Slavje trenerja Maribora Darka Milaniča in njegovega pomočnika Saše Gajserja po zadetku Dareta Vršiča. Foto: www.alesfevzer.com
Slavje trenerja Maribora Darka Milaniča in njegovega pomočnika Saše Gajserja po zadetku Dareta Vršiča. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Vasja Simčič je klonil šele tik pred koncem tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Kalcer Radomlje
Domžale so pričakovano vpisale prve tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki z nedeljskih tekem Prve lige TS
Olimpija branjenje naslova začela z zmago

Vršiča je na levi strani z lepo globinsko podajo po tleh v kazenski prostor zaposlil Mitja Viler, mariborska 22-ica pa je ušla nepozorni koprski obrambi oziroma Senijadu Ibričiću in spretno dvignila žogo čez vratarja Vasjo Simčiča, ki je stekel iz petmetrskega prostora.
Po začetnem pritisku Maribora so bili v nadaljevanju tekme nevarnejši Koprčani. V 29. minuti je Joel Valencia streljal z roba kazenskega prostora, a je Jasmin Handanović žogo uspel odbiti. V 36. minuti je na drugi strani Simčič uspešno posredoval po kotu in strelu Marka Šulerja. Pet minut pozneje je Ruben Belima izkoristil nespretnost Vilerja in stekel proti vratom, toda streljal premalo natančno. Žoga je zletela tik mimo desne vratnice.

Novaković z glavo neoviran mimo vrat
Koprčani so tudi v drugem polčasu povzročali veliko preglavic vijoličastim. V 50. minuti je bila obramba domačih že premagana, strel Zlatana Muslimovića z glavo je Blaž Vrhovec odbil z golove črte. Po vstopu Vršiča in Milivoja Novakovića po uri igre so Mariborčani pritisnili. V 67. minuti je Dino Hotić poslal predložek z desne strani, Novaković pa je iz bližine neoviran žogo poslal mimo leve vratnice. V 73. minuti je sledila nova velika priložnost. Novaković je podal Marcosu Tavaresu, ta pa je z vrha kazenskega prostora streljal tik mimo desne vratnice. Deset minut pozneje je Toni Datković z drsečim štartom uspešno posredoval pri Vršičevem strelu z desne strani, ko je bil Simčič že premagan. Varovanci Darka Milaniča so nato tik pred koncem le razveselili približno 2.000 navijačev na tribunah.

Že popoldne je Gorica z 2:0 premagala Aluminij, Domžale pa z istim izidom Kalcer Radomlje.

Podrobnejši potek in statistiko tekem lahko spremljate z MMC-jevo aplikacijo.

Aluminij tekmo končal z igralcem manj
V Novi Gorici je domači vratar Grega Sorčan na začetku tekme ubranil strela Lovra Bizjaka in Roberta Kureža. Na drugi strani je bil Miran Burgić v lepi priložnosti v prepovedanem položaju. Po pol ure Sandi Arčon najprej ni najbolje zadel žoge, pravzaprav jo je na levi strani le podaljšal do Burgića, ki mu je strel ubranil Luka Janžekovič, odbito žogo pa je Arčon spravil pod prečko za vodstvo z 1:0.

Že v drugi minuti nadaljevanja tekme je po kotu Burgić iz neposredne bližine zadel prečko. Kmalu zatem, v 50. minuti, se je na semaforju izpisalo 2:0. Strelec je bil Tine Kavčič z glavo po prostem strelu z desne strani. Isti igralec je deset minut pozneje zadel še vratnico. Do konca tekme je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh. Matic Vrbanc je bil najbližje častnemu zadetku za Aluminj, a je tudi njemu veselje preprečila vratnica. Ob izteku tekme je drugi rumeni karton, s tem pa tudi rdečega, prejel Marko Roškar, ki je v igro vstopil v 81. minuti.

Vuk in Juninho strelca na sosedskem derbiju
Na derbiju sosedov v Domžalah so gostitelji povedli že v 4. minuti. Vratar Radomelj Aljaž Ivačič je najprej ubranil poskus Luke Volariča, a je odbito žogo v mrežo porinil Slobodan Vuk. Zmago Domžalčanov, ki so prevladovali, je v 56. minuti potrdil Juninho z natančnim strelom po prodoru Jureta Balkovca in podaji Jana Repasa.

1. krog:
GORICA
- ALUMINIJ 2:0 (1:0)
600; Arčon 30., Kavčič 50.
RK : Roškar 90./Aluminij

Gorica:
Sorčan, Škarabot, Kavčič , Boben, Gregorič, Kolenc , Kapić, Kotnik ( 64./Humar), Arčon ( 71./Osuji), Nagode, Burgić ( 85./Franciosi).

Aluminij: Janžekovič, Rogina, Zeba, Turkalj, Jakšič, Krljanović, Vrbanec, Petrović ( 82./Brodnjak), Kurež ( 73./Kramar), Vezjak ( 81./Roškar ), Bizjak.
Sodnik: Mitja Žganec (Zalog)


DOMŽALE - KALCER RADOMLJE 2:0 (1:0)
1.000; Vuk 4., 56.

Domžale:
Golubović, Trajkovski ( 33./Balkovec), Žužek, Blažič, Širok, Vetrih, Juninho ( 80./Žinko), Alvir, Repas ( 62./Morel), Volarič, Vuk.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Lidjan ( 46./Rems), Karamatić, Anđelković, Barukčič, Osmanaj ( 82./Kovjenić), Cerar, Nunić, Primc, Stoiljković ( 72./Jakovljević).
Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



MARIBOR
- LUKA KOPER 1:0 (0:0)
2.000; Vršič 94.

Maribor:
Handanović, Hodžić , Mertelj, Šuler, Viler , Pihler ( 62./Vršič), Vrhovec, Hotić ( 79./Sallalich), Tavares, Bajde, Omoregie ( 62./Novaković).

Luka Koper: Simčič, Horvat, Datković, Gregov , Paljk ( 46./Posavac), Krivičić, Jefthon, Ibričić, Valencia ( 70./Pučko), Belima, Muslimović ( 90./Štromajer).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Odigrano v soboto:
RUDAR - KRŠKO 1:1 (1:0)
500; Glavina 16.; Dangubić 74.

OLIMPIJA - CELJE 1:0 (1:0)
1.000; Velikonja 6.

Lestvica:
DOMŽALE              1  1 0 0  2:0  3
GORICA               1  1 0 0  2:0  3
MARIBOR              1  1 0 0  1:0  3
OLIMPIJA             1  1 0 0  1:0  3
KRŠKO                1  0 1 0  1:1  1
RUDAR                1  0 1 0  1:1  1
CELJE                1  0 0 1  0:1  0
LUKA KOPER           1  0 0 1  0:1  0
ALUMINIJ             1  0 0 1  0:2  0
KALCER RADOMLJE      1  0 0 1  0:2  0

Zadetki z nedeljskih tekem Prve lige TS
Olimpija branjenje naslova začela z zmago