"Doživel sem veliko lepih trenutkov in s pozitivnimi občutki zapuščam Maribor," je povedal Robert Voloder. Foto: www.alesfevzer.com

Finančne podrobnosti prestopa niso uradno znane, Transfermarkt pa piše, da je odškodnina znašala 455 tisoč evrov.

20-letni Nemec je jeseni v Ljudskem vrtu igral kot posojen nogometaš Kölna, Maribor pa ga je konec decembra odkupil. Njegovo zamenjavo so Štajerci predstavili že prejšnji teden, to bo 25-letni Šved Max Watson, ki je prišel iz Mjällbyja.

"Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi z razpletom, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani. Odhaja v ligo MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej. Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej,” je za spletno stran Maribora povedal športni direktor Marko Šuler.

"Res to ni običajna pot nogometaša iz Nemčije in marsikdo se zanjo ne bi odločil. Toda od začetka sem verjel, da je to idealna možnost. Tukaj sem bil le pol leta, ampak sem zelo hvaležen za ta čas. Doživel sem veliko lepih trenutkov in s pozitivnimi občutki zapuščam Maribor," je dejal Voloder.

Kronaveter zaradi stika z okuženo osebo pride pozneje

Vijoličasti so ob odhodu na priprave v Turčijo, kamor sta se odpravila tudi Mura in Celje, potrdili, da se bo v Beleku ekipi pridružil nekdanji član Olimpije Đorđe Ivanović, prav tako pa tudi 19-letni napadalec iz Srbije Stevan Nikolić, ki je bil nazadnje član Zemuna, pred tem pa v mlajših selekcijah Crvene zvezde in Partizana.

Ivanović je za Olimpijo igral od avgusta 2020 do junija 2021 ter v zeleno-belem dresu zbral 38 nastopov, 12 zadetkov in 6 podaj. Zadnjega pol leta je preživel pri beloruskem prvaku Šahtjorju iz Soligorska.

Mariborčani se bodo na turški obali pripravljali do 31. januarja. Predvidoma bodo odigrali štiri tekme, prvo v soboto proti LASK-u iz Linza. "Predvsem si želim, da ostanemo zdravi. Po dveh tednih na umetni travi sledi vrnitev na najljubšo podlago in verjamem, da bo ta prehod ob razmerah, ki jih bomo imeli na voljo, lažji. Pihler še ni nared, doma sta ostala tudi Kronaveter, ki je bil v stiku z okuženo osebo, in poškodovani Kotnik. Povsem po želenem scenariju ne gre, vendar pričakujemo, da se nam bo v najkrajšem času pridružil Ivanović, pozneje še Kronaveter,” je pričakovanja strnil trener Radovan Karanović.

Spored tekem Maribora v Beleku

Sobota, 22. januarja: LASK
Torek, 25. januarja: Crvena zvezda
Sreda, 26. januarja: Voždovac
Sobota, 29. januarja: Levski Sofija

Šuler in Karanović se veselita prihoda Ivanovića
Gal Kurež je v Prvi ligi branil barve Olimpije, zdaj bo član Brava. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Kurež je v Prvi ligi branil barve Olimpije, zdaj bo član Brava. Foto: www.alesfevzer.com

Kurež iz Olimpije v Bravo

Bravo je potrdil Gala Kureža kot prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. 20-letni bočni napadalec Kurež, ki je bil do zdaj član Olimpije (v Prvi ligi je odigral 32 tekem (787 minut) in dosegel en zadetek), bo Bravov napad okrepil do konca sezone 2023/24. Že pred dnevi so Ljubljančani podaljšali pogodbo z Lorenom Maružinom. Kurež bo zapolnil vrzel po odhodu Sandija Ogrinca k Tirolu.

Radomlje se krepijo z igralci iz Splita

Na nogometni tržnici so dejavni tudi v Radomljah, kjer je Kalcer po sklenitvi sodelovanja s Hajdukom dobil še dva nogometaša iz Splita. Hajduk je Radomljam do konca sezone posodil Ivana Čalušića in Maria Ćuića. Že od začetka sezone pri Radomljanih igra še en član Hajduka Ivan Šarić.

Tri nova imena v Kopru

Nove igralce je na svoji spletni strani potrdil še Koper. Po novem bodo v rumeno-modrem igrali Anis Jašaragič, Diogo Izata in Marko Đira.

22-letni bočni napadalec Jašaragič je v letošnji sezoni branil barve drugoligaša Ilirije, v pretekli pa je kot član Krke proti Kopru odigral tudi obe tekmi kvalifikacij za Prvo ligo.

Tri leta starejši Portugalec Izata se je v Koper preselil iz romunskega prvoligaša Gaz Metana Mediasa. Pred tem je odigral 146 tekem za portugalski drugoligaški klub Vilafranquense. Vezist bo v Kopru igral kot posojen nogometaš.

Na posoji iz zagrebškega Dinama pa bo na Bonifiki igral še 22-letni vezist Đira, nazadnje je igral za Lokomotivo Zagreb.

Koper v dobrem vzdušju nadaljuje priprave