Milivoje Novaković je na začetku nove sezone prerojen. Blestel je tudi že v Evropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Milivoje Novaković je na začetku nove sezone prerojen. Blestel je tudi že v Evropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Dare Vršič
Dare Vršič je prikazal odlično igro na sredini igrišča. Prepričan je, da se bosta za naslov znova borila Maribor in Olimpija: "Mislim, da so Domžale tretji klub v Sloveniji. Bodo nevarne, a niso še blizu najboljšima kluboma v državi. Lepe tekme so imeli v Evropi, a sta Olimpija in Maribor trenutno še prevelika." Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Sodnika Rafael Ajdovec in Nejc Kajtazović na derbiju
Pomočnik Rafael Ajdovec in glavni sodnik Nejc Kajtazović sta bila v središču pozornosti. Tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović je bil zelo nezadovoljen s sojenjem. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Darko Milanič
Darko Milanič si je takoj po tekmi v pisarni ogledal posnetek, zato je bil prepričan, da se je sodnik zmotil. Foto: www.alesfevzer.com
Po remiju na derbiju kritično do sodnikov
Novaković in Zajc strelca v Ljudskem vrtu

Ponedeljkov večer pod Kalvarijo je znova dokazal, da je obračun obeh najboljših ekip v Sloveniji pravi magnet za gledalce, zbralo se jih je kar 11.000. Navijanje je bilo glasno, razburljivih dogodkov na zelenici pa ni manjkalo. Vijoličasti so imeli precej lepše priložnosti, a so zadeli le enkrat. Olimpija je bila precej učinkovitejša in ji je uspelo zadržati vodstvo na lestvici Prve lige.

Trener Darko Milanič je bil razočaran. "Kolega Vanoli je zadovoljen z izidom. Mi ne moremo biti zadovoljni, saj smo odigrali odlično tekmo. Bili smo boljši tekmec, zato si fantje zaslužijo čestitke. Škoda, da nismo dosegli še kakšnega zadetka. Glede na prikazano, bi si zaslužili zmago," je poudaril 48-letni Izolan, ki se je spomladi vrnil na klop vijoličastih.

Milanič: Dosegli smo popolnoma regularen gol
V Ljudskem vrtu je bila po tekmi glavna tema seveda razveljavljeni zadetek Sallalicha z začetka drugega polčasa. Glavni sodnik Kajtazović in pomočnik Rafael Ajdovec sta dolgo čakala, se posvetovala, na semaforju je že pisalo 2:0, vijoličasti pa so slavili. Zadetek je bil razveljavljen in ostalo je pri 1:0.

Na novinarski konferenci je Milanič odločno zatrdil, da je šlo za regularen gol, Rodolfo Vanoli pa je postregel z drugačnim mnenjem. "Dosegli smo popolnoma regularen gol na začetku drugega polčasa. Zadetek bi moral obveljati. V pisarni sem si ogledal posnetek akcije in se prepričal. Če ne bi videl posnetka, si ne bi upal komentirati. Pravila so jasna, sodniki pa bodo analizirali. Z mojega položaja je bilo težko videti, kaj se je zgodilo. Razveljavljen zadetek ni vplival toliko, da v nadaljevanju srečanja ne bi mogli več igrati," je poudaril Milanič.

Na koncu je Mariborčanom pošla sapa
Trener vijoličastih je pojasnil, da je taktiko prilagodil tekmecu, Vanoli stavi na različico 3-5-2. "Postavili smo se drugače, da bi našli pot do gola tekmecev. Uspelo nam je pri tej nameri, saj je imel tekmec veliko težav. Igrali smo z visokim ritmom proti močnemu tekmecu, zato nas je na koncu tekme malce zmanjkalo. Dva vezista sta prevečkrat šprintala v globino, to nekajkrat ni bilo racionalno in na koncu se je to poznalo," je razmišljal Milanič, ki je bil zelo zadovoljen z igro na krilih in tudi s številnimi dobrimi predložki pred vrata.

Bohar tokrat na tribuni, naslednjič morda že v začetni postavi
Maribor je po štirih krogih na tretjem mestu, za Olimpijo zaostaja dve točki, trener pa je zadovoljen: "Z začetkom letošnje sezone sem zadovoljen. Kader je popoln, vsi so zdravi, zdaj moram celo igralce puščati na tribuni. Tokrat v kadru ni bilo Boharja. Razložil sem mu, zakaj ne bo igral na tej tekmi, naslednjič pa bo verjetno že v začetni postavi. Ustvarili smo delovno vzdušje, igralci so marljivi na treningih. Fantje se zavedajo, kakšne naloge morajo izpolnjevati, kar se čuti tudi na igrišču."

Vršič: Prišli bodo še boljši izidi, barka dobro pluje
Tudi Dare Vršič ni bil dobre volje. "Grenak priokus po remiju. Gledalci morajo biti zadovoljni z našo igro. Imeli smo dovolj napadalno usmerjenih akcij, verjamem, da so uživali. Mislim, da je ekipa dobro pripravljena in prišli bodo še boljši izidi. Lahko bi bilo tudi slabše. Če bi izgubili, bi bili že v škripcih. Igramo tudi še v Evropski ligi. Barka dobro pluje," je razlagal 31-letni vezist, ki je v sezoni 2011/12 blestel v dresu Olimpije.

"Počutil sem se, kot da igramo v Stožicah," je komentiral sojenje Kranjčana Kajtazovića.

Janža: Tudi točka ni slaba
Erik Janža je v 18. minuti lepo podal z leve strani pred vrata, kjer je Milivoje Novaković zatresel mrežo. "Med tednom smo vadili novo postavitev. Zavedali smo se, da se bo pojavilo veliko prostora, če bomo hitro poslali žogo z ene strani na drugo. Trenirali smo predložke, z Novakovićem sva se pogovarjala, kam bo vtekel. Na srečo se je izšlo, podaja in zaključek sta bila dobra," je dejal 23-letnik, ki je prišel v Maribor iz Domžal in se hitro uveljavil.

"Olimpija si ni priigrala izrazitih priložnosti. Odločila je odlična podaja s strani in odličen zaključek Zajca. Zaslužili bi si zmago, a tudi točka ni slaba. Že nekaj tekem smo brez poraza in to ni slab izid za nas. V garderobi smo se pogovarjali o obeh sodniških odločitvah. V prvem polčasu je Kirm izbil žogo in verjetno ni bila čez golovo črto. Pri golu v drugem polčasu se je sodnik verjetno zmotil," je še dodal Janža.

Najprej v Novo Gorico, nato pa v Baku
Mariborčani bodo v soboto gostovali v Novi Gorici, nato pa je že na sporedu srečanje z Gabalo v Bakuju v zadnjem predkrogu Evropske lige. Vsekakor je zelo pomembno, da držijo korak z vodilno Olimpijo, ki si je lani že septembra nabrala deset točk prednosti. Zmaji ne igrajo več v Evropi in se lahko osredotočijo le na eno tekmovanje.

Po remiju na derbiju kritično do sodnikov
Novaković in Zajc strelca v Ljudskem vrtu