Jean Philippe Mendy je na prvih dveh letošnjih derbijih dosegel zadetek proti Olimpiji. Tokrat je bil v središču pozornosti po koncu tekme. Foto: Aleš Fevžer
Jean Philippe Mendy je na prvih dveh letošnjih derbijih dosegel zadetek proti Olimpiji. Tokrat je bil v središču pozornosti po koncu tekme. Foto: Aleš Fevžer
Milorad Kosanović
Milorad Kosanović je na srečanju v svojem slogu komentiral vse sodniške odločitve. Ni manjkalo ciničnih pripomb v sočnem srbskem jeziku. Četrti sodnik, Rafael Ajdovec, je imel tako ogromno dela s trenerjem Olimpije. Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič
Nik Omladič je bil najboljši igralec srečanja v Stožicah. Zasenčil je vse mariborske ase, ki se tokrat zares niso izkazali. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija dobila derbi z Mariborom
Trifković tik pred koncem 2. polčasa povišal na 2:0
Rodić hitro zadel za vodstvo Olimpije

Trener gostiteljev Milorad Kosanović naj bi že v prvem polčasu izrekel nekaj neprimernih opazk na račun temnopoltega Jeana Philippa Mendyja. Igralcu Olimpije naj bi svetoval, naj se ne spušča v dvoboje z "retardirancem". Miroljub Kostić je bil prav tako sočen na zelenici. Postavnemu Francozu je zavrelo, ko je prišel Kostić iz slačilnice. Iz klubskega avtobusa se je pognal ven. Soigralci so ga komaj zadržali, da ne bi obračunal z nogometašem Olimpije. Padlo je veliko popolnoma neprimernih besed. '"Sramota, sramota za nogomet!" so vpili predstavniki mariborskega kluba proti srbskemu igralcu.
Opica v vseh mogočih jezikih je bila najpogosteje izrečena beseda v garaži stadiona v Stožicah, kjer so igralci govorili z novinarji.
Vijoličasti, ki so pred dvema tednoma nadigrali zeleno-bele (0:3), so prikazali eno najslabših predstav v letošnji sezoni (2:0).
Tavares: Igrati pred praznimi tribunami je katastrofa
"Olimpija je imela več želje in energije. Poskušali smo na vse načine, a tokrat nam res ni šlo. To je bil čuden dan za Maribor. Igrati pred praznimi tribunami je res prava katastrofa. To ne sme biti izgovor. Na derbijih ni pomembno mesto na lestvici. Obeta se hud boj do konca prvenstva," je povedal Marcos Tavares.
Kapetana smo vprašali tudi za mnenje o neprimernih besedah na zelenici: "Mendy mi je povedal, da je slišal Kosanovića, ko mu je govoril 'majmun' in 'monkey'. V nogometu ni prostora za rasizem. To je sramota!"
Filipović: Ni razloga za paniko, še vedno smo prvi
Željko Filipović
je bil prav tako razočaran zaradi zares slabe igre vijoličastih, ki so bili neprepoznavni: "Olimpija je zadela v pravem trenutku, zadetka smo prejeli takoj na začetku in tik pred koncem prvega polčasa. Zasluženo je zmagala, mi pa gremo naprej. Zelo slab dan smo imeli, prav nobene drame ni. Ni razloga za paniko, še vedno smo prvi. Vedeli smo, da bo Olimpija odigrala precej bolje kot pred dvema tednoma. Problem je bila naša slaba igra."
Rodić: Lahko bi kar vse tekme igrali pred praznimi tribunami
Potek derbija je že v 2. minuti napovedal Aleksandar Rodić, ki je zadel z glavo. "Proti Krki nisem zadel, tokrat pa mi je uspelo. Za nas je najpomembnejši pokal in obe tekmi z Mariborom. Dokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Zdaj lahko povem, da Maribor ni najboljši v Sloveniji. V garderobi smo se s soigralci šalili, da bi lahko kar vse tekme igrali pred praznimi tribunami. To res ni vplivalo na nas, čeprav je bolje igrati pred polnimi tribunami. Na pokalni tekmi bodo gledalci znova na stadionu. Pred dvema tednoma so bili naši mladi igralci pod pritiskom, tekma je bila večkrat prekinjena. Tokrat smo odigrali fenomenalno tekmo," je poudaril 36-letni Rodić, ki je odigral tudi devet tekem za slovensko izbrano vrsto.
V Celju z istim pristopom
Zadetek v 2. minuti je proslavil v slogu Samuela Eto'oja, ki je na Stamford Bridgeu na tekmi proti Tottenhamu prejšnji teden oponašal starčka. "To je povezano s komentarji, da sem prestar. Olimpiji sem prišel pomagat, s soigralci sem se zelo hitro ujel. Tokrat sem zdržal 70 minut. Srce hoče, a noge nočejo več. Pred tremi tedni sem bil popolnoma nepripravljen, a sem hitro nadoknadil vse na treningih. Tudi v naslednjem krogu v Celju bo treba imeti isti pristop, vrnil se bo Šporar, z njim bomo še močnejši," je še dodal nekdanji napadalec Gorice in Interblocka, ki je zadnja leta preživel v kitajski ligi.
Omladič najboljši igralec tekme
"To je bila naša daleč najboljša predstava v spomladanskem delu, popolnoma zasluženo smo zmagali. Še vedno imamo nekaj rezerve. Imeli smo tudi priložnosti za 3:0. Upam, da bo to zdaj prelomnica. Tribune v Stožicah nikoli niso prav polne, zato smo kar navajeni igrati pred praznim stadionom. Pokalni tekmi bosta še pomembnejši, to je naša priložnost za preboj v evropska tekmovanja. Upam, da bomo izločili Maribor v polfinalu," je pojasnil Nik Omladič, ki je bil najboljši igralec tekme. Zelo se je poznalo, da pred dvema tednoma ob porazu z 0:3 ni igral.
26. marca in 2. aprila sta na sporedu še dva pokalna večna derbija, in zdi se, da bo zelo vroče. Strasti so razvnete, morda so tokrat vijoličasti delovali zelo bledo, a teh žaljivih besed ne bodo pozabili ...

Olimpija dobila derbi z Mariborom
Trifković tik pred koncem 2. polčasa povišal na 2:0
Rodić hitro zadel za vodstvo Olimpije