronaveter), Savić, Davidson, Benko (79./Issah).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Četrtek ob 17.15:
ALUMINIJ - GORICA 2:1

V krepkem tisku je izid s prvih tekem. Finale bo 30. maja v Stožicah.

Zarifović: Zasluženo smo v finalu
Zarifović popeljal Olimpijo v vodstvo