Trener Maribora Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahovič. Ta je po koncu lanske sezone napovedal odhod s položaja. Ali se bo to res zgodilo, bo jasno v prihodnjih dneh. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Maribora Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahovič. Ta je po koncu lanske sezone napovedal odhod s položaja. Ali se bo to res zgodilo, bo jasno v prihodnjih dneh. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani začeli priprave na novo sezono

pred novo sezono pod vodstvom trenerja Darka Milaniča, nanj je prišlo 20 igralcev.

Sezono 2018/19 so po poročanju spletne strani kluba začeli Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Matko Obradović, Kenan Pirić, Marko Šuler, Saša Ivković, Aleksander Rajčević, Kassim Doumbia, Mitja Viler, Žan Kolmanič, Aleks Pihler, Blaž Vrhovec, Alexandru Cretu, Sandi Ogrinec, Dino Hotić, Dare Vršič, Valon Ahmedi, Damjan Bohar, Marcos Tavares, Grega Bajde, Jasmin Mešanović in Luka Štor.

Edini novinec Kenan Pirić
Šuler in Jasmin Mešanović sta v dogovoru s trenerjem Milaničem izpustila skupni uvod; Šuler zaradi bolezni, Mešanović zaradi smrti v družini. Kot edini nov obraz se je tako predstavil Kenan Pirić, dosedanji vratar Zrinjskega.

"Vedo, kaj nas čaka, vedo, da morajo čim prej stopiti v normalni delovni ritem, ki je poln izzivov in zahteven. Verjamem v njih," je ob začetku priprav dejal Milanič.

Ogrinec in Štor se vračata s posoje
Soigralcem se bosta znova pridružila Ogrinec, ki je končal posojo v Krškem, in Štor, ki je izkušnje nabiral v Kidričevem. Tretji povratnik s posoje Sunny Omoregie (Alaškert, Armenija) in Luka Uskoković bosta zaradi lažjega operativnega posega vadbo začela v prihodnjem tednu. Denis Šme po nesrečnem koncu posoje pri Aluminiju, ko je prav na zadnji tekmi obležal na igrišču, dolgo ne bo med kandidati za nastop. Po operaciji sprednje križne vezi ga čaka večmesečno okrevanje. Na seznamu izbrancev trenerja Milaniča je tudi Luka Koblar, ki se bo iz mladinske preselil v člansko slačilnico, vendar je poškodovan in se bo pridružil v času priprav.

Še nekaj počitka za Milva, Zahovića, Derviševića, Kramarića in Mlakarja
Po dogovoru so manjkali tudi udeleženci reprezentančnih akcij. Martin Milec, Luka Zahović, Amir Dervišević, Martin Kramarič in Jan Mlakar so dobili nekaj dni dodatnega premora, tako da se bodo priključili v sredo. V primerjavi s prejšnjo sezono pa ni več zraven Aleša Mertlja, ki mu je potekla pogodba.

Športni direktor Zlatko Zahovič, ki je ob koncu lanske sezone napovedal odhod s položaja, se je vrnil z dopusta. Kakšna bo njegova vloga, bo znano v prihodnjih dneh.

Mariborčani bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali 16. junija proti Šmartnem, uvodno srečanje v kvalifikacijah za Evropsko ligo pa jih čaka 12. julija.

Mariborčani začeli priprave na novo sezono