Etien Velikonja je med letoma 2006 in 2010 igral za Gorico, nato pa pred odhodom v tujino dve leti v Mariboru. Z Olimpijo je podpisal pogodbo do 1. 1. 2019. Foto: NK Olimpija/SPS
Etien Velikonja je med letoma 2006 in 2010 igral za Gorico, nato pa pred odhodom v tujino dve leti v Mariboru. Z Olimpijo je podpisal pogodbo do 1. 1. 2019. Foto: NK Olimpija/SPS

Kar se je šušljalo že nekaj dni, je zdaj uradno. Velikonja v Ljubljano prihaja kot prost igralec, saj se je njegova pogodba z angleškim drugoligašem Cardiffom iztekla. V pretekli sezoni je igral v vlogi posojenega nogometaša za Lierse v 2. belgijski ligi in na 29 tekmah dosegel 24 zadetkov.

"Zelo sem vesel, da sem postal član Olimpije. Verjamem, da je to pravi korak v moji karieri. V prihodnje bom storil vse, da prispevam svoj delež k začrtanim ciljem Olimpije in ji pomagam do odmevnega rezultata v Evropi in novih uspehov na domačem prizorišču," je povedal Velikonja, ki je za različne reprezentančne selekcije (U-19, U-21, članska) zbral 20 nastopov in dosegel štiri zadetke.

Športni direktor Nenad Protega je seveda zelo zadovoljen, da se je Olimpija okrepila z Velikonjo: "Etien je izjemen fant in velik profesionalec, ki po našem mnenju sodi v garderobo državnih prvakov. Poleg izjemnega nogometnega znanja ga odlikuje tudi značajska stabilnost, kar je bilo, je in bo v Olimpiji vselej cenjeno. S prihodom Velikonje začenjamo krepitev moštva za prihodnjo sezono. Obljubili smo, da bomo našemu odličnemu moštvu priključili še nekaj kakovostnih posameznikov."

Iz Olimpije je prišla še ena novica. Celtic, ki mu bo s trenerske klopi poveljeval nekdanji strateg Liverpoola Brendan Rodgers, bo 6. julija gostoval v Stožicah. Ob kateri uri, še ni znano. Za obe moštvi bo to generalka pred kvalifikacijami v Ligi prvakov. O tekmi so se dogovarjali že pred dvema tednoma, a je Olimpija želela počakati žreb kvalifikacij Lige prvakov, saj bi teoretično lahko za nasprotnika v drugem predkrogu dobila prav Celtic.

Celtic, ki bo poletne priprave opravil v Sloveniji, bo v četrtek, 30. junija, ob 19.45 igral proti Celju (na Areni Petrol), 9. julija pa proti Mariboru (v Ljudskem vrtu).