V soboto dopoldne so Mariborčani prvič v novi sezoni trenirali na Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
V soboto dopoldne so Mariborčani prvič v novi sezoni trenirali na Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

31-letni Blaž Vrhovec se vrača v Ljudski vrt, potem ko je nazadnje igral za poljski Gornik Zabrze in odigral 15 tekem. Član Maribora je bil že med letoma 2016 in 2021, sodeloval je pri treh naslovih državnega prvaka, leta 2017 pa je z vijoličastimi igral tudi v skupinskem delu lige prvakov.

"Odšel sem na polovici poti, fantje so potem zasluženo postali prvaki. Eden glavnih ciljev ob vrnitvi je, da skupaj vrnemo naslov, kamor sodi. To je nedvomno ena izmed osrednjih nalog že v prihodnji sezoni," je za spletno stran dejal 31-letni vezist.

Maribor je okrepil tudi 19-letni Mark Strajnar. Ta je za slovensko reprezentanco do 21 let odigral tri tekme, v minuli sezoni pa je za Domžale zbral 23 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce. Najbolje se najstnik znajde na levem bočnem položaju.

Blaž Vrhovec, ki je za reprezentanco zbral pet nastopov, se po letu in pol vrača v Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Vrhovec, ki je za reprezentanco zbral pet nastopov, se po letu in pol vrača v Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

V nasprotno smer, torej v Domžale, pa se seli levi krilni nogometaš Danijel Šturm, ki je bil v drugi polovici prejšnje sezone član Aluminija, za katerega je odigral 17 tekem ter dosegel en gol in osem podaj. S Kidričani se je uvrstil v prvo ligo, v prihodnji sezoni pa bo igral ob Kamniški Bistrici.

Sporazumno so prekinili še pogodbi z Galom Gorenakom in Belminom Bobarićem. Že prej so Maribor po izteku pogodb zapustili Rok Kronaveter, Rok Sirk in Rok Maher, odšel je tudi Altin Kryeziu, Denis Alijagić pa se vrača k Olympiacosu.

Pri sestavi moštva za novo sezono bo kmalu zapolnjeno še eno mesto, zelo verjetno se v Ljudski vrt vrača Marko Božić, je povedal športni direktor Marko Šuler: "Menim, da smo zelo blizu dogovora, po katerem bi zapustil Frosinone in se nam pridružil v najkrajšem času na treningih. Ne več kot posojen igralec, ampak le s pogodbo z Nogometnim klubom Maribor. Prizadevali si bomo, da bo posoj čim manj in bi imeli zadeve povsem v svojih rokah."

Maribor začel priprave na novo nogometno sezono